Klantenservice FAQ's Is infraroodverwarming veilig?

Is infraroodverwarming veilig?

Zijn infraroodstralen veilig voor mensen?

Image showing the Infrared emitted by the human bodyVerre infrarood verwarming is 100% veilig en natuurlijk voor ons lichaam en ons welzijn, aangezien het menselijk lichaam is ontworpen om infrarood te accepteren en uit te zenden. Het warmtegevoel van infrarood is bijzonder comfortabel. UV is schadelijk, niet infrarood, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.

 

Infrared Heating is a totally safe and natural for of heating for people

Het water in onze huid reageert goed op deze specifieke golflengte van warmte en wordt daarom ook wel het “vitale bereik” van warmte genoemd. Daarom voelen infraroodstralers zo comfortabel aan. Verre infraroodstralen zijn dezelfde hitte die u zou voelen bij een zandstrand of rotsen opgewarmd in de zon.

Mensen die voor het eerst een infraroodstraler voelen, zeggen dat het is alsof je langs een raam loopt waar de zon doorheen schijnt.

Is infrarood überhaupt schadelijk?

International Commission for Non-Ionising Radiation Protection (ICNIRp)De Internationale Commissie voor niet-ioniserende stralingsbescherming (ICNIRP) heeft talloze onderzoeken uitgevoerd naar de gezondheidseffecten van verschillende soorten infrarood en is de bron waarnaar nationale instanties zoals de Britse Health & Safety Executive verwijzen bij het vaststellen van veilige arbeidsomstandigheden. De ICNIRP concludeert dat voor bekende kunstmatige bronnen van ver-infrarood de “bijdrage van het IR-C spectrale gebied 3-1000 µ normaal gesproken vanuit praktisch oogpunt geen gevaar voor de gezondheid vormt”.

Zenden infraroodstralers ultraviolet uit? Zijn er gezondheidsrisico’s?

Position of Infrared in the electromagnetic spectrum relative to ultravioletHoewel vaak vergeleken met de “hitte van de zon”, zenden Far Infrared-panelen geen ultraviolet uit. Ultraviolet bevindt zich aan de “hoge energie” -kant van het elektromagnetische spectrum en wordt geassocieerd met de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon. Aan de andere kant van het spectrum bevindt infrarood zich aan de “energiezuinige” kant van het elektromagnetische spectrum en heeft het geen van de schadelijke eigenschappen van ultraviolet. Ver infrarood, de zachtste vorm van infrarood, wordt vaak gebruikt in couveuses voor baby’s.

Stoten infraroodpanelen EMF (elektromagnetische velden) uit?

Components of electric power, showing direction, wavelength and magnetic fieldHoewel de infrarood elektrisch wordt opgewekt, worden alle Herschel infraroodpanelen ook getest tijdens certificering en gecertificeerd als “Low Electrosmog” -toestellen, die binnen de laagste categorie van EMV-output vallen. Ze zijn ook gecertificeerd als zijnde zonder radio-interferentie of interferentie met andere controle-apparaten (zoals afstandsbedieningen) die IR gebruiken.

Alle elektronische apparaten zenden elektromagnetische velden in verschillende niveaus uit en gezamenlijk wordt dit effect “Electrosmog” genoemd.

Alle apparaten zijn daarom ook onderworpen aan voorschriften die de hoeveelheid aanvaardbare EMV bepalen die ze kunnen produceren en gerenommeerde fabrikanten in Europa moeten deze voorschriften naleven als onderdeel van hun CE-verklaring.

Herschel-producten werken goed binnen de huidige veiligheidsrichtlijnen en -normen met betrekking tot EMF.

Herschel is er ook van overtuigd dat deze normen regelmatig worden onderzocht en bijgewerkt in het licht van nieuwe onderzoeksresultaten over de ontwikkeling van technologieën, beste praktijken in de industrie en wettelijke vereisten inzake gezondheid en veiligheid.

Zijn infraroodpanelen veilig aan te raken?

Er is een risico op letsel door het aanraken van welke vorm van verwarming dan ook en Herschel infraroodpanelen zijn niet anders. Een belangrijk voordeel van Herschel-panelen is echter, in tegenstelling tot conventionele kachels, dat ze hoger op muren of plafonds kunnen worden gemonteerd, waardoor de kans kleiner wordt dat ze per ongeluk worden aangeraakt of er tegenaan vallen. Dit adviseren wij altijd, zeker in gebieden waar jonge kinderen of ouderen aanwezig zijn.

Onze Herschel Inspire en Select paneelverwarmers (met uitzondering van ons Herschel IR-ruimteverwarmingsbereik; Advantage, Aspect, IPR4) hebben oppervlaktetemperaturen van 85 – 95 graden Celsius. Als u een van deze panelen aanraakt, zult u dit bij het eerste contact als heet ervaren, maar als u het paneel niet blijft aanraken, zal het waarschijnlijk niet verbranden of verbranden.

De reden dat u Herschel-panelen kunt aanraken zonder uzelf onmiddellijk te verwonden, is omdat een Herschel-infraroodpaneel doorgaans een warmte-energie of “watt-dichtheid” heeft van 0,09 watt per cm2 – een energieniveau dat de huid kan absorberen en wegleiden van het contactgebied .

Het is niet de temperatuur die de schade veroorzaakt, maar de warmte-energie in het object.

Een waterkoker heeft bijvoorbeeld typisch een watt-dichtheid tussen 15 – 30 watt per cm2. De huid kan dit energieniveau niet absorberen en afvoeren en verbrandt daardoor op het contactgebied. Toch zijn zowel het Herschel IR-paneel als de waterkoker dicht bij 100C.

Waarschuwing: Houd er rekening mee dat langdurig contact met een verwarming, inclusief Herschel, tot letsel kan leiden. Houd er ook rekening mee dat het Herschel IR-ruimteverwarmingsbereik (Advantage, Aspect en IPR4) allemaal keramische elementen gebruiken die bij veel hogere temperaturen werken en bij aanraking direct letsel zouden veroorzaken. Deze kachels moeten altijd worden gemonteerd in overeenstemming met onze instructies en mogen nooit worden aangeraakt wanneer ze zijn ingeschakeld of gedurende 30 minuten na gebruik.

2014-11-25T15:27:48+01:00