Het kiezen van de juiste terrasverwarmer kan een moeilijke taak zijn, vooral omdat er zoveel terrasverwarmers beschikbaar zijn. Wij hebben deze handige gids over terrasverwarming samengesteld om u te helpen de juiste infrarood terrasverwarmer voor u te kiezen en de meest gestelde vragen te beantwoorden.

 


Soorten buitenverwarmers

 

Een buiten- of terrasverwarmer maakt gebruik van infraroodwarmte (ook bekend als stralingswarmte) om mensen in de nabijheid van de verwarmer direct te verwarmen.  Deze zijn verkrijgbaar in de vorm van elektrische infrarood/terrasverwarmers, gasverwarmers of vuurkorven/chimina’s.

Gasverwarmers zijn zeer inefficiënt, omdat ze veel gas verbruiken voor de relatieve warmteafgifte en zeer slecht zijn voor het milieu vanwege het hoge CO2-gehalte. Ze zijn ook erg onhandig met zware gasflessen of complexe installatie.

Vuurkorven/schoorstenen zijn iets beter voor het milieu en kunnen een leuke sfeer creëren. Ze zijn echter meestal erg stinkend en vereisen natuurlijk constante aandacht, houtvoorraden enz. en zijn niet praktisch voor de meeste stedelijke gebieden of iets meer dan occasioneel gebruik.

Herschel’s terrasverwarmers zijn de meest efficiënte vorm van elektrische buitenverwarming. De infrarood warmteafgifte kan precies daar worden gericht waar het nodig is, ze zijn volkomen stil, onderhoudsvrij, hebben een lange levensduur en zijn de meest milieuvriendelijke vorm van buitenverwarming, vooral wanneer ze worden aangedreven door een hernieuwbare energiebron. Naarmate het energienetwerk koolstofarmer wordt, zal de milieuvriendelijkheid nog verder toenemen.

Er zijn 3 basistypes terrasverwarming: Wandmontage, vrijstaand en hangend.

Type buitenkachel


Hoe werken elektrische terrasverwarmers?

Effect of Infrared on an environment

 

Elektrische infrarood terrasverwarmers zetten elektriciteit om in infrarood warmte via een verwarmingselement of lamp. Deze warmte wordt door elektromagnetische golven door de lucht gestuurd tot ze een voorwerp bereikt (ze verwarmen de lucht zelf niet).

De voorwerpen (en dat geldt ook voor ons mensen) absorberen de elektromagnetische golven, wat tot gevolg heeft dat wij ons opwarmen. Het is vergelijkbaar met de warmteoverdracht van de zon, maar door de lagere intensiteit zijn er geen schadelijke effecten zoals UV. Infrarood is volkomen veilig.

Infrarood is een vorm van licht en net als licht, verplaatst het zich in rechte lijnen en vermindert het met de afstand. Net als bij een gloeilamp geldt dus: hoe dichter bij u, hoe meer van de infraroodwarmte door u wordt geabsorbeerd en hoe warmer u zich voelt. Hoe verder weg, hoe minder infrarood u bereikt en hoe kouder u zich voelt.

Wat uw comfort buitenshuis betreft, kunt u het gevoel van kou compenseren door meerdere kachels, warmere kachels of door dichter bij de kachel te gaan staan. Dit zijn de belangrijkste dingen die u kunt aanpassen.

Havana 800 Watt under-table outdoor heater

Hoe bereken ik hoeveel terrasverwarmers of welke maat ik nodig heb?

We give a heated area guide for each patio heater, but this is a guideline only and the area covered will depend on the ambient temperature, level of wind and mounting height.

As a general rule, any cover (whether temporary or permanent), such as an awning will help to keep the area warmer and cosier, and the more shelter in terms of walls or wind blocks that exist, the better.  Even though you are still absorbing the infrared heat from the heater, a cold wind will prevent you from properly feeling the benefit – just like the effect that a chilly wind has on a sunny day.

Installing more patio heaters in an area is preferable to installing too few because you only turn them on when you need them and you won’t risk under-heating an area on colder days.

People will usually need to be within 2-3m of the infared heater to feel the warmth from it, so it is important to consider the location of the outdoor heaters to ensure good coverage.

We have a range of mounting options from wall to ceiling, hanging, freestanding and under table patio heaters– so a combination may well be the best solution for larger areas.

Herschel also has experts on hand to respond to your calls, emails or online chat, so if you are in any doubt, please ask for help.

Hoeveel kosten elektrische terrasverwarmers?

Herschel MalibuDe hoeveelheid elektriciteit die door een terrasverwarmer wordt verbruikt, wordt gemeten aan de hand van het wattage (vermogen). Een terrasverwarmer van 1000W (of 1kW) verbruikt dus 1kW elektriciteit per uur dat hij draait.  De gemiddelde prijs van 1 kWh elektriciteit in het VK is momenteel ongeveer 15 pence. Een infraroodverwarming van 2000W (2kW) kost dus 2 x 15p = 30p per uur om te laten werken. Voor buitenverwarmers met verschillende warmtestanden kan het verbruik lager zijn dan het opgegeven wattage (onze 2000W California heeft bijvoorbeeld een halve vermogensstand, dus op halve kracht zou op deze stand slechts 1kWh elektriciteit verbruikt worden).

Hoewel het energieverbruik van alle terrasverwarmers gelijk zal zijn aan hun vermogen (wattage), zijn er grote verschillen in de efficiëntie en de effectiviteit van verschillende merken terrasverwarmers. Elke kW verbruikte elektriciteit moet goed en efficiënt worden omgezet in effectieve infraroodwarmte, anders gaat een deel verloren aan het verwarmen van de lucht, en het verwarmen van lucht in de buitenlucht is uiterst verspillend, omdat het gewoon opstijgt en in de atmosfeer verdwijnt.

 


Zijn terrasverwarmers slecht voor het milieu?

Renewable energy

 

Wij geloven dat onze terrasverwarmers, wanneer ze worden aangedreven door schone, hernieuwbare elektriciteit, een duurzame manier zijn om mensen buiten te laten genieten zonder schadelijke dampen, luchtvervuiling of CO2-uitstoot.

De meeste onderdelen van onze terrasverwarmers zijn van metaal en een zeer hoog percentage (ca. 95%) kan aan het einde van de levensduur worden gerecycled. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt in het productieproces, of in de verwarmers.

 

 

 


Wat is het verschil tussen zero light, warm-glow, quartz halogeen, shortwave, middlewave en longwave terrasverwarmers?

Het niveau van het uitgestraalde licht, warmte en hun elektromagnetische “golflengte” heeft de neiging om de verschillende classificaties van terrasverwarmer types die u zult tegenkomen dicteren. Ze zijn allemaal logisch, maar ze kunnen verwarrend zijn, dus deze eenvoudige gids voor buitenverwarming geeft meer uitleg.

De meeste mensen ervaring met elektrische outdoor heaters zal zijn van die buiten pubs, restaurants en cafes, De overgrote meerderheid van deze zijn oudere stijl “kwarts halogeen” type terrasverwarmers die “korte golf”. Deze heaters kunnen afgeven van een hoog niveau van het licht dat “schittert” waardoor ze ongemakkelijk om in de buurt te zijn voor een lange tijd. Gelukkig heeft de technologie van de terrasverwarming een lange weg afgelegd en leveren wij alleen nog maar veel comfortabelere soorten terrasverwarming met weinig of geen licht.

Herschel’s infrarood terrasverwarmers vallen in twee groepen uiteen:

Buitenkachels


Kies het verwarmingsgamma dat het best beantwoordt aan uw behoeften, de locatie en de manier waarop u het verwacht te gaan gebruiken.

Hoe gemakkelijk zijn terrasverwarmers van Herschel te installeren?

Al onze terrasverwarmers kunnen worden aangesloten op een standaard huishoudelijk elektriciteitsnet. Elke bekwame elektricien kan ze installeren en de nodige bedrading aanleggen voor installatie buitenshuis, met gebruik van de juiste IP-goedgekeurde elektrische bevestigingen. De Florida, Malibu en Havana worden geleverd met een stekker en vereisen geen elektrische installatie.

Hoe bedien ik terrasverwarmers?

Veel van onze infraroodverwarmers worden geleverd met afstandsbedieningsopties en hebben aan/uit-schakelaars op het verwarmingselement. Alternatieve bedieningsopties zijn beschikbaar.

Heb ik een hoes nodig voor mijn terrasverwarmer?

Het eerlijke antwoord is, nee. Al onze buitenverwarmers hebben een IP-classificatie die precies beschrijft hoe goed ze bestand zijn tegen weersinvloeden en het binnendringen van water. Onze buitenverwarmers hebben IP-classificaties tot IP65 en geen enkele met een lagere classificatie dan IP44. Dit betekent dat al onze buitenverwarmers het hele jaar door buiten kunnen blijven staan zonder dat er een afdekking of extra bescherming tegen weersinvloeden nodig is.


Welke IP-waarde maakt een terrasverwarmer geschikt voor gebruik buitenshuis?

Herschel Manhattan restaurant heating

 

Een IP-classificatie bestaat uit twee cijfers die de ‘bescherming tegen binnendringen’ van een elektronisch artikel aangeven, en de mate waarin het beschermd is tegen blootstelling aan vaste voorwerpen en water. Voor buitenverwarmers is het tweede cijfer van belang, omdat dit betrekking heeft op de bescherming tegen het binnendringen van schadelijk water.

Wij hebben een reeks buitenverwarmers en hun IP-classificaties variëren van IP44/IPX4 tot IP65. Beschermingsniveau 4 (tweede cijfer) biedt bescherming tegen spatwater uit alle richtingen. Beschermingsniveau 5 (tweede cijfer) biedt bescherming tegen waterstralen uit alle richtingen.  IP44 wordt algemeen erkend als voldoende voor de meeste toepassingen buitenshuis die het hele jaar door worden gebruikt. IP65 is geschikt voor blootgesteld gebruik buitenshuis, in alle weersomstandigheden.

Herschel infrarood verwarmingselementen in Californië in roségoud

Waarom zijn de verwarmers van Herschel duurder dan sommige andere?

Een goede buitenverwarmer moet:

  • een comfortabel warmteniveau bieden zonder verblinding
  • Efficiënt en effectief zijn met een hoog infrarood vermogen
  • Veilig in gebruik zijn
  • Het uiterlijk van uw woning verfraaien
  • Vele jaren meegaan.

Terrasverwarmers in het goedkopere segment van de markt zijn gemaakt van laagwaardige materialen en onderdelen, goedkoop gemaakte verwarmingslampen en zijn vaak veel minder efficiënt in het projecteren van bruikbaar infrarood, met warmte die verloren gaat door convectie van het apparaat.  Een terrasverwarmer moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden en als onderdelen roesten zal de verwarmer niet lang meegaan.

Gebouwd om lang mee te gaan

 

Herschel California buitenverwarmersAlle Herschel terrasverwarmers zijn gebouwd met het oog op een lange levensduur. Geen van de onderdelen, inclusief de bevestigingen, kan roesten en ze hebben een hoge IP-waarde (water- en stofdichtheid). Waar nodig gebruiken we spiegelreflectoren of speciale infrarood-emitterende coatings om ervoor te zorgen dat de verwarmer efficiënt is.  Ze worden ten minste getest volgens de Britse en internationale veiligheidsnormen door onafhankelijke testlaboratoria en zijn allemaal verwarmers van handelskwaliteit. Onze lampen hebben een zeer lange levensduur en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Alle lakwerk en coatings zijn volledig getest tegen verbleken, verkleuren of afbladderen.

Wij zijn van mening dat Herschel infrarood terrasverwarmers de beste waarde en de best presterende terrasverwarmers op de markt zijn.


Klantengetuigenissen

“Onze spiegels zijn onze verwarming”

“De verwarmingen zijn stijlvol, gebruiksvriendelijk en passen perfect bij ons historische pand. Gasten kunnen gewoon niet geloven dat onze spiegels onze verwarming zijn! ”

REBECCA EN RICHARD COLLIS

“Ga voor infrarood!”

“Ik ben begonnen met het plannen van mijn huisrenovatie in de zomer van 2016. Mijn prioriteiten waren comfort en duurzaamheid. Het project omvatte het isoleren van een oud, solide stenen huis, het upgraden van de beglazing, elektriciteit en verwarming, plus een uitbreiding. Ik bezocht Andy en kon het om infrarood verwarmingspanelen en zonne-energie te zien samenwerken, dus besloten om voor beide te gaan.

Hoewel het nog vroeg is, lijkt de verwarming erg zuinig in gebruik. De zonne-energie draagt ​​bij aan besparingen op bedrijfskosten en we gebruiken de reserve-zonne-energie ook om water te verwarmen, zodat mijn huis toekomstbestendig is. Het hele huis is gezoneerd en geregeld met Herschel iQ-thermostaten, dus ik heb de warmte die ik leuk vind wanneer en waar nodig. Het huis is uiterst comfortabel en door de isolatie en infraroodpanelen bedienen we het systeem met een luchttemperatuur van slechts 16-18 graden, maar voelen nog steeds warm aan.

We hebben tijdens het project verschillende uitdagingen ervaren, maar het infrarood was het eenvoudigste systeem om met het programma te integreren en de ondersteuning van het Herschel-team was altijd voorbeeldig. De Select XL-spiegeleenheden en plafondpanelen zien er geweldig uit en maken veel wandruimte vrij, wat echt helpt in sommige kamers. Ik hou ook van het nul onderhoud van infrarood, het is zowel hightech als zeer eenvoudig om mee te leven. Ik raad iedereen die een nieuwbouw- of renovatieproject uitvoert aan om contact op te nemen met Herschel en voor infrarood te gaan “!

“Zeer tevreden” studentenhuisvesting

[Select XL vergelijken met bestaande elektrische convectoren]

Over het ‘voelen’ van de hitte:

“Het voelde als een warme zomerdag, niet als een verwarming en was zeer comfortabel”. “Oude verwarmingen waren bedompt, deze voelde een stuk beter aan”. “Ik voel de warmte in de hele kamer, en het voelt alsof ik omringd ben door warm water in plaats van dat ik een verwarming aan heb”.

Op het niveau van warmte / temperaturen:

“Echt heel goed, heel tevreden”. “Werkt een stuk beter dan de oude verwarming en lijkt de warmte beter vast te houden”.

Over de snelheid van opwarmen:

“Warmt heel snel op, letterlijk binnen enkele minuten. Ik kan hem aanzetten en een kopje thee zetten, en de kamer zal warm aanvoelen als ik terugkom ”. “Heel snel, het is heet in 5 minuten”.

Bij het wijzigen van iets:

“Nee. Het ziet er zoveel beter uit en neemt veel minder ruimte in dan de oude verwarming”. “Niet echt, ik heb liever de nieuwe verwarming”.

Over warmteverlies:

“Geen probleem”. “De kamer leek lang warm te blijven”

“Uitstekende service”

Uitstekende service … Iedereen die we spraken (en we bleven terugkomen met vragen) was behulpzaam en deskundig. Altijd klaar om te luisteren en vragen te beantwoorden. Kon niemand een fout vinden en ze hebben ons geholpen om ons verwarmingsdilemma naar tevredenheid op te lossen. Bedankt Jane, Kelly & Jack.


Ontwerp

Wij geloven in stijlvolle buitenverwarming om uw buitenvermaak te verbeteren

Prestaties

Ontworpen voor maximale efficiëntie en doeltreffendheid, met gebruikmaking van de beste technologieën

Kwaliteit en veiligheid

Gemaakt om de zwaarste omstandigheden en de strengste veiligheidstests te doorstaan


WAAR ONZE KACHELS OVER DE HELE WERELD WORDEN GEBRUIKT

Herschel Colorado heating a pub terrace in the Netherlands

BENELUX

Colorado warm gloeiers gebruikt om de zitplaatsen buiten in een café in Nederland te verwarmen.

Nul Licht terrasverwarmers - Herschel Summit in Mexico

MEXICO

De zero light-verwarmers van Summit voorzien de gasten van warmte in bar en restaurant "Farina" in Mexico City.

Herschel Summit in New Zealand

NIEUW-ZEELAND

Summit heaters worden gebruikt voor discrete verwarming in een van de populairste restaurants van Auckland.