DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Wallingford Sportraad

Klantenmemorandum: een moderne, slimme maar robuuste verwarmingsoplossing die effectief en eenvoudig beheersbaar was in termen van prestaties en operationele kosten

'Na één volledig gebruikseizoen kunnen de kleedkamers en vooral de verwarming als een grote stap voorwaarts worden beschouwd'.

Achtergrond

Wallingford Sports Trust was op zoek naar een nieuwe verwarmingsoplossing als onderdeel van zijn bredere project om het oude wisselblok uit te breiden en opnieuw te bouwen. De Trust wilde ervoor zorgen dat het verwarmingssysteem effectief was en gemakkelijk kon worden bestuurd.

Oplossing

Op het plafond gemonteerde Herschel Select-infraroodpanelen werden geïnstalleerd in elk van de 6 kleedruimten, de kleedkamer voor de ambtenaren en de Eerste Hulp- en Physio-kamer. De optie voor plafondmontage zorgde zowel voor vrijgemaakte muurruimte binnen de gebieden als buiten het bereik van sportteams. De verwarmers worden aangestuurd door hun eigen centraal geregelde thermostaatsysteem met een thermostaat in elke kamer, waardoor eenvoudige, flexibele regeling mogelijk is en ervoor wordt gezorgd dat alleen die delen die moeten worden verwarmd, worden verwarmd wanneer en wanneer nodig.

Getuigenis

“De Herschel-kachels maakten deel uit van een langverwacht project voor de wederopbouw en uitbreiding van het vervallen, veranderende roomblok uit de jaren 70 met zes onafhankelijke kleedkamers, elk met zijn eigen toiletten en douches en alles volgens de normen van Sport England. Een slim maar robuust ontwerp dat gemakkelijk kon worden gecontroleerd in termen van toegang en operationele kosten. Met al het schakelen centraal gegroepeerd in een afzonderlijke afgesloten kast, passen de op het plafond gemonteerde, witte paneel Herschel-verwarmers precies op deze vereisten, waarbij alleen die ruimten op een bepaald moment bezet zijn in feite wordt verwarmd en dan alleen voor de tijd die nodig is.De algehele warmte in de kleedkamers is goed ontvangen, de panelen zelf zien er goed uit en zijn buiten bereik van potentieel onheil .Na een volledig gebruikseizoen, de kleedkamers en, met name kan de verwarming als een enorme stap voorwaarts worden beschouwd “.

John Atkins
Voorzitter – Wallingford Sports Trust

Geen gevalstudies gevonden.