Door de COVID19-pandemie is de veiligste manier om te socialiseren buitenshuis. Het probleem in het VK is dat het zelfs op de mooiste dagen ‘s avonds vaak koeler of koud wordt en als je buiten wilt genieten van gezelligheid, is buitenverwarming een must.

Het kiezen van de juiste buitenverwarming kan een moeilijke taak zijn, vooral met zoveel beschikbare heaters. We hebben deze handige gids samengesteld om u te helpen de juiste verwarming voor u te kiezen en de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Soorten buitenverwarmers

Herschel Florida heating gardens

Een buiten- of terrasverwarmer gebruikt infrarood (ook bekend als stralings) warmte om mensen direct in de buurt van de verwarming te verwarmen. Deze komen als elektrische infrarood / terrasverwarmers, gaskachels of vuurkorven / tuinhaarden.

Gaskachels zijn zeer inefficiënt omdat ze veel gas verbruiken voor de relatieve warmteafgifte en vanwege het hoge CO2-gehalte zeer slecht zijn voor het milieu. Ze zijn ook erg lastig met zware gasflessen of complexe installatie.

Vuurkorven / tuinhaarden zijn iets beter voor het milieu en kunnen een leuke sfeer creëren. Ze zijn echter meestal erg stinkend en hebben natuurlijk constante aandacht, houtvoorraden enz. Nodig en zijn niet praktisch voor de meeste stedelijke gebieden of iets anders dan incidenteel gebruik.

De elektrische terrasverwarmers van Herschel zijn de meest efficiënte vorm van buitenverwarming. De warmteafgifte kan precies worden gericht waar het nodig is, ze zijn volledig stil, onderhoudsvrij, hebben een lange levensduur en zijn de meest milieuvriendelijke vorm van buitenverwarming, vooral wanneer ze worden aangedreven door een hernieuwbare energiebron. Naarmate het energienet CO2-armer wordt, zullen de referenties inzake duurzaamheid verder verbeteren.

Hoe werken elektrische terrasverwarmers?

Elektrische infraroodstralers zetten elektriciteit via een verwarmingselement of lamp om in infrarood warmte. Deze warmte wordt via elektromagnetische golven door de lucht overgedragen totdat ze een object bereiken (ze verwarmen de lucht niet zelf).

De objecten (en dat geldt ook voor ons mensen) absorberen de elektromagnetische golven die ons verwarmen. Het is vergelijkbaar met de warmteoverdracht van de zon, maar door de lagere intensiteit zijn er geen schadelijke effecten zoals met UV. Infrarood is volkomen veilig.

Infrarood is een vorm van licht en reist, net als licht, in rechte lijnen en de intensiteit neemt afmet de afstand. Dus als een gloeilamp, hoe dichter je erbij bent, hoe meer infraroodwarmte door jou wordt geabsorbeerd en hoe warmer je je voelt. Hoe verder weg, hoe minder u bereikt en hoe kouder u zich voelt.

Qua comfort buitenshuis kunt u het koude gevoel compenseren door meerdereheaters, warmere heaters te hebben of dichter bij de heater te zijn. Dit zijn de belangrijkste dingen die u kunt aanpassen.

Effect of Infrared on an environment

Hoe bereken ik hoeveel of welke vermogen ik nodig heb?

Havana 800 Watt under-table outdoor heater

We geven een indicatie verwarmde oppervlakte voor elke heater, maar dit is slechts een richtlijn en de gedekte zone is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, het windniveau en de montagehoogte.

Over het algemeen zal elke overkapping (tijdelijk of permanent), zoals een luifel, helpen om de ruimte warmer en gezelliger te houden, en hoe meer beschutting in termen van muren of windschermen, hoe beter. Ook al neem je nog steeds de warmte van de heater op, een koude wind zal ervoor zorgen dat je de werking niet goed voelt – net als het effect van een kille wind op een zonnige dag.

Het installeren van meer heaters in een ruimte verdient de voorkeur boven het installeren van te weinig, omdat u ze alleen inschakelt wanneer u ze nodig heeft en u niet het risico loopt een zone op koudere dagen onder te verwarmen.

Mensen moeten zich meestal binnen 2-3 m van de heater bevinden om de warmte ervan te voelen, dus het is belangrijk om de locatie van de heaters te overwegen om een ​​goede dekking te garanderen.

We hebben verschillende montagemogelijkheden, van wand tot plafond, hangend, vrijstaand en onder tafel – dus een combinatie is misschien wel de beste oplossing voor grotere ruimtes.

Herschel heeft ook experts beschikbaar om te reageren op uw oproepen, e-mails of online chat, dus als u twijfelt, vraag dan om hulp.

Hoeveel kosten ze om te laten werken?

Het stroomverbruik van een terrasverwarmer wordt gemeten aan de hand van het wattage (vermogen). Dus een verwarming van 1000 W (of 1 kW) verbruikt 1 kW elektriciteit per uur dat deze wordt gebruikt. De gemiddelde prijs van 1 kWh elektriciteit in NL is momenteel ongeveer 0,22 Eu. Dus een verwarming van 2000 W (2 kW) kost 2 x 0,22 = 0,44 Eu per uur om te werken. Voor heaters met verschillende warmte-instellingen kan het verbruik lager zijn dan het vermelde wattage (bijvoorbeeld onze 2000W California heeft een half vermogen, dus op half vermogen zou hij bij deze instelling slechts 1kWh elektriciteit verbruiken).

Hoewel het energieverbruik van alle heaters hetzelfde is als hun vermogen (wattage), zijn er grote verschillen in de efficiëntie en de effectiviteit van verschillende merken heaters. Elke verbruikte kW elektriciteit moet op de juiste en efficiënte manier worden omgezet in effectief infrarood. Anders wordt er een deel van verspild door het verwarmen van de lucht, hetgeen buitenshuis een enorme verspilling is omdat warme lucht gewoon stijgt en in de atmosfeer verdwijnt.

Florida Free Standing Patio Heater

Zijn ze slecht voor het milieu?

Bij gebruik van schone, hernieuwbare elektriciteit zijn wij van mening dat onze buitenverwarmingen een duurzame manier bieden om mensen te laten genieten van de buitenlucht zonder schadelijke dampen, luchtverontreiniging of CO2-uitstoot.

Het merendeel van de componenten in onze heaters zijn van metaal en een zeer hoog percentage (ca. 95%) kan aan het einde van de levensduur worden gerecycled. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt in het productieproces of in de heaters zelf.

Wat is het verschil tussen zero light, low glare, quartz halogeen, kortgolvige, middengolvige en langgolvige terrasverwarmers?

Het niveau van uitgestraald licht, warmte en hun elektromagnetische “golflengte” dicteert de verschillende classificaties van soorten buitenverwarming die u tegenkomt. Ze zijn allemaal logisch, maar ze kunnen verwarrend zijn.

De meeste mensen zullen ervaring hebben met elektrische buitenverwarmingen van pubs, restaurants en cafés. De overgrote meerderheid hiervan zijn ouderwetse “kwartshalogeen” heaters in oudere stijl die “kortegolf” zijn. Deze verwarmingstoestellen kunnen een hoog niveau van licht afgeven dat ‘verblindt’, waardoor mensen zich ongemakkelijk voelen om gedurende langere tijd in de buurt te zijn. Gelukkig heeft de technologie voor buitenverwarming een lange weg afgelegd en leveren we alleen veel comfortabelere, minder verblindende heaters of types zonder licht.

De infrarood terrasverwarmers van Herschel vallen in de volgende bereiken:

Donkerstraler – Designer gamma

Onze infraroodstralers met zonder licht produceren geen zichtbaar licht en geven een zacht, warm maar niet “heet” warmteniveau af. Omdat het warmteniveau minder intens is, zijn ze bij gebruik buitenshuis alleen effectief in overdekte, beschutte ruimtes.

Ze zijn erg populair in tuinkamers en chique bars en restaurants waar discrete verwarming zonder enig licht vereist is. Het zijn echte “design” heaters en vormen ons Nul Licht (designer) assortiment.

Kies voor Summit Wit, Summit Zwart of Aspect XL.

Herschel Aspect XL heaters at The Edge rooftop bar, Soho House, London

Warme gloed – Sunset gamma

Het Sunset verwarmingsassortiment van Herschel heeft allemaal onze nieuwste generatie carbon verwarmingslampen. Dit zorgt voor een zeer comfortabel warmteniveau met een diep oranje warme gloed. Ze creëren een zeer gezellige sfeer en de lampen gaan heel lang mee (tot 10.000 uur).

Ze zijn het beste voor overdekte of beschutte ruimtes met weinig wind. De meeste mensen genieten echt van de warmte en sfeer van deze heaters.

Florida, Hawaii, California, Malibu, Colorado en Havana zijn allemaal warme gloed stralingsverwarmingen.

Herschel patio heaters for evenings outdoors

Low glare – Performance gamma

Voor meer blootgestelde zones of waar hogere montage vereist is, is het Performance gamma van Herschel het meest geschikt.

Ze zijn heter en intenser dan de Sunset of Zero Light-serie, maar in tegenstelling tot de meeste kwartshalogeenverwarmers zijn de lampen in ons Performance-assortiment allemaal niet erg oogverblindend.

Het resultaat is een mooie oranje gloed en warmte die je zelfs op koudere dagen of op koudere plaatsen warm houdt.

Kies uit de Manhattan of de compacte Miami Wit of Miami Zwart.

Miami 2000 Parasol heater

Kies het verwarmingsassortiment dat het beste past bij uw vereisten, de locatie en hoe u ze verwacht te gebruiken.

Hoe gemakkelijk zijn ze te installeren?

Al onze heaters werken op een standaard huishoudelijk stopcontact. Elke bekwame elektrovakman kan ze installeren en de nodige bedrading voor buiteninstallatie aanleggen, met gebruik van geschikte IP-gekeurde elektrische aansluitingen. De Florida en Havana worden geleverd met een stekker en vereisen geen elektrische installatie.

Hoe bedien ik ze?

Veel van onze heaters worden geleverd met opties voor afstandsbediening en hebben aan / uit-schakelaars op het toestel. Er zijn alternatieve besturingsopties beschikbaar.

Waarom zijn Herschel heaters duurder dan sommige andere?

Herschel infrarood verwarmingselementen in Californië in roségoud

Een goede buitenverwarming:

  • zorg voor een comfortabel warmteniveau zonder verblinding
  • werkt efficiënt en effectief tijdens het hardlopen met een hoog aandeel infrarood output
  • is veilig te gebruiken
  • verbetert het uiterlijk van uw eigendom
  • gaat vele jaren mee.

Heaters in het lagere marktsegment zijn gemaakt van laagwaardigere materialen en componenten, goedkoop gemaakte verwarmingslampen en zijn vaak veel minder efficiënt in het projecteren van bruikbaar infrarood, waarbij warmte wordt verspild door convectie van de unit. Een terrasverwarmer is bestand tegen alle weersomstandigheden en als onderdelen gaan roesten gaat de heater niet lang mee.

Alle heaters van Herschel zijn gebouwd met het oog op een lange levensduur. Geen van de componenten, inclusief bevestigingen, kan roesten en ze hebben een hoge IP-classificatie (water en stof). Waar nodig gebruiken we spiegelreflectoren of speciale infrarood-emitterende coatings om ervoor te zorgen dat de verwarming efficiënt is. Ze zijn in ieder geval volgens Britse en internationale veiligheidsnormen door onafhankelijke testlaboratoria getest en zijn allemaal verwarmingen van commerciële kwaliteit. Onze lampen gaan lang mee en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Alle lak en coatings zijn volledig getest op vervaging, verkleuring of schilfering.

Wij zijn van mening dat Herschel infrarood terrasverwarmers de beste en best presterende buitenverwarmingen op de markt vertegenwoordigen.

Herschel California outdoor heaters