Dalradian kiest Herschel voor het verwarmen van een magazijn

“We hoeven slechts een specifieke ruimte in het magazijn te verwarmen & de ruimte wordt niet constant gebruikt. Herschel Infrared is de ideale industriële verwarmingsoplossing, die comfort biedt waar en wanneer dat nodig is.”

Dalradian is een bedrijf dat goud exploreert en ontwikkelt. De afgelopen negen jaar heeft Dalradian Gold Ltd goud gezocht en gevonden in Co. Tyrone, Noord-Ierland. Het uiteindelijke doel van dit werk is de bouw van een moderne ondergrondse mijn die Noord-Ierland zal doen stijgen in de rangorde van goudproducenten in de wereld. Dit is een langetermijnoperatie, dus energie-efficiëntie en milieuduurzaamheid zijn strategische waarden van het bedrijf.

Een van de belangrijkste activiteiten van Dalradian is de analyse van boorkernen om goudlagen te beoordelen. Naast visuele inspectie en sortering wordt kernmateriaal gefotografeerd, gecatalogiseerd en gearchiveerd. Dit specialistische werk vindt plaats in een groot, onverwarmd magazijn. Tijdens de afgelopen winters werd de kou in deze onverwarmde ruimte een probleem, vooral omdat dit werk concentratie en zorg vereist. Mobiele propaanverwarmers werden gebruikt voor plaatselijke verwarming, maar bleken niet effectief en duur in gebruik. Er werd gezocht naar een industriële verwarmingsoplossing om het comfort en de productiviteit op peil te houden.

Herschel P4 warehouse heater

Eugene Donnelly, Senior Geological Technician & Operations Manager beschrijft de achtergrond van het project.

“We zagen er tegenop om de winter zonder verwarming door te komen, dus ik deed online onderzoek en vond Herschel. Hun site bevat een live chat, dus we kregen onmiddellijk antwoord en er werd een onderzoeksdatum afgesproken. Hoewel infraroodverwarming een nieuw concept was, kon ik case studies lezen die soortgelijke toepassingen beschreven. We hadden ook een prijs voor een verwarmingssysteem op basis van een ketel, waarvoor brandstofopslag, ruimte voor de ketel en lopend onderhoud nodig zouden zijn geweest. De installatiewerkzaamheden zouden duur en storend zijn geweest. Tijdens het onderzoek bespraken we hoe infrarood kan worden gericht op het werkgebied in plaats van grote luchtvolumes te verwarmen die niet kunnen worden ingedamd. Dit is een grote open ruimte, met activiteit geconcentreerd in een gebied van 240m2. We hoefden slechts ongeveer 20% van de ruimte te verwarmen en omdat het magazijn een hoog plafond heeft en tochtig is, was infrarood zinvol. We wisten uit ervaring dat warme lucht rondblazen niet effectief was. We zijn ook een groeiend bedrijf en vonden het prettig dat infrarood gemakkelijk kan worden uitgebreid of verplaatst als dat nodig is, zonder dat het verwarmingssysteem fundamenteel opnieuw moet worden ontworpen.”

Het systeem werd ontworpen met Herschel IRP4 industriële heaters, met een montagehoogte van 3m om 20m2 effectieve verwarming per unit te leveren. De driefasenvoorziening ter plaatse was geschikt voor de verwarmingsbelasting en er was een sub-DB beschikbaar om een speciaal verwarmingscircuit te kunnen installeren. We leverden een lay-outtekening om de verwarmingslocaties te illustreren en werkten samen met de elektricien die het systeem zou installeren.

Het systeem is nu geïnstalleerd, in bedrijf genomen en werkt. De eerste feedback is zeer positief, zoals Eugene uitlegt:

“De verwarmers waren eenvoudig te installeren, werken geruisloos en hebben geen onderhoud nodig. Je voelt de warmte binnen een paar minuten en de ruimte blijft nog enige tijd warm nadat de heaters zijn uitgeschakeld. We hoeven slechts een specifiek deel van het magazijn te verwarmen en de ruimte wordt niet constant gebruikt. Herschel Infrared is de ideale industriële verwarmingsoplossing, die comfort biedt waar en wanneer dat nodig is.”

Herschel P4 Industrial heating

Het project werd intern beheerd door Andy Baird, onze directeur Integratie Hernieuwbare Energie.

“Herschel Infrared blinkt uit in moeilijk te verwarmen toepassingen. Onze IRP4 industriële heaters bieden comfort in de koudste omgevingen, vergen geen onderhoud en zijn ontworpen voor langdurige betrouwbaarheid. Het Dalradian Gold project demonstreert onze ontwerpervaring en totale focus op productkwaliteit. Wij kunnen elke ruimte effectief verwarmen en comfort bieden in toepassingen waar conventionele verwarmingssystemen simpelweg niet werken. Het systeem werd binnen 2 weken na bestelling in gebruik genomen, dat is nog eens wat, en dankzij het harde werk van het hele projectteam. Het stookseizoen 2018 is aangebroken, en wij kunnen de installatie van een compleet, of aanvullend verwarmingssysteem ontwerpen, leveren en ondersteunen voordat de warmtevraag piekt.

Een efficiënt verwarmingsontwerp met behulp van infrarood is essentieel voor langetermijnbedrijven zoals Dalradian Gold. Olie en gas verbranden zonder comfort te bereiken is zakelijk gezien weinig zinvol, en toch is dit de manier waarop veel industriële verwarmingssystemen werken. Stralingsverwarming met infrarood kan gericht zijn, zodat in een bepaalde ruimte met minder energie een hoger comfortniveau kan worden bereikt. Naarmate het elektriciteitsnet schoner wordt, hebben we een realistische route naar koolstofvrije verwarming. Met zonne-energie ter plaatse komt u er sneller. Zorg voor netvoeding van 100% hernieuwbare leveranciers en koolstofvrije verwarming is vandaag al mogelijk.”

Herschel Infrared levert een scala aan industriële verwarmingsoplossingen en is de erkende marktleider in het ontwerpen van infrarood verwarmingssystemen. Voor advies over industriële verwarming kunt u contact opnemen met ons kantoor op 01473 760059. Als u een verwarmingsontwerper, consultant of projectmanager bent, kunt u Andy Baird mailen voor een exemplaar van onze technische paper “Control considerations for heating large open spaces”.

Herschel Infrared for zero maintenance industrial heating

Geplaatst op 2 reacties

2 gedachten over “Dalradian kiest Herschel voor het verwarmen van een magazijn

  1. Geven de panelen op de foto enig zichtbaar licht af?

    1. De Herschel P4 maakt gebruik van ver-infraroodtechnologie die geen licht afgeeft en is een zeer populaire verwarmingsoplossing voor industriële toepassingen. Af en toe kan een zeer lage gloed worden gedetecteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *