Hoe werkt Infrarood verwarming?

Infraroodverwarming is stralingswarmte. Ze geeft hetzelfde gevoel van warmte als de zon of een kolenkachel. Het is zelfs dezelfde soort warmte als die uw eigen lichaam uitstraalt.

Het is de meest elementaire vorm van verwarming die de mens kent. Gebruikt door de holenmens om zichzelf door vuur te verwarmen; door de Romeinen in hun badhuizen, door houtkachels en tegelkachels. Millennia geliefd omdat het objecten verwarmt, die die warmte vervolgens terug stralen en de omgeving om u heen warm houdt. Stralingswarmte verwarmt niet de lucht – die warmte slecht vasthoudt en dus snel afkoelt.

Maar de afgelopen 60 jaar zijn we de stralingswarmte vergeten: niet omdat die door een betere technologie is vervangen, maar omdat fossiele brandstoffen, waarop de centrale verwarming werkt, het goedkoop maakte om lucht te verwarmen.

Vandaag de dag stelt een nieuwe technologie in de vorm van onze 100% energie-efficiënte Herschel far infrared verwarmingspanelen ons in staat om stralingswarmte weer te gebruiken, nu op een stijlvollere, comfortabele en goed regelbare manier.

 • Grondbeginselen van warmteoverdracht: stralingswarmte versus convectiewarmte

  Grondbeginselen van warmteoverdracht: stralingswarmte versus convectiewarmte

  In termen van efficiëntie van warmteoverdracht zijn een kilowatt stralingswarmte en een kilowatt convectiewarmte niet te vergelijken. Ze hebben totaal verschillende eigenschappen voor wat betreft warmteoverdracht en voor het verwarmen van uw huis, kantoor of werkplek is het belangrijk om de verschillen te kennen. Warmtestralers verwarmen objecten in de omgeving, die -eenmaal opgewarmd- de warmte terug stralen. Convectieverwarming verwarmt de lucht, die de warmte slecht vasthoudt en met de geringste tocht afkoelt.

  Lees meer
 • Menselijke factoren bij comfortabele verwarming

  Menselijke factoren bij comfortabele verwarming

  Hoe is het mogelijk om het in een centraal verwarmde kamer koud te hebben? Dat komt omdat de centrale verwarming de objecten niet opwarmt, alleen de lucht; de muren en de andere objecten in de kamer blijven koud. Als u bij 17˚C met uw rug tegen de muur zit, straalt uw lichaam uw lichaamswarmte uit naar de muur, zelfs als de temperatuur van de lucht 21˚C is. Ontdek meer over de "Gemiddelde stralingstemperatuur": een essentieel element voor comfort, en iets dat centrale verwarming te weinig biedt.

  Lees meer
 • Verschillende types Infrarood

  Verschillende types Infrarood

  Het is erg belangrijk om in commerciële, openbare en huiselijke verwarmingsscenario’s het juiste type verwarming te gebruiken. Als ze te weinig vermogen heeft, voelt de verkeerde verwarming ineffectief aan. Met te veel vermogen kan dat heel erg oncomfortabel zijn.

  Lees meer