Klantenservice FAQ's Nadelen van infrarood verwarmingspaneel

Nadelen van infrarood verwarmingspaneel

Er zijn enkele nadelen aan infrarood verwarmingspanelen in vergelijking met andere vormen van verwarming, maar deze wegen niet op tegen de vele voordelen.

De belangrijkste overweging is dat de infrarood verwarmingspanelen niet mogen worden belemmerd door meubels. Infrarood verwarmingspanelen stralen onzichtbaar licht uit (dat de warmte draagt). Als ze worden belemmerd, bijvoorbeeld door een bank direct voor het paneel te plaatsen, wordt de warmte door de bank opgenomen, waardoor deze de hele kamer niet kan verwarmen. Infraroodpanelen presteren veel beter wanneer ze aan het plafond worden gemonteerd of op beeldniveau aan muren worden gemonteerd.

Een ander ding om op te letten is de oppervlaktetemperatuur. Herschel infrarood verwarmingspanelen hebben oppervlaktetemperaturen van rond de 85-100C. Hierdoor zijn ze heet om aan te raken. Bij het monteren van de kachels moet erop worden gelet dat ze niet in de buurt van kwetsbare mensen zoals jonge kinderen en ouderen staan. Nogmaals, montage op beeldhoogte of aan het plafond heeft de voorkeur. Sommige leveranciers bieden verwarmingstoestellen met een lage oppervlaktetemperatuur aan, die ze infraroodpanelen noemen – dit zijn GEEN echte infraroodverwarmers (zie deze FAQ voor de juiste normen), omdat ze meestal warmte convecteren en niet beter zullen presteren dan standaard elektrische verwarmingstoestellen.

2019-10-25T17:05:02+02:00