CO2-arme verwarming is de toekomst

Verwarming vertegenwoordigt ongeveer 78% van het niet-transport energieverbruik. Momenteel wordt slechts een klein gedeelte van de verwarming aangedreven door elektriciteit, de meerderheid is gas. Momenteel wordt ongeveer 1/3 van alle broeikasgasemissies veroorzaakt door verwarming.

Om de klimaatdoelstellingen te halen hebben we geen andere keuze dan over te schakelen van gas, olie en LPG op elektrische verwarming. Elektrische verwarming kan 100% CO2-vrij zijn bij gebruik van hernieuwbare elektriciteit. Het Britse elektriciteitsnet wordt snel koolstofvrij en binnen een aantal jaren zal elektriciteit groener zijn dan gas, olie en LPG.

Het verbieden van gasketels in nieuwbouw is al aangekondigd. Nieuwe bouwvoorschriften die naar verwachting op korte termijn in werking zullen treden, zullen veel gunstiger zijn voor het gebruik van direct werkende elektrische verwarmingen. De huidige regelgeving gaf de voorkeur aan gasketels, biomassa en warmtepompen.

Duurzame verwarmingsmogelijkheden

Gas is geen langetermijnoptie en daarom zullen de enige duurzame verwarmingsopties in de toekomst elektrisch zijn. Nieuwe normeringsvoorstellen weerspiegelen dit al. De keuze voor verwarmingssystemen met een laag co2-gehalte zijn:

  • Traditionele elektrische verwarming, zoals convectoren en accumulatie. Ze verspillen echter te veel energie terwijl ze de lucht verwarmen;
  • Elektrische vloerverwarming is een aantrekkelijke optie, maar is te duur om te gebruiken en is moeilijk regelbaar;
  • De enige efficiënte oplossingen zijn lucht- of grondwarmtepompen of Herschel-infrarood. Deze worden vaak alternatieve verwarmingssystemen genoemd. Infrarood kan de theoretische efficiëntie van warmtepompen niet verslaan, maar deze zijn centrale units en hebben dus vergelijkbare nadelen als centrale verwarming op ketelbasis omdat de warmte niet effectief kan worden gezoneerd. Voor velen is het volkomen onpraktisch vanwege de hoge installatiekosten, het lopende onderhoud, het geluid en de ruimtevereiste en kan het in de winter voor dit systeem moeilijk zijn om voldoende warmte te leveren.

Herschel biedt een onverslaanbare combinatie van efficiëntie, bruikbaarheid en terugverdientijd en is het ideale systeem om naast hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie te draaien of gewoon een hernieuwbare energievoorziening te kiezen bij uw energieleverancier.

Besparen infraroodverwarmingen geld op elektriciteit?

Het is een simpel feit dat hoe meer u doet om het warmteverlies in uw huis te verminderen, hoe minder energie u gebruikt om het te verwarmen. De huidige bouwregelgeving resulteert met behulp van energiezuinige Herschel-verwarming, van slechts 15-20W / m3. Ingeval van een passiefwoning standaard is slechts een warmtevraag van 6-8W / m3 Herschel Infrarood zijn van toepassing. Infraroodverwarming is efficiënt omdat het grootste deel van de gebruikte energie direct de warmte die uit het gebouw verloren gaat vervangt. Ter vergelijking: convectieverwarmingen gebruiken energie om luchtvolumes te verwarmen, wat een hoger energieverbruik vereist.

Een geweldig gebouwontwerp samenvoegen met Herschel Infrarood en on- of off-site hernieuwbare energiebronnen levert een co2-arm verwarmingssysteem op. De toenemende beschikbaarheid van goedkopere batterijopslageenheden zorgt ervoor dat de plaatselijke energiesystemen co2-vrij gericht zijn.

Als u op zoek bent naar een toekomstbestendig, co2-arm verwarmingssysteem, besteed dan niet al uw budget aan een duur verwarmingssysteem zoals lucht- of grondwarmtepompen. Kies in plaats daarvan voor Herschel, waarmee u meer van uw budget kunt besteden aan het verminderen van het warmteverlies van uw huis en kunt overwegen om te investeren in plaatselijke hernieuwbare energiebronnen.

Charlie Luxton eco selfbuild with Herschel heating

Wat maakt Herschel infraroodverwarming co2-arme verwarming?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die 100% hernieuwbare elektriciteit aanbieden tegen concurrerende tarieven. Door voor een van deze providers te kiezen, laat u uw Herschel-systeem volledig co2-vrij en duurzaam werken.

Als u uw eigen plaatselijke energie-opwekking zoals PV, kunt toevoegen aan het juiste systeem, kunt u een deel van uw opgewekte elektriciteit zelf gebruiken om uw energierekening te compenseren.

Door zonnepanelen op uw dak te monteren, worden de elektriciteitskosten voor de komende 25 jaar op 8-12 p gefixeerd, al goedkoper dan het elektriciteitsnet. Zowel infrarood als zonne-energie zijn relatief eenvoudig te ontwerpen en te installeren, hebben ultralage onderhoudsvereisten (infrarood is solid state zonder bewegende delen, dus geen onderhoud) en genieten van een lange levensduur.

KOSTEN NEUTRAAL

Solar panels provide the energy for infrared heating

Full house infrarood en zonne-PV

Meer informatie

CHARLIE LUXTON

ideas for heating selfbuilds

Eco Zelfbouw

Meer informatie

LAGE CO2-FABRIEK

Inspire panels in a factory provide sustainable low energy heating

CO2-uitstoot besparen

Meer informatie

TOEKOMST

Herschel Select XL white panel heaters

Infrarood- en zonne-renovatie

Meer informatie