Kwaliteitscomponenten

We produceren onze verwarmingen met materialen en componenten van de hoogste kwaliteit met strikte processen om de kwaliteit te garanderen. Kwaliteit is fundamenteel en inherent aan Herschel en de manier waarop de organisatie wordt beheerd.
Onze verwarmingen zijn gecertificeerd volgens de toepasselijke landelijke normen, als absoluut minimum, evenals rigoureuze tests door TÜV of gelijkwaardige instanties.

Kwaliteitsconstructie

We garanderen onze verwarmingen tot 10 jaar lang. Onze verwarmingen zijn gemaakt van componenten van de hoogste kwaliteit en zijn gebouwd om lang mee te gaan. In tegenstelling tot andere vormen van verwarming gebruiken we emitters in vaste toestand en minimaliseren we het gebruik van geïntegreerde regelcomponenten. Dit maximaliseert de levensduur van de verwarmingen. Herschel-paneelreeksen (Inspire, Select en Select XL) zijn volledig gecertificeerd door het toonaangevende Duitse testlaboratorium (TÜV) volgens GS-normen en zijn RoHS- en REACH-compatibel.

European Conformity CE Mark

Conformité Européenne – CE-markering

CE-goedkeuring is van toepassing op alle Herschel-producten en verklaart dat onze verwarmingen voldoen aan de Europese normen voor elektrische en constructieveiligheid, beperking van gevaarlijke stoffen bij de fabricage en werking binnen de vereisten voor elektromagnetische emissie.

Geprufte Sicherheit, TUV

Geprüfte Sicherheit – GS

GS is een keurmerk dat wordt gebruikt in Duitstalige landen en staat voor “Geprüfte Sicherheit” of “Bewezen veiligheid”. GS-testen omvatten het testen van producten voor elektrische en constructieveiligheid (IEC 60335-1 en 60335-2-30), de afwezigheid van bepaalde koolwaterstoffen in rubbercomponenten (indien aanwezig) evenals een verplichting tot fabrieksinspecties en regelmatige bewaking van producten en hun componenten . De TUV is een Duits testlaboratorium dat gecertificeerd is om GS-tests uit te voeren.
Herschel’s Inspire- en Select-paneelseries zijn GS-geaccrediteerd.

Intertek 60335 testing approved

IEC 60335 Conformiteit

IEC 60335-1 en IEC 60335-2-30 zijn de twee elektrische veiligheidsnormen waaraan huishoudelijke elektrische apparaten en verwarmingstoestellen moeten worden getest om in aanmerking te komen voor CE.
De modellen Space Heat Aspect, IRP4 en Pulsar van Herschel zijn door Intertek, een door UKAS gecertificeerd testlaboratorium, gecertificeerd als IEC60335-compatibel.

Tested to EN 60335 by Compliance Engineering Ireland

IEC 60335 Conformiteit

Herschel’s Space Heating Advantage Range is getest conform IEC60335 door Compliance Engineering Ireland Ltd, een ISO17025-testlaboratorium.

Restriction of Hazardous Substances (RoHS) compliance

Restriction of Hazardous Substances (RoHS) compliance

RoHS compliance is now mandatory for products claiming CE approval as well as for manufacturers with Waste Electronic and Electrical (WEEE) compliance and means a manufacturer can verify that a product does not contain harmful levels of substances such as lead, mercury PBBs and others.

EMC-certificering (elektromagnetisch)

Paneelverwarmers van Herschel Inspire en Select zijn gecertificeerd door het TUV-testlaboratorium als conform de EMC-emissie-eisen.

Complies with ErP Regulation (EU) 2015/1188 and Supplement (EU) 2016/2282 (Lot 20).

Conformiteit met ErP-verordening (EU) 2015/1188 & supplement (EU) 2016/2282 (perceel 20).

Herschel-verwarmingen voldoen aan de EU-ecodesignrichtlijn bij gebruik met Herschel iQ & XLS-bedieningselementen. Energieverbruik en CO2-uitstoot verminderen.

Ingress Protection Rating

BESCHERMING TEGEN WATERINDRINGING

All Herschel products have been assessed for particle and water ingress. These limits differ for each product type, enabling only certain products to be installed where water splashing may occur. Each product is clearly marked with its own IP rating and it is up to the installer of a product to ensure it is located correctly.