DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Garage voor klassieke autos

Garage voor klassieke autos

Klantenbrief: Om een gecontroleerde verwarmingsoplossing voor garage / opslag van klassieke auto's te bieden om ze te beschermen tegen vochtverslechtering.

Consequente temperatuur voor klassieke auto's

Achtergrond

Een verzamelaar van klassieke auto’s was erop gebrand een manier te vinden om zijn garage op een constante temperatuur te houden om de kans op achteruitgang van zijn voertuigen te verminderen. Verslechtering, door roest en chroom putten, kan worden veroorzaakt door vocht en stof. Elke reparatie of vervanging van onderdelen is duur en elke vervanging kan originaliteit een zorg voor verzamelaars maken.

Oplossing

• Herschel Aspect XL3 (1,95 kW) werd geïnstalleerd;
• De verwarmingstoestellen waren bevestigd aan de balken boven elke auto, wat ook een gelijkmatige temperatuur oplevert.

Resultaten

  • Lagere energiekosten dan alternatieve verwarmingsoplossingen die grote delen van de lucht verwarmen
  • Auto’s blijven warmer, omdat gebouwen thermische massa (vloer / muren / plafond) en de auto zelf verwarmen, dus minder roestpotentieel; vocht wordt verminderd door ver-infrarood, in tegenstelling tot convectieverwarming
  • Geen dure stofafdekkingen nodig omdat stof wordt verminderd
  • Verlaagde vochtigheid en gecontroleerde, constante temperatuur worden behouden; geen enkele andere vorm van verwarming kan deze resultaten bereiken.

Geen gevalstudies gevonden.