DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Dalradian Warehouse Verwarming

Dalradian Warehouse Verwarming

Klantenoverzicht: om een industriële verwarmingsoplossing te vinden om het comfort en de productiviteit in de winter te behouden.

Dalradian kiest Herschel voor Warehouse Heating

Achtergrond

Dalradian is een goudonderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf. De afgelopen negen jaar heeft Dalradian Gold Ltd. goud gezocht en gevonden in Co. Tyrone, Noord-Ierland. Het uiteindelijke doel van dit werk is het bouwen van een moderne ondergrondse mijn die Noord-Ierland in de gelederen van de wereldgoudproducenten zal stuwen. Dit is een langetermijnoperatie, dus energie-efficiëntie en ecologische duurzaamheid zijn strategische waarden van het bedrijf.

Een van de belangrijkste activiteiten van Dalradian is de analyse van geboorde rotskern om goudafzettingen te beoordelen. Naast visuele inspectie en beoordeling wordt kernmateriaal gefotografeerd, gecatalogiseerd en gearchiveerd. Dit specialistische werk vindt plaats in een groot, onverwarmd magazijn. De afgelopen winters werd de kou in deze niet-verwarmde ruimte een probleem, vooral omdat dit werk concentratie en zorg vereist. Mobiele propaanverwarmers werden gebruikt voor lokale verwarming, maar bleken niet effectief en duur in gebruik. Er werd gezocht naar een industriële verwarmingsoplossing om het comfort en de productiviteit te behouden.

Eugene Donnelly, Senior Geological Technician & Operations Manager, beschrijft de projectachtergrond.

“We waren terughoudend om de winter zonder verwarming door te komen, dus ik deed online onderzoek en vond Herschel. Hun site heeft een livechat, dus we kregen onmiddellijk antwoord en er werd een onderzoeksdatum overeengekomen. Hoewel infraroodverwarming een nieuw concept was, kon ik casestudy’s lezen die vergelijkbare toepassingen beschrijven. We hebben ook een ketelgebaseerd verwarmingssysteem geprijsd waarvoor brandstofopslag, ruimte voor de ketel en doorlopend onderhoud nodig zouden zijn. De installatiewerken zouden duur en storend zijn geweest. Tijdens de enquête hebben we besproken hoe infrarood kan worden gericht op het werkgebied in plaats van grote hoeveelheden lucht te verwarmen die niet kunnen worden tegengehouden. Dit is een grote open ruimte, met activiteiten geconcentreerd op een oppervlakte van 240m2. We hadden slechts ongeveer 20% van de verwarmde ruimte nodig en omdat het magazijn een hoog plafond heeft en tochtig is, is infrarood zinvol. We wisten uit het verleden dat warme lucht over de plaats blazen niet effectief was. We zijn ook een groeiend bedrijf en vonden het fijn dat infrarood gemakkelijk kan worden uitgebreid of verplaatst, zonder dat het verwarmingssysteem fundamenteel opnieuw moet worden ontworpen. ”

Oplossing

Het systeem is ontworpen met Herschel IRP4 industriële heaters, met een montagehoogte van 3 m voor 20 m2 effectieve verwarming per unit. De driefasige voeding ter plaatse was geschikt voor de verwarmingsbelasting en er was een sub-DB beschikbaar om een ​​speciaal verwarmingscircuit te kunnen installeren. We hebben een lay-outtekening geleverd om de locaties van de verwarming te illustreren en hebben contact onderhouden met de elektricien van de locatie die het systeem zou installeren.

Het systeem is nu geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en werkt.

Getuigenis

De eerste feedback is erg positief, zoals Eugene uitlegt:

“De kachels waren eenvoudig te installeren, stil in gebruik en onderhoudsvrij. Je voelt de warmte binnen een paar minuten en het gebied blijft nog enige tijd warm nadat de kachels zijn uitgeschakeld. We hoeven alleen een specifiek deel van het magazijn te verwarmen en het gebied is niet constant in gebruik. Herschel Infrarood is de ideale industriële verwarmingsoplossing en biedt comfort waar en wanneer nodig. ”

Het project werd intern beheerd door Andy Baird, onze directeur van Renewables Integration.

“Herschel Infrared blinkt uit in moeilijk te verwarmen toepassingen. Onze IRP4 industriële kachels bieden comfort in de koudste omgevingen, vereisen geen onderhoud en zijn ontworpen voor langdurige betrouwbaarheid. Het Dalradian Gold-project toont onze ontwerpervaring en totale focus op productkwaliteit. We kunnen elke ruimte effectief verwarmen en comfort bieden in toepassingen waar conventionele verwarmingssystemen gewoon niet werken. Het systeem werd binnen twee weken na bestelling in gebruik genomen, dat gaat wat goed, en dankzij het harde werk in het projectteam …

Efficiënt verwarmingsontwerp met infrarood is essentieel voor langdurige bedrijven zoals Dalradian Gold. Het verbranden van olie en gas zonder comfort te bereiken, heeft weinig zakelijke zin, en toch is dit het aantal industriële verwarmingssystemen. Stralingsverwarming met behulp van infrarood kan gericht zijn, zodat een hoger comfortniveau kan worden bereikt in een bepaalde ruimte, met minder energie. Nu het net schoner wordt, hebben we een realistische route naar koolstofvrije verwarming. Voeg zonne-energie ter plaatse toe en u bent er sneller. Schaf netlevering aan van 100% hernieuwbare leveranciers en koolstofvrije verwarming is vandaag beschikbaar. ”

Herschel Infrared levert een reeks industriële verwarmingsoplossingen en is de erkende marktleider in het ontwerpen van infraroodverwarmingssystemen. Als u advies nodig heeft over industriële verwarming, neem dan contact op met ons kantoor op 01473 760059. Bent u een verwarmingsontwerpingenieur, consultant of projectmanager, stuur dan een e-mail naar Andrew Baird voor een kopie van ons technische document “Controle-overwegingen voor het verwarmen van grote open ruimtes”.

Meer projecten zoals deze