Infrarood verwarming is de winnaar als het op energie-efficiëntie aankomt

Door hun hoge efficiëntie, makkelijke regelbaarheid en onafhankelijkheid van onderhoud en service, hebben langgolvige infrarood heaters typisch bijna 40% minder energie dan conventionele ‘energie efficiënte’ electrische heaters nodig. Dit is de boodschap van Herschel, de UK marktleider in langgolvige infraroodverwarming, die oplossingen voor vele verschillende ruimtes, van woningen tot commerciële- en industriële gebouwen, biedt.

De meeste electrische verwarmingssystemen vereisen ong. 45 watt per m³, terwijl infraroodverwarming +/- 25 watts per m³ verbruikt. I.t.t. electrische heaters, die hoofdzakelijk de lucht via convectie verwarmen, verwarmen infrarood heaters objecten, met inbegrip van mensen en de omhulling van het gebouw zelf. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de thermische massa van de gebouwstructuur om de warmte op te slaan. Deze stralingswarmte gebruikt energie op een heel efficiënte wijze en het warmte-effect is comfortabeler.

Infraroodverwarming is veel gezonder voor de bewoners en veroorzaakt geen tocht zoals bij convectoren. Het prettige gevoel is hetzelfde als de warmte van de zon op je gezicht of de warmte van een kachel.

Herschel infrarood heaters zijn beschikbaar als ultra-slanke wand- of plafond-panelen – in een verscheidenheid aan designs inclusief glas, spiegels en ( gepersonaliseerde ) afbeeldingen – en commerciële space heating units plus outdoor patio modellen. Alle heaters zijn eenvoudig te installeren en gebruiken.

Paul Morey, CEO van Herschel, zegt : “Herschel langgolvig infrarood is de toekomstige verwarming van vandaag. Stralingswarmte is veel efficiënter dan luchtverwarming en is een lage-energie oplossing die met zonne- of windenergie gecombineerd kan worden. Bovendien is de voor dit verwarmingssysteem opgewekte electriciteit CO2-vrij.”

Inspire Glass

Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *