DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Passiefhuis infraroodverwarmingssysteem

Passiefhuis infraroodverwarmingssysteem

Een goedkoop, eenvoudig te installeren passief huisverwarmingssysteem

"Past perfect bij de hoge efficiëntie-eisen van het Passiefhuis-ontwerp"

Passiefhuis-normen voor ontwerp en constructie zijn nu goed ingeburgerd in het VK. Ondanks de hogere kosten van ultra-efficiënt ontwerp, is wonen in een huis met potentieel nul lopende kosten buitengewoon aantrekkelijk.

Peter Williams verhuisde in 2012 naar zijn op maat gemaakte passiefhuis. De woning verving een oud, stenen huis dat altijd duur was om te verwarmen met beperkt comfort. Zijn nieuwe huis was een openbaring. Naast ultralage warmteverliezen profiteert het pand van wat zonnewinst en de enige warmtebron was een biomassakachel. Dit behield het comfort gedurende de eerste zes jaar van eigendom, en de totale verwarmingskosten gedurende deze tijd bedroegen ongeveer £ 300 per jaar. Deze benadering van verwarming was niet zonder problemen, zoals Peter uitlegt:

“We zijn verhuisd van een huis dat £ 2.000 – £ 3.000 per jaar kostte om met beperkt comfort te verwarmen, dus de beslissing om te bouwen naar Passiefhuis-normen was de extra kosten en moeite meer dan waard. De kachel was onze enige warmtebron. Hoewel het huis behoudt warmte uitzonderlijk goed, de kachel moest tijdens het stookseizoen ‘s ochtends worden aangestoken en moest soms twee keer per dag worden schoongemaakt en opnieuw worden ingesteld, wat een gedoe is. We zijn heel dicht bij de kust van Co. Down en afhankelijk van windsterkte en richting, het was soms bijna onmogelijk om de kachel aan het licht te krijgen. Het heeft ook een ventilator om warme lucht te convectie naast het uitstralen van warmte, je went aan het achtergrondgeluid maar het is niet ideaal. Het werd ook moeilijker om bron reserveonderdelen – en ik wist dat de kachel ooit zou moeten worden vervangen of geüpgraded.”

Andy ontwierp en installeerde begin 2014 onze 3kWp PV-generator, die verder helpt met lage bedrijfskosten. We hadden de kachel al geïnstalleerd, maar waren geïnteresseerd om te ontdekken dat infraroodverwarming een efficiënte, betaalbare en onderhoudsvrije warmtebron kan zijn. We hielden contact en lazen met interesse over infrarood- en PV-installaties in het hele huis. Na een vertraging bij het vinden van reserveonderdelen voor de kachel, besloten we om Herschel Infrarood te proberen. Andy ontmoette onze elektricien ter plaatse en we hebben uitgewerkt hoe de verwarmingspanelen achteraf kunnen worden gemonteerd met behulp van een speciaal elektrisch circuit. De totale warmtebelasting voor het hele systeem is slechts 3,4 kW, wat erg laag leek, maar we hadden vertrouwen in de ervaring van Andy. De installatie duurde slechts één dag en de T1-thermostaat zorgt ervoor dat we de kachel niet hoeven aan te steken, en het huis is ‘s ochtends warm als we opstaan.

Andy legde uit dat er, net als bij alle verwarming, kosten zijn om het systeem te laten werken, maar tot nu toe heb ik geen significante verandering in ons elektriciteitsverbruik opgemerkt – dit is waar de zonne-energie echt helpt met de huishoudelijke kosten.

“We hebben een voorraad pellets en gebruiken daarom nog steeds af en toe de kachel en het infrarood is alleen aan wanneer nodig dankzij de thermostaatregeling. Nu we het stookseizoen naderen, verwelkom ik het gebrek aan gedoe en onderhoud. De verwarmingspanelen zijn ook aan het plafond gemonteerd, zodat we geen wandruimte verliezen, en de warmte is heel natuurlijk en comfortabel om mee te leven.

We waren niet op de hoogte van Herschel Infrarood toen we het huis bouwden, maar promoten nu de voordelen als een passief huisverwarmingssysteem, vooral in samenwerking met zonne-energie. Het past perfect bij de hoge efficiëntie-eisen van het Passiefhuisontwerp “.

Geen gevalstudies gevonden.