Klantenservice FAQ's Decoratieproblemen die zich rond verwarmingen voordoen

Decoratieproblemen die zich rond verwarmingen voordoen

Heel af en toe krijgen we vragen over decoratieproblemen die zich voordoen rond kachels en of de kachels de schuld hebben. Maar in het zeldzame geval dat we dat doen, zijn er in alle gevallen onderliggende problemen die de kachel – in feite elke kachel – alleen maar versnelt of duidelijk maakt door simpelweg zijn werk te doen (verwarming). In alle gevallen ligt het onderliggende probleem ergens anders en moet het nog worden aangepakt.

Dit zijn de problemen die we kennen:

Zwarte markeringen boven de kachel

Thermal tracking above a radiator

Zwarte markeringen boven een verwarming zijn een fenomeen dat “Thermal Tracking” of “ghosting” wordt genoemd.

Dit probleem, hoewel onooglijk, wordt niet veroorzaakt door de verwarming, hoewel het wordt blootgesteld of versneld door de verwarming.

Het probleem is het gevolg van in de lucht zwevende deeltjes, meestal in vochtige omgevingen, die samenklonteren en achter de verwarming omhoog komen, voordat ze condenseren op de koudere oppervlakken boven de verwarmingstoestellen.

Deze deeltjes kunnen van alles zijn, van roet of dampen uit ovens of kachels, kaarsen, sigaretten, houtkachels, uitlaatgassen van auto’s van de straat of zelfs wierookstokjes.

In het geval dat de muren ook vochtig zijn, kunnen de deeltjes ook te wijten zijn aan de vorming van schimmel in verf of behang op de warmere thermische “sporen” die boven de verwarming bestaan.

Het probleem is meestal erger in tochtige huizen en vochtige omgevingen.

Hoe herstel je het:

U moet professioneel advies inwinnen bij een bouwer of decorateur. Over het algemeen kunnen echter de volgende stappen worden genomen.

Afhankelijk van het oppervlak van de muur kunnen de zwarte markeringen regelmatig worden schoongemaakt en dit kan de onooglijkheid van de markeringen verminderen, maar zal hun oorzaak niet wegnemen.

In slechte gevallen moet de muur grondig worden gereinigd en bij voorkeur geïsoleerd voordat een verf op waterbasis op de muur wordt aangebracht.

Voorkom tochtbronnen in huis.

Verlaag het condensatieniveau in huis door het gebruik van afzuigventilatoren in badkamers en ontvochtigers in andere kamers.

In het geval van thermische tracking kan het verplaatsen van de kachel naar een andere locatie in de kamer het probleem mogelijk niet oplossen, verplaats het gewoon naar een andere plek.

 

Peeling Wallpaper

Peeling wallpaper behind a radiator

Behang kan om een ​​van de volgende redenen achter een radiator afbladderen. Net als het bovenstaande probleem is de kachel niet de oorzaak van het onderliggende probleem, maar zal deze zeker zeer snel blootleggen.

Vochtig behang trekt zeer snel weg, meestal beginnend bij de zoom van het papier waar de hechting het zwakst is. Behang kan om een ​​aantal redenen vochtig zijn, waaronder condensatie. Je mag je Herschel infraroodstralers nooit afdekken, maar kleding die op andere radiatoren wordt gelegd om te drogen, is een andere veelvoorkomende oorzaak van vochtig behang en vervolgens kraken rond de verwarming.

Een slechte voorbereiding van het oppervlak is een andere veelvoorkomende oorzaak van het afbladderen van behang, omdat de pasta geen goede verbinding kan maken met het oppervlak eronder.

Pasta op waterbasis of pasta met onvoldoende sterkte (verkeerd mengsel) is een andere reden waarom het behang kan loslaten onder invloed van hitte, vooral als de kamer zelf vochtig is.

“Papering over cracks” is een zin met een negatieve betekenis om een ​​goede reden. Gescheurde scheuren kunnen vaak nog steeds ademen en zorgen voor de vorming van luchtbellen en blaren onder het behang die het papier van de muur zullen tillen.

Hoe herstel je het:

U moet professioneel advies inwinnen bij een bouwer of decorateur. Over het algemeen kunnen echter de volgende stappen worden genomen.

Plaats de kachel niet op behangnaden.

Verwijder bronnen van vocht en condensatie in de kamer. Als de kamer zelf vochtig is, overweeg dan om een ontvochtiger te gebruiken om het vocht te absorberen. Gebruik in badkamers een afzuigkap.

Gebruik PVA-lijm om kleine gevallen te repareren waarbij het behang oplicht.

Zoek professioneel decoratieadvies als het probleem wijdverbreid is.

Het verplaatsen van de kachel naar een andere locatie in de kamer kan het probleem verminderen of elimineren (bijvoorbeeld op gipsplaat of een beter voorbereid oppervlak).

Condensatie

Condensation forming on a window

Elektrische kachels zijn geen waterbron. (Natte radiatoren voor centrale verwarming kunnen echter zijn als ze lekken).

Vochtige ruimtes zijn vochtig om andere redenen dan de elektrische verwarming.

Het toepassen van interne isolatie (zolder, spouwmuren) in uw huis kan het vocht- en condensatieniveau in huis verhogen. Het toepassen van buitenmuurisolatie heeft de neiging het niveau van vocht en condensatie te verminderen.

Infraroodstralers hebben een uitdrogend effect op objecten omdat ze oppervlakken verwarmen, wat condensatie ontmoedigt en het vocht in de lucht houdt.

Vochtige lucht zal echter nog steeds proberen te condenseren op koude oppervlakken, tenzij deze wordt verwijderd, hetzij door afzuigventilatoren (in badkamers), ventilatieopeningen in de loft of ontvochtigers.

Het laten condenseren in een ruimte kan vele gevolgen hebben, zoals de twee bovengenoemde problemen, evenals de vorming van schimmel.

Hoe herstel je het:

U moet professioneel advies inwinnen bij een bouwer om de bronnen van vocht in uw huis te bepalen.

Als uw huis vochtig is, moet u over middelen beschikken om vochtige lucht te verwijderen, ongeacht uw verwarmingssysteem. Meestal wordt de afvoer van vochtige lucht uitgevoerd door afzuigventilatoren, ventilatieopeningen en ontvochtigers.

Vraag het advies van een professionele decorateur of bouwer om langdurige effecten van vocht in een huis te verwijderen (zoals schimmel, houtrot, bladderend behang of schilferende verf).

2020-03-13T13:51:48+01:00