Briljante eerste dag op COP26 voor Beyond Zero Homes

Fantastische openingsdag voor ons Beyond Zero Homes COP26 huis in Glasgow.

Super indrukwekkend om te zien hoe deze CO2-vrije houtskeletbouwwoning in het centrum van Glasgow in een tijdsbestek van acht weken is gebouwd en voltooid, ter voorbereiding op de VN-top over klimaatverandering.

De installatie van onze Herschel infrarood paneelverwarmers nam minder dan één dag in beslag (vergelijk dat eens met de installatie van een warmtepompsysteem!) en vormt een perfecte aanvulling op het ruime, simplistische en prachtige interieur van het huis. Het COP26 huis heeft driedubbele beglazing, een hoge mate van houtvezelisolatie en een zeer goede luchtdichtheid, met een MVHR-systeem voor ventilatie. Onze verwarmers verwarmen het hele gebouw extreem snel en efficiënt en zien er opvallend uit op het 4 meter hoge schuine plafond. Het aantal bezoekers aan het huis dat meteen opmerkte hoe goed ze de verwarming vonden, was verbazingwekkend om te horen.

Herschel infraroodpanelen geïnstalleerd op plafond van COP26-huis
Buitenkijken naar het COP26 huis in Glasgow

De feedback over het ontwerp van dit huis, de betaalbaarheid, de koolstofeigenschappen in combinatie met het gevoel van ruimtelijkheid van dit slim ontworpen huis is uitzonderlijk geweest. Vandaag hebben we leden van het publiek, lokale gemeenteraden, de pers, Planet Mark en anderen verwelkomd en genoten van een rondleiding door de Vertical Farm-stand tegenover ons op het terrein van Sustainable Glasgow Landing. Bezoek ons tijdens de COP26 twee weken en zie wat er nu al mogelijk is met koolstofvrije gebouwen en verwarming – gelegen aan de Broomielaw, vlakbij de Kingston Bridge, op slechts een korte wandeling van de belangrijkste COP26 conferentie locatie.

COP26 House bewijst dat het gemakkelijk mogelijk is om CO2-vrije woningen te bouwen die snel en betaalbaar te bouwen en te bewonen zijn – tijd voor de grote huizenbouwers en woningbouwverenigingen om hier kennis van te nemen en de manier waarop we onze huizen bouwen en verwarmen te veranderen #cop26 #zerocarbon

Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *