Goedkoopste verwarmingen om te gebruiken in een huis met 3 slaapkamers

Te veel keuze en te weinig informatie

Er is een enorme keuze aan verwarmingssystemen op de markt. Het is moeilijk om de verschillende voor- en nadelen van elk te begrijpen en hoe ze zich verhouden tot traditionele systemen. Uiteindelijk moet de belangrijkste overweging voor eigenaren van onroerend goed de betaalbaarheid zijn, en toch is het erg moeilijk voor de consument om de totale kosten van alle verschillende beschikbare oplossingen te onderzoeken en te vergelijken. Als de aankoopprijs van één oplossing er aantrekkelijk uitziet, zijn de exploitatiekosten misschien hoog. Of als de exploitatiekosten laag zijn, zijn de aanschaf- en installatiekosten misschien hoog – zoals warmtepompen – of misschien heeft het hele systeem maar een verwachte levensduur van tien jaar – zoals bij ketels. Als al deze factoren samen worden beschouwd, wat zijn dan de goedkoopste verwarmers die tijdens hun levensduur kunnen worden gebruikt?

In plaats van de individuele kosten afzonderlijk te bekijken, heeft Herschel Infrared alle elementen van de aankoopbeslissing van de consument herzien en een jaarlijkse Total Cost of Ownership (TCO) -cijfer opgesteld.

TCO is het cijfer waarnaar de consument zou moeten zoeken, omdat het niet alleen aankoopkosten, installatie-, bedrijfs- en onderhoudskosten combineert, maar ook rekening houdt met de uiteindelijke kosten van vervanging op basis van de levensverwachting van elk type systeem. We berekenen deze cijfers vervolgens op jaarbasis (net zoals een bedrijf zou doen met een investeringsbeslissing) om u een beter beeld te geven van de totale kosten van het bezit van dat soort verwarmingssysteem voor elk jaar van zijn levensduur.

“Onderzoek toont aan dat Herschel Infrared, afgezien van A- of B-gas-centrale verwarming, de laagste totale eigendomskosten heeft van elk ander groot verwarmingssysteem – en zelfs nieuwe, energiezuinige ‘eco’-oplossingen zoals luchtwarmtepompen met wel 20% verslaat , Efficiënte digitale elektrische radiatoren tot 40% en maar liefst 50-60% op vloerverwarming en elektrische nachtverwarmers“.

Heating ComparisonAlle cijfers zijn afkomstig van websites van fabrikanten en berekeningen van de Britse Energy Savings Trust voor een huis met 3 slaapkamers. RHI en andere beurzen zijn niet inbegrepen.
De totale eigendomskosten zijn inclusief aankoop-, installatie-, jaarlijkse bedrijfskosten, onderhouds- en vervangingskosten. Aankoop- en vervangingskosten op basis van door de toonaangevende fabrikant gespecificeerde apparatuur.
vs Warmtepompen vs Nachtopslag verwarmingen vs Biomassa
■ veel goedkopere aankoopprijs
■ lagere installatiekosten
■ geen doorlopend onderhoud
■ geen luidruchtige ventilator
■ geen sanitair / lekken
■ veel zuiniger
■ veel betere controle
■ vereist geen Economy 7
■ ziet er veel leuker uit
■ geen centrale ketel – geluid, ruimte
■ aanzienlijk lagere aanschafprijs
■ geen onderhoud
■ geen bestelling, levering en opslag van pellets / brandstof
■ geen sanitair / lekken

De totale kosten van Herschel-infraroodverwarming bij gebruik in een halfvrijstaand huis van 89 m2 met drie slaapkamers in het centrum van Engeland bedragen £ 804 per jaar. Dit is vergelijkbaar met gas voor £ 608, maar is minder dan de helft van de £ 1.734 totale kosten van het bezitten van moderne elektrische warmteaccumulatoren met automatische bediening. Voor een huis van dezelfde grootte is elektrische vloerverwarming met zoneregeling duur voor £ 1.508, terwijl het gebruik van zeer efficiënte elektrische convectorverwarmers met thermostatische unit £ 1.322 kost.

In vergelijking met de ‘eco’ opties van centrale verwarming op biomassa en centrale verwarming met lucht-water-warmtepomp voor respectievelijk £ 1.209 en £ 977, is Herschel infrarood verwarming nog steeds een veel zuinigere keuze. Dit maakt het ideaal wanneer een energiezuinige oplossing nodig is in gebieden die niet op het gasnet zijn aangesloten.

Hoe zijn we er uit gekomen?

De Energy Savings Trust publiceert cijfers voor een standaard huis met 3 slaapkamers (vloeroppervlak van 89 m2 uitgaande van een constructie van 1996 tot 2002 met gevulde spouwmuren, zolderisolatie en dubbele beglazing). De EST biedt bedrijfskostencalculators voor vele soorten verwarmingssysteem, uitgaande van een verwarmingsseizoen van 34 weken, 9 uur gebruik per weekdag en 16 uur per weekenddag. Dit levert een onbevooroordeelde en generieke reeks bedrijfskosten op die dient als een nuttige illustratie van elke technologie (waarbij wordt opgemerkt dat systemen van verschillende fabrikanten binnen een bepaalde groep kunnen verschillen).

We onderzochten aankoopprijzen op basis van voorbeeldmerken met behulp van catalogusprijzen van gerenommeerde fabrikanten en we gebruikten installatiekosten waar we deze konden vinden van gerenommeerde installateurs of uit praktijkvoorbeelden waar we ze hebben. We hebben onze cijfers vergeleken met de richtlijnen voor aanschaf- / installatiekosten op de website van Energy Savings Trust (soms worden aanschaf- en installatiekosten als één cijfer vermeld) en vonden dat deze in grote lijnen overeenkwamen.

We gebruikten richtlijnen voor onderhoudskosten van websites voor marktonderzoek en aanbevelingen van fabrikanten waar deze beschikbaar waren. De combinatie van bedrijfskosten en jaarlijkse onderhoudskosten geeft een totaalbedrag van de jaarlijkse bedrijfskosten.

We hebben richtlijnen voor de geschatte levensduur overgenomen van de Energy Savings Trust en de websites van de fabrikant waar deze beschikbaar waren. Bij vervangingskosten hebben we rekening gehouden met het feit dat je bij veel systemen niet de hele infrastructuur van het systeem vervangt, maar alleen bepaalde componenten (zoals bijvoorbeeld een ketel). Afgezet tegen de oorspronkelijke aanschafkosten, de vervangingskosten en de levensverwachting, geeft dit ons de levenslange kosten op jaarbasis.

Vervolgens hebben we het cijfer van de lopende kosten toegevoegd om de totale jaarlijkse eigendomskosten te berekenen.

Gevolgtrekking

De keuze van uw verwarmingssysteem is een belangrijke investeringsbeslissing. Vastgoedeigenaren zullen altijd fundamenteel gedreven worden door kosten, en daarom zou het TCO-cijfer voor hen erg belangrijk moeten zijn. De lage bedrijfskosten van veel “eco” -opties logenstraffen de hoge aanschaf- en installatiekosten die vele jaren nodig hebben om terug te verdienen (uitgaande van een onberispelijke levensduur in de tussentijd).

Herschel Infrarood verwarming is de tweede na A- of B-gasinstallaties en is de goedkoopste levenslange verwarmingsoplossing: het is een van de goedkoopste oplossingen om te kopen voor een huis met 3 slaapkamers; eenvoudig en goedkoop te installeren; zuinig in gebruik en onderhoudsvrij. De verwachte levensduur van Herschel infraroodsystemen is hoog, daarom garanderen we ze van 5 tot 10 jaar.

We twijfelen er niet aan dat Herschel Infrarood de ideale verwarmingsoplossing zal worden voor de meeste huishoudens, gezien de winnende combinatie van efficiëntie en totale levensduurkosten.