Klantenservice FAQ's Hoe beïnvloedt infrarood de energiebeoordeling van mijn huis?

Hoe beïnvloedt infrarood de energiebeoordeling van mijn huis?

SAP10 komt eraan en de toekomst is elektrisch.

Lees ons laatste nieuws over SAP10. De voorgestelde introductie van SAP10 heeft aanzienlijke gevolgen voor elektrische verwarming, gezien de herziening van emissiefactoren die momenteel verouderd zijn.

Overzicht van de huidige methodologie SAP2012

SAP is de standaardbeoordelingsprocedure (gebouwen) en wordt gebruikt voor nieuwbouw en woningverkopen om de energiebehoeften van een huis nauwkeurig te beoordelen en te beoordelen op energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Voor verwarming is de specifieke certificering L1a: Besparing van brandstof en energie.

Op dit moment gaan de SAP-beoordelingsmethoden uit van een veel hogere koolstofintensiteit in de elektrische voeding dan voor gas. Als gevolg hiervan zal een huis dat wordt verwarmd met elektriciteit een slechter resultaat behalen op het gebied van energieprestatiecertificering dan een anders identiek huis dat wordt verwarmd door gas.

Desalniettemin is ook in afgasgebieden en ook in andere omstandigheden (bijv. Hoogbouwflats) elektrische verwarming de enige beschikbare oplossing en is het belangrijk om de SAP-positie te verduidelijken waar dit het geval is.

1. Infrarood verwarming is momenteel gecategoriseerd als Type 1 (100% efficiënte) Direct Response kachels. (Er is geen “Geen SAP-categorie” zoals soms verkeerd wordt vermeld over infrarood);

2. Type 1-verwarmingstoestellen zijn een verplichte aanvulling op energieprestatiebeoordelingen voor woningen wanneer:

Primaire verwarming met gas, olie of warmtepompen is onvoldoende om te voldoen aan de verwarmingsvereisten voor woningen. De Type 1-toevoeging in dergelijke omstandigheden is minimaal 10% of hoger (om het tekort van het hoofdsysteem op te vangen);
Elke oplossing die E7 gebruikt (of het nu opslag of vloerverwarming is) vereist minimaal 10% extra Type 1 verwarming;
Elke opslagverwarmingsoplossing vereist een toevoeging van minimaal 10% Type 1 (opslag zonder ventilator vereist minimaal 15%);

3. Elke energieprestatiebeoordeling kan worden verbeterd in termen van de energie-efficiëntie van het huis. De grootste verbeteringen die de meest significante resultaten opleveren, zijn verbetering van het niveau van isolatie en beglazing.

4. Het toevoegen van een bescheiden zonne-installatie (1,8 kWp of 7-8 panelen voor een huis met 3 slaapkamers) zou voldoende zijn om L1a te passeren en is optimaal voor gebruik met infrarood. (Typische huishoudelijke zonne-installaties zijn 4kWp).

5. Voer een volledige SAP uit, die de constructiedetails uitgebreider zal beoordelen dan de beperkte versie die wordt uitgevoerd voor thuisverkoop. Het kost meer, maar levert waarschijnlijk een verbeterd resultaat op.

 

2018-06-11T12:00:24+02:00