Klantenservice FAQ's Hoe warm wordt de kerk?

Hoe warm wordt de kerk?

Met voldoende kachels kunnen we de hele kerk verwarmen. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit de meest rendabele manier van verwarmen is, omdat het een grote hoeveelheid energie zal verbruiken, vooral in oudere, slecht geïsoleerde kerken die nooit gebouwd zijn om verwarmd te worden.

Voor kerken die minder vaak gebruikt worden “zondagskerken” en kerken die zelden volledig bezet zijn, is het verreweg het meest kosteneffectief om zones of “bubbels” van warmte te voorzien die gericht zijn op het gebied dat gebruikt wordt. Bijvoorbeeld het hoofdschip. Andere gebieden die niet in gebruik zijn, kunnen onverwarmd blijven. Mensen worden direct verwarmd door de verwarmers als ze in de buurt van de infraroodverwarming zijn en vaak is er een kortere voorverwarmingstijd nodig om de kou uit de ruimte te halen. Het gevoel van thermisch comfort wordt beïnvloed door koude lucht, maar de stralingswarmte zorgt voor een goed comfortniveau voor mensen binnen de verwarmde ruimte. Gewoonlijk streven we naar “echte gevoelstemperaturen” (de temperatuur die u waarneemt) tussen 17-19°C, tenzij een hoger comfortniveau vereist is.

Als de kerk investeert in zonne-energie, kan ons APX-systeem automatisch achtergrondverwarming voor het gebouw leveren als er elektriciteit wordt opgewekt met de zonne-PV. Dit kan een nuttige manier zijn om de algehele binnentemperatuur van de kerk te verhogen zonder kosten en zonder CO2-uitstoot, en het zal de vraag naar verwarming tijdens diensten verminderen. Onze systemen werken ook met slimme “time of use” tarieven van energieleveranciers (zoals goedkope nachttarieven).

Het is belangrijk om te begrijpen dat het elektriciteitstarief overdag momenteel ongeveer 3 keer zo duur is per kilowatt energie als fossiele brandstoffen. Dit zal in de toekomst veranderen, maar in de tussentijd, als we overstappen op net nul, zullen de verwarmingsrekeningen hoger zijn als we overstappen van een gas/olieboiler, tenzij het nieuwe infraroodverwarmingssysteem anders wordt gebruikt dan traditionele manieren van verwarmen en de verwachtingen van de bewoners worden gemanaged.

Controle, zonering en de plaatsing/hoogte van de verwarmers zijn cruciaal voor een succesvolle installatie en energie-efficiëntie.

2024-02-08T11:09:29+01:00