Herschel Infrarood Toepassingen Sociale woningen & zorghuizen

Sociale woningen & zorghuizen

Effectieve verwarming die kan voldoen aan specifieke vereisten voor zorghuizen en sociale huisvesting.

Betaalbare verwarming voor zorghuizen en sociale woningen

Zorghuizen

Ons assortiment Select infraroodpanelen wordt reeds door een aantal zorgaanbieders en in toenemende mate in sociale woningen toegepast.
Voor de thuiszorgsector bieden de panelen een kosteneffectieve manier om ruimtes te verwarmen zonder de noodzaak van een duur gecentraliseerd verwarmingssysteem. De alu panelen kunnen aan het plafond worden gemonteerd om aldus het risico op letsels te verminderen.
Langgolvig infrarood is natuurlijk voor het lichaam en wordt vaak gebruikt in de wellnesssector. Dit kan een belangrijk aandachtspunt zijn in gebouwen waarvan de inzittenden lange perioden van de dag stilzitten.
Elke ruimte kan als een afzonderlijke zone en door het Herschel IQ systeem of als onderdeel van een bestaand gebouwbeheersysteem verwarmd worden. Herschel IQ kan een gelokaliseerde bediening of afstandsbediening op een centrale locatie betekenen. Er is geen enkel storingspunt, elk paneel is afzonderlijk afgezekerd.
De infraroodwarmte verbetert het thermisch comfort omdat elk deel van de ruimte op een gelijkmatig niveau wordt verwarmd, koude plekken verdwijnen en een comfortabel (niet-muf) klimaat gecreëerd wordt. In tegenstelling tot convectoren is er minimale luchtbeweging wat resulteert in minder stof en verontreinigende stoffen, vooral nuttig voor astma- en allergielijders.
Onze panelen zijn onderhoudsvrij, hebben een lange levensduur en het is bewezen dat ze energie besparen in vergelijking met convectoren. Ze kunnen worden gebruikt als een complete verwarmingsoplossing of als aanvulling op een bestaand verwarmingssysteem.

Sociale huisvesting

Voor sociale woningen heeft het Herschel Select assortiment bewezen aanzienlijke besparingen op de verwarmingskosten in vergelijking met accumulatiesystemen te kunnen realiseren. Onze verwarmingen bieden eveneens tal van andere voordelen, waaronder een beter comfortniveau, ruimtebesparing en slimme bedieningsmogelijkheden.
Herschel panelen hebben een laag investeringsniveau, zijn gemakkelijk te installeren, vergen weinig of geen onderhoud en kunnen eenvoudig worden bediend met het Herschel IQ-systeem.
Omdat de infraroodstraling het gebouw verwarmt, verminderen vocht en condensatie. Dit is een belangrijk probleem in veel sociale huisvestingsomgevingen. De panelen kunnen worden gekoppeld aan zon-PV om hernieuwbare verwarming te bieden en zijn tot 60% efficiënter dan accumulatiesystemen.

Gevalstudies

Klantenbrief: Om een verwarmingsoplossing te bieden die de huurders zouden kunnen betalen.

Lees meer