DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Overstroomd huis in cumbria

Overstroomd huis in cumbria

"Droog verklaard in verbazingwekkende tijd"

Verre infrarood versnelt het uitdroogproces voor een overstroming

Achtergrond

Op 6 december 2015 is een eindterraswoning overstroomd. De woning is van massieve baksteenconstructie met kalkpleister, had een DPC en de vloeren en balken zijn van hout, met luchtstenen. De overstroming was onverwacht omdat het Victoriaanse huis, dat in 1893 werd gebouwd, nog nooit eerder was overstroomd.

Het overstromingswater kwam het huis binnen en het overstromingsniveau was meer dan 30 centimeter diep. Het water trok de volgende dag weg en het weefsel van het gebouw werd doorweekt. De eerste herstelstap na de overstroming was het verwijderen van vloerbedekking en nat meubilair. Er was weinig anders dat kon worden gedaan totdat de elektriciteitsvoorziening een week later weer aankwam. In de wachttijd tot de stroom hersteld was, was het huis erg vochtig, borrelde behang op de eerste verdieping, de geur was onaangenaam en overal was een vochtig vuil.

Oplossing

Op 23 december 2015 zijn twee IRP4 2.6kw kachels geïnstalleerd. Na de kerstperiode zijn de overige zeven IR3-kachels geïnstalleerd

2 x IR3 in de woonkamer aan de voorzijde

1 x IRP4 woonkamer aan de achterzijde

1 x IRP4-keuken

3 x IR3 gang

1 x IR3 bijkeuken

1 x IR3 badkamer

1 x Thermodry – onderstelkast.

Mechanische kloktimers werden gebruikt om de verwarmingen op cycli van 7 uur te laten draaien.

Tot half januari werden er geen luchtontvochtigers gebruikt. Deze waren geconcentreerd in de twee kamers met betonnen vloeren.

Klantengetuigenis

Paul Higgins legt uit: De bedrijven die gespecialiseerd zijn in vochtsanering voorspelden een droogtijd van ten minste 16 weken voor de huizen in mijn omgeving met behulp van conventionele ontvochtigingsmethoden.

Toen onze landmeter op 19 januari 2016 op bezoek kwam, merkte ze op hoe warm het huis voelde in vergelijking met die verwarmd met convectieverhitters en de geur was aangenaam in vergelijking met andere huizen die ze had bezocht.

Terwijl de kachels het huis verwarmden, konden we de vochtigheid in de muren zichtbaar verminderen. Onze vochtige metingen op de interne bakstenen muren toonden aan dat ze binnen 7 dagen droog waren. De buitenmuren die stevig zijn gebouwd en drie bakstenen dik waren, duurden iets langer.

Op zaterdag 6 februari 2016 heeft onze specialist het huis droog verklaard. We bevestigen dat de benodigde tijd 44 dagen is, zo niet voor de kerstperiode die de installatie vertraagde, zou het enkele dagen minder zijn geweest. De ver-infraroodstralers hebben ongelooflijk effectief gewerkt met geweldige resultaten.

Geen gevalstudies gevonden.