Klantenservice FAQ's Wat betekent Lot 20 en hoe voldoe ik eraan?

Wat betekent Lot 20 en hoe voldoe ik eraan?

Nieuwe wetgeving inzake ecologisch ontwerp uit de EU 2015/1188 (ook bekend als perceel 20) betekent dat wederverkopers en installateurs van elektrische ruimteverwarmingstoestellen er zeker van moeten zijn dat de verwarmingstoestellen die zij verkopen of installeren vanaf 1 januari 2018 voldoen aan perceel 20.

Kachels die niet voldoen, kunnen niet worden geleverd of geïnstalleerd in EU-lidstaten, dus is het van cruciaal belang dat wederverkopers en installateurs op de hoogte zijn van de nieuwe wetgeving.

De EU-commissie heeft al een aantal jaren erkend dat lokale ruimteverwarming een groot deel van het energieverbruik vertegenwoordigt en daarom een ​​belangrijk gebied is voor vermindering van de CO2-uitstoot. De nieuwe wetgeving is bedoeld om het energieverbruik te verminderen. Voor elektrische ruimteverwarmingstoestellen wordt dit bereikt door het gebruik ervan alleen toe te staan ​​wanneer het wordt bediend met geavanceerde bedieningselementen, waardoor het effectieve gebruik ervan wordt verbeterd en verspilde energie wordt geminimaliseerd.

Herschel infraroodstralers samen met Herschel iQ of XLS Controls voldoen volledig aan de EG-richtlijn 2009/125 / EC voor ecologisch ontwerp van toestellen voor lokale ruimteverwarming. Herschel schetst dat deze iQ-functies niet alleen de productset Lot 20 compatibel maken, maar ook de beste in zijn klasse.

2017-04-05T13:18:52+02:00