Klantenservice FAQ's Hoe dicht bij objecten kan een infraroodpaneel worden geplaatst?

Hoe dicht bij objecten kan een infraroodpaneel worden geplaatst?

Om ervoor te zorgen dat de panelen op de juiste temperatuur en onbelemmerd kunnen werken, vragen onze instructies om geen voorwerpen binnen 400 mm van de voorkant van het paneel en niet binnen 200 mm van de zijkanten van het paneel te plaatsen. Dit geldt ook als u panelen wilt inbouwen in een gepleisterd plafond waar u nog steeds 200 mm rond de zijkanten van het paneel moet laten, wat nodig is om het paneel gemakkelijk te kunnen monteren of demonteren, maar het zorgt ervoor dat het paneel op de juiste manier werkt temperatuur. De beperking is niet van toepassing op verwarmingstoestellen die in een plafondrooster worden geplaatst waar de verwarming in het rooster moet passen en dus de structuur van het rooster moet raken. Toch raden we je aan om niet twee kachels naast elkaar in een rooster te plaatsen.

In praktische termen wilt u echter geen ver-infraroodpaneel plaatsen waar objecten en meubels hun stralende effect belemmeren. Panelen moeten worden geplaatst om de worp en verspreiding van de verre infraroodwarmte zonder obstructie te maximaliseren. De panelen stralen warmte uit in alle richtingen en eventuele obstructies zullen de prestaties van de panelen verstoren. Meubels mogen niet direct in het pad van het paneel worden geplaatst. Als het paneel bijvoorbeeld op een muur BOVEN een bank zou worden geplaatst, zou dit de kamer en de bank verwarmen en effectief werken, maar als het paneel laag achter de bank zou worden geplaatst, zou het paneel de achterkant van de bank verwarmen en niet de kamer en zou NIET effectief werken. Dit is heel anders dan conventionele “radiatoren” die de lucht verwarmen en vaak achter meubels worden geplaatst.

Raadpleeg onze instructies voor onze krachtigere ruimteverwarmingstoestellen, aangezien de afstanden per verwarming verschillen. We adviseren ook dat het niet mogelijk moet zijn dat materialen zoals gordijnen op de ruimteverwarmingstoestellen blazen en de minimale montagehoogten van deze units die in de instructies worden aanbevolen, naleven.

2014-12-17T12:50:06+01:00