DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Workshop Glasstudio

Moeilijk te verwarmen glasstudio kiest voor Herschel Infrarood

"Ik kan blijven werken als de kou me in het verleden zou hebben vertraagd"

Andrea Spencer Glass Studio kiest voor Herschel Infrared

Oude boerderijgebouwen vormen ideale studio’s en werkplaatsen, met open ruimte, hoge plafonds en individueel karakter. Deze ruimtes kunnen moeilijk te verwarmen zijn en Herschel heeft ruimteverwarmingstoestellen die speciaal zijn ontworpen voor deze veeleisende toepassingen.

Achtergrond

Andrea Spencer is een internationaal erkende glaskunstenaar, gevestigd aan de noordkust van Co. Antrim. Haar atelier is een oude, stenen boerderij. Op de wanden is spouwisolatie aangebracht en het plaatstalen dak is inwendig behandeld met sproeischuimisolatie. De ovens genereren een laag achtergrondniveau en plaatselijke warmte in de studio, maar de ruimte wordt tijdens de wintermaanden onaangenaam koud. Andrea’s werk is delicaat en zeer bekwaam, dus koude handen kunnen de productiviteit beperken en zelfs heel fijn werk stoppen. Ze nam de tijd om de verwarmingsopties te overwegen op basis van de omstandigheden ter plaatse.

Oplossing

In de studioruimte werd een combinatie van Herschel Aspect XL3 en Advantage IR3 ruimteverwarmingstoestellen geïnstalleerd.

Getuigenis

“We gebruiken ter plaatse veel gas voor de ovens, dus een standaard ketel- en radiatorsysteem leek in eerste instantie een voor de hand liggende keuze. We moesten ruimte vinden voor de ketel en de installatie van leidingen voor wandgemonteerde radiatoren was aan de gang. verstorend en rommelig, maar we wisten niet van een alternatief.

Toevallig sprak ik met een andere lokale kunstenaar die uitlegde dat infrarood eenvoudiger en effectiever was voor koude studio’s. We hebben een paar dagen een enkele Herschel XL3-ruimteverwarmer uitgeprobeerd en besloten ervoor te gaan. ”

“In plaats van de hele ruimte te verwarmen, waarvan een groot deel opslag is of zelden gedurende langere tijd in gebruik is, gebruiken we drie verwarmingselementen om het comfort in de belangrijkste werkruimtes in de studio te behouden. De verwarmingselementen waren snel en eenvoudig te installeren en kosten aanzienlijk minder dan een op een ketel gebaseerd systeem. De bedrijfskosten zijn voorspelbaar en de warmte is zeer natuurlijk en comfortabel. Omdat de ruimteverwarmers de warmte op een bepaald gebied richten, kan ik het gebied waar ik werk verwarmen in plaats van de hele ruimte, waardoor het hardlopen wordt verminderd Ik kan ook blijven werken als de kou me in het verleden zou hebben vertraagd. ” Andrea Spencer, @aspencerglass

Geen gevalstudies gevonden.