DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Zero Carbon behuizing: ‘COP26 House’

Zero Carbon behuizing: ‘COP26 House’

Zero carbon behuizing is nu beschikbaar en het 'COP26 House' in Glasgow, gebouwd door Beyond Zero Homes, laat zien wat er mogelijk is.

"Ik ben nu een echte Herschel-bekeerling, net als veel van de bezoekers..."

Ons ‘COP26 House’ werd binnen 8 weken gebouwd op een locatie in het centrum van Glasgow, dicht bij de COP26 UN Summit-conferentielocatie. Onder leiding van Architect en Passivhaus Deigner Peter Smith, werd de Beyond Zero Homes-samenwerking gevormd door 20+ bedrijven die allemaal gepassioneerd zijn om te laten zien hoe koolstofvrije huizen kunnen worden gebouwd met minimale impact op het milieu, gedurende hun hele levenscyclus.

Niet alleen dat, de Beyond Zero Homes-ideologie gaat verder dan zero carbon – het ‘COP26 House’ laat zien hoe CO2-neutrale huizen snel kunnen worden ontwikkeld en ook mooi, betaalbaar, gezond en comfortabel kunnen zijn.

Het ‘COP26 House’ is speciaal ontworpen voor het COP26-verdrag inzake klimaatverandering en is een huis met houtskeletbouw dat is gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen – waarbij over elk ontwerpdetail is nagedacht in termen van de ecologische en sociale impact. Na COP26 wordt het huis ontmanteld en verplaatst naar een locatie in de buurt van Aviemore als onderdeel van een bredere ontwikkeling van 12 betaalbare houten huizen.

Het ‘COP26 House’ verwarmen met Herschel Infrarood

Herschel was verheugd om zich aan te sluiten bij de Beyond Zero Homes-samenwerking als de primaire verwarmingsoplossing voor het project. Herschel Infraroodverwarming is een efficiënte, comfortabele en stijlvolle oplossing voor alle woningen en infrarood leent zich bijzonder goed voor dit huisontwerp. De thermische isolatie van het gebouw is zodanig dat er een lage verwachting is van de warmtevraag. Er werden energiezuinige infraroodpanelen gespecificeerd die werken om de structuur van het gebouw te verwarmen. Zodra de thermische massa wordt verwarmd (muren, vloeren, plafond), fungeert deze als een 360° radiator die de warmte opslaat en daardoor minder op tijd nodig heeft dan andere verwarmingsoplossingen.

In het huis werden witte panelen en een spiegel geïnstalleerd, allemaal aangestuurd door MD2-thermostaten. Ze zijn niet alleen een efficiënte elektrische verwarmingsoplossing, infraroodverwarmingen zijn ook een betaalbare oplossing die geen doorlopend onderhoud vereist. Een ruimtebesparende en snel te installeren oplossing die verkrijgbaar is in een aantal stijlvolle afwerkingen (waaronder wit, spiegel-, foto- en glaspanelen) en ook aansluit bij het Beyond Zero Homes-principe van het bouwen van gezonde huizen. De verwarmingstechnologie handhaaft een hogere temperatuur in het gebouwweefsel dan de lucht, waardoor er minder vocht ontstaat. Geassocieerde problemen van vocht en schimmel worden vervolgens geminimaliseerd om een ​​gezondere leefomgeving binnenshuis te creëren. Dit wordt nog versterkt door een lagere stofcirculatie door de niet-convectieve stralingstechnologie.

‘COP26 House’ verslaat de RIBA 2030 Challenge Target

Meer recentelijk zijn we verheugd dat het ‘COP26 House’ is aangehaald als ‘een belichaamd koolstofexemplaar’ in een belichaamde koolstofbeoordeling van het hele leven. Een van de primaire ontwerpdoelstellingen was om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken en de beoordeling toont aan dat er een uitstekend resultaat is bereikt.

In vergelijking met een huis van dezelfde grootte en gebouwd volgens RIBA’s ‘business as usual’-standaard, bereikt ‘COP26 House’ een reductie van 59% – 32.000 kg embodied carbon (COP26 House) versus 78.000 kg (business as usual benchmark). Vergeleken met de 2030 Challenge-doelstelling van RIBA, behaalt het COP26 House een reductie van 22% – een indrukwekkend resultaat.

Kijk binnen in het ‘COP26 House’ met deze videotour en 360-tour.

Video door: FourFifteen

Herschel Infrared maakt deel uit van de Beyond Zero Homes-samenwerkingsgroep die kernpartners omvat – Roderick James Architects, Robertson Timber Engineering Ltd and Urban UnionNorDanMEDITE SMARTPLYSteicoPaul Heat RecoveryNational Timber GroupOrluna LightingFakroEcoMerchant and Circular Ecology

Geen gevalstudies gevonden.