Koolstofarme verwarming is de toekomst

Verwarming vertegenwoordigt 78% van het niet-transport energieverbruik in het VK. Momenteel wordt slechts 9% van de verwarming aangedreven door elektriciteit, de meerderheid is gas. Momenteel wordt 37% van alle broeikasgasemissies in het VK veroorzaakt door verwarming.

Om de klimaatdoelstellingen te halen, heeft het VK geen andere keuze dan over te schakelen van gas, olie en LPG op elektrische verwarming. Elektrische verwarming kan 100% CO2-vrij zijn bij gebruik van hernieuwbare elektriciteit. Het Britse elektriciteitsnet wordt snel koolstofvrij en binnen 5 jaar zal elektriciteit groener zijn dan gas, olie en LPG.

Het kabinet heeft het verbieden van gasketels in nieuwbouw vanaf 2025 al aangekondigd. Nieuwe bouwvoorschriften (SAP10) die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 in werking zullen treden, zullen veel gunstiger zijn voor het gebruik van direct werkende elektrische kachels. De huidige regelgeving gaf de voorkeur aan gasketels, biomassa en warmtepompen.

Duurzame verwarmingsmogelijkheden

Gas is geen langetermijnoptie en daarom zullen de enige duurzame verwarmingsopties in de toekomst elektrisch zijn. SAP 10-voorstellen weerspiegelen dit al. De keuze voor verwarmingssystemen met een laag koolstofgehalte zijn:

  • Traditionele elektrische verwarming, zoals convectoren en nachtopslag. Ze verspillen echter te veel energie terwijl ze de lucht verwarmen;
  • Elektrische vloerverwarming is een aantrekkelijke optie, maar is te duur om te gebruiken en heeft geen beheersbaarheid;
  • De enige efficiënte oplossingen zijn lucht- of grondwarmtepompen (ASHP’s) of Herschel-infrarood. Deze worden vaak alternatieve verwarmingssystemen genoemd. Infrarood kan de theoretische efficiëntie van ASHP niet verslaan, maar ASHP’s zijn centrale eenheden en hebben dus vergelijkbare nadelen als centrale verwarming op ketelbasis omdat het niet effectief kan worden gezoneerd. Voor velen is het volkomen onpraktisch vanwege de hoge installatiekosten, het lopende onderhoud, het geluids- en ruimtevereiste en kan het in de winter moeilijk zijn om voldoende warmte te leveren.

Herschel biedt een onverslaanbare combinatie van efficiëntie, bruikbaarheid en terugverdientijd en is het ideale systeem om naast hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie te draaien of gewoon een hernieuwbare energievoorziening te kiezen bij uw energieleverancier.

Besparen infraroodstralers geld op elektriciteit?

Het is een simpel feit dat hoe meer u doet om het warmteverlies in uw huis te verminderen, hoe minder energie u gebruikt om het te verwarmen. De huidige bouwregelgeving resulteert in warmtebelastingsvereisten, met behulp van energiezuinige Herschel-verwarming, van slechts 15-20W / m3. Ga zo ver als PassivHaus-standaard, en warmtebelastingen van slechts 6-8W / m3 Herschel Infrarood zijn van toepassing. Infraroodverwarming is efficiënt omdat het grootste deel van de gebruikte energie direct de warmte die uit het gebouw verloren gaat vervangt. Ter vergelijking: convectieverhitters gebruiken energie om luchtvolumes te verwarmen, wat een hoger energieverbruik vereist.

Een geweldig gebouwontwerp samenvoegen met Herschel Infrarood en on- of off-site hernieuwbare energiebronnen levert een koolstofarm verwarmingssysteem op. De toenemende beschikbaarheid van goedkopere batterijopslageenheden zorgt ervoor dat de energiesystemen ter plaatse op nul koolstof worden gericht.

Als u op zoek bent naar een toekomstbestendig, koolstofarm verwarmingssysteem, besteed dan niet al uw budget aan een duur verwarmingssysteem zoals lucht- of grondwarmtepompen. Kies in plaats daarvan voor Herschel, waarmee u meer van uw budget kunt besteden aan het verminderen van het warmteverlies van uw huis en kunt overwegen om te investeren in hernieuwbare energiebronnen ter plaatse.

Charlie Luxton eco selfbuild with Herschel heating

Wat maakt Herschel infraroodverwarming koolstofarme verwarming?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die 100% hernieuwbare elektriciteit aanbieden tegen concurrerende tarieven. Door voor een van deze providers te kiezen, laat u uw Herschel-systeem volledig koolstofvrij en duurzaam werken.

Als u uw eigen opwekking ter plaatse, zoals zonne-PV, kunt toevoegen met het juiste systeem, kunt u een deel van uw opgewekte elektriciteit zelf gebruiken om uw energierekening te compenseren.

Door zonnepanelen op uw dak te monteren, worden de elektriciteitskosten voor de komende 25 jaar op 8-12 p gefixeerd, al goedkoper dan het elektriciteitsnet. Zowel infrarood als zonne-energie zijn relatief eenvoudig te ontwerpen en te installeren, hebben ultralage onderhoudsvereisten (infrarood is solid state zonder bewegende delen, dus geen onderhoud) en genieten van een lange levensduur.

KOSTEN NEUTRAAL

Solar panels provide the energy for infrared heating

Full house infrarood en zonne-PV

Meer informatie

CHARLIE LUXTON

ideas for heating selfbuilds

Eco Zelfbouw

Meer informatie

LAGE CO2-FABRIEK

Inspire panels in a factory provide sustainable low energy heating

CO2-uitstoot besparen

Meer informatie

TOEKOMST

Herschel Select XL white panel heaters

Infrarood- en zonne-renovatie

Meer informatie