Effect of Infrared on an environment

Effectieve warmteoverdracht

Hoe werken infraroodverwarmingen? Infraroodverwarmingen werken door elektriciteit om te zetten in stralingswarmte. Infrarood maakt deel uit van het elektromagnetische spectrum. De warmte is hetzelfde gevoel van warmte als de winterzon op je gezicht en de warmte van een kolenvuur. Het is zelfs dezelfde vorm van warmte die door je eigen lichaam wordt afgegeven. Het is de meest basale vorm van verwarming die de mens kent.

Infrarood is de directe overdracht van warmte van de heater naar het object (jij en de kamer om je heen) zonder de lucht tussenin te verwarmen. Het is dezelfde warmte die we voelen in een omgeving die wordt verwarmd door de zon, en de golflengte die het meest efficiënt door het lichaam wordt geabsorbeerd. Het is 100% veilig en natuurlijk (het is UV van de zon dat schadelijk is, niet infrarood).

Tegenwoordig stelt nieuwe technologie, in de vorm van onze 100% energiezuinige Herschel infraroodverwarming, ons in staat om infraroodstralingsverwarming op een stijlvolle, comfortabele en zeer controleerbare manier te gebruiken.

Warmte waarvoor we zijn ontworpen

Mensen zijn stralende objecten. Meer dan 60% van ons gevoel van comfort of ongemak wordt bepaald door onze stralingswarmtetopname of -verlies. Slechts 15% van ons comfortgevoel wordt bepaald door luchttemperatuur en -beweging.

Dit betekent dat we ons meestal warm voelen als we warmte uit onze omgeving absorberen en dat we het vaak koud hebben als we onze eigen lichaamswarmte naar de omgeving uitstralen.

Meestal voelen we ons ongemakkelijk als de omgeving om ons heen meer dan 26 ° C of minder dan 16 ° C is, omdat we te veel lichaamswarmte krijgen of verliezen.

Dus als we de muren, het plafond en de vloer van de kamer waarin we ons bevinden verwarmen (niet de lucht) tot minimaal 17c en idealiter tot ongeveer 22c, zullen onze lichamen niet meer merken dat we warmte verliezen en zullen we ons warm en comfortabel voelen. Dit is het doel van infrarood verwarming: “thermische massa” opbouwen in een omgeving en je warm houden.

Infrared heat
Person absorbing radiant heat from a warm environment

Maak van uw kamer een radiator van 360 °

Herschel infrarood verwarmt direct de muren, vloer en het plafond van een gebouw (de ‘thermische massa’). Als de thermische massa eenmaal warm is, houdt het gebouw zelf de warmte enige tijd vast, zodat de verwarming alleen hoeft aan te vullen.

De meeste andere vormen van verwarming zijn convectoren die voornamelijk luchtvolumes verwarmen, die vervolgens hun warmte naar het gebouw moeten overbrengen om de thermische massa te verwarmen. Het probleem is dat hete lucht naar het plafond stijgt (waar je het niet wilt) en gemakkelijk ontsnapt met tocht en open deuren. Door de directe warmteoverdracht naar het gebouw is Herschel efficiënter en bespaart het energie in vergelijking met convectieverwarming. Het is ook comfortabeler omdat je geen koude vloeren en stoffige lucht hebt.

Is infraroodverwarming efficiënt?

Omdat convectieverwarmingen lucht verwarmen, hebben zelfs de beste marktleidende digitaal aangestuurde convectieradiatoren met een laag verbruik ongeveer 40 watt per m3 nodig om de inefficiënte warmteabsorptie door de lucht en de slechte energieoverdracht te compenseren.

Infraroodpanelen van Herschel verwarmen de lucht bijna niet en hebben dus doorgaans slechts 25 watt per m3 nodig.
Je zou kunnen denken dat een kilowatt aan energie dezelfde warmteoverdrachtseigenschappen moet hebben, ongeacht of deze wordt uitgezonden door een convectie- of warmtestraler, maar dit is niet correct. Stralingswarmte heeft een hogere warmteoverdracht per kilowatt dan convectie, dus je hebt er minder van nodig.

Zowel Herschel als elektrische convectoren werken ongeveer 40% van de vereiste verwarmingsperiode (vaak het “effectieve vermogen” genoemd), maar het basisverschil in warmteoverdracht betekent dat Herschel tot 37% op elektriciteitskosten kan besparen in vergelijking met convectoren en accumulatoren.

Bekijk hoe Infrarood zich verhoudt tot de alternatieven wanneer alle kostenfactoren (aankoop, installatie, werking, onderhoud, vervanging) worden overwogen gedurende de levensduur van de verwarming.

Heating Comparison