DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Verwarmen van schuren

Vervallen gebouw omgevormd tot gerenoveerd project voor de Men's Shed Charity

"Het assortiment infraroodpanelen van Herschel werd als de ideale keuze beschouwd"

Achtergrond

Colin nam een ​​paar jaar geleden contact met ons op om de installatie van een geschikt verwarmingssysteem te bespreken voor een gerenoveerd gebouw dat zou worden gebruikt als een lokale vestiging van de liefdadigheidsinstelling Men’s Shed.

The Men’s Shed is een liefdadigheidsinstelling die is opgericht om de gezondheid en het welzijn van mannen te ondersteunen. Het houdt in dat herenhuizen worden ingericht als gemeenschappelijke ruimtes waar mannen kunnen genieten van tijd met anderen en samen kunnen genieten van hobby’s.

Het gebouw, ‘The Pagoda’, was een voormalige tenniskleedkamer die al 30 jaar leeg stond. Het pand van 10m x 10m werd volledig “back to brick” gestript en met nieuwe plafonds en elektrische installatie door vrijwillige leden van de afdeling Men’s Shed uitgevoerd. Alle ramen en deuren, extern en intern, werden vervangen door dubbele beglazing met hoog rendement.

Het gebouw heeft geen gastoevoer, dus een elektrische verwarming was de enige keuze. Colin stelt dat “verschillende soorten elektrische verwarmingen werden overwogen, maar de reeks infraroodpanelen van Herschel werd om de volgende redenen als de ideale keuze beschouwd:

1. Eenvoudig te installeren

2. Plafondmontage betekende minder kans op accidentele schade in werkplaatsen en sociale ruimtes

3. Plafondmontage betekende ook dat er ruimte aan de muur werd vrijgelaten, om de ruimte voor werkbanken en ook zitplaatsen in de sociale ruimte te maximaliseren.

4. Alle bedrading (behalve de thermostaten) kan boven het plafond worden geïnstalleerd, dus er zijn geen kabeldoorvoeren of -goten nodig, waardoor de installatie wordt vereenvoudigd en versneld.

5. De aard van de warmteafgifte was ideaal voor de constructie van het gebouw”.

Installatie van kachels in een gerenoveerd gebouw

Oplossing

Herschel infraroodpanelen werden gespecificeerd voor het verwarmen van het Men’s Shed-project. Voor de twee grote kamers, de ontmoetings-/ keukenruimte en de grote werkplaats werden iets andere ideeën gehanteerd en dit werd mede bepaald door de indeling van het verlichtingssysteem. De verlichting wordt verzorgd door 600 mm x 600 mm LED-plafondpanelen. Colin zegt dat de Herschel-verwarmingen goed passen bij de lichten, omdat ze dezelfde breedte hebben. In de ontmoetings- / keukenruimte werden de verlichtingen aan de zijkanten geplaatst, waarbij de verwarmingspanelen netjes de ruimtes tussen de lampen innamen. In workshop 2 werden de panelen op de hartlijn van het plafond geplaatst. Werkplaats 1 heeft een unit van 700W en de lobby en elk van de toiletten hebben een paneel van 350W.

De sociale ruimte en de werkplaats worden afzonderlijk thermostatisch geregeld, waardoor een hogere temperatuur voor de sociale ruimte en een lagere temperatuur in de hoofdwerkplaats, waar meer fysieke activiteit een lagere warmtevraag betekent, mogelijk is.

Vervallen gebouw omgetoverd tot gerenoveerd project voor de Men's Shed Charity

Getuigenis

Gezien de briljante bestaansreden van dit project waren we zeer verheugd om als verwarmingsleverancier hiervoor gekozen te zijn. We waren nog blijer toen Colin een paar jaar later contact met ons opnam om zijn feedback over de verwarming te delen.

Nou, het is meer dan 2 jaar geleden dat ik de verwarmingspanelen in de herenschuur heb geïnstalleerd. Helaas kunnen de leden vanwege Covid nu al een jaar niet naar de Shed komen, maar we inspecteren wel 2 of 3 keer per week om te controleren of alles in orde is. Ik deed een paar dagen geleden een inspectie en ik dacht dat ik je gewoon wilde vertellen dat de verwarmingen sinds de installatie gewoon geweldig en probleemvrij zijn geweest. Ze zorgen voor voldoende warmte, zelfs bij het koudste weer, zijn onopvallend, onderhoudsvrij ( afgezien van af en toe afstoffen ), esthetisch mooi en passen bij de LED-verlichtingspanelen. Ze voldeden aan alle bij de start gestelde criteria en waren daarmee de ideale oplossing voor het gebouw en zijn gebruikers.

De plafondmontage heeft de muur vrijgehouden en ze werken gewoon dag in dag uit, zonder tussenkomst. Veel bezoekers hebben erop gereageerd en anderen hebben contact met mij opgenomen om onze installatie te bespreken. Al met al zijn ze gewoon perfect voor ons en ik kijk er verder naar uit dat ze ons gewoon de schone, onopvallende warmte geven waar we jarenlang van hebben genoten. Meer dan 2 jaar later zijn we inderdaad nog steeds erg blij met onze keuze!

Ik moet mijn appartement nu renoveren en ik zal overwegen om de oude warmteaccumulatoren te vervangen door infraroodpanelen, vanwege het installatiegemak en de esthetiek, laat staan ​​de efficiëntie ”. Colin Ritchie

Neem contact met ons op voor meer informatie over infraroodverwarming voor schuren.

Installatie van kachels in een gerenoveerd gebouw

Geen gevalstudies gevonden.