Klantenservice FAQ's Wat zijn nanokoolstof-infraroodstralers? Zijn ze beter?

Wat zijn nanokoolstof-infraroodstralers? Zijn ze beter?

Wat zijn Nano Carbon infraroodstralers en zijn ze beter dan andere?

Naarmate de interesse in infraroodverwarming toeneemt, groeit ook de concurrentie om producten te onderscheiden en een voorsprong op de concurrentie te claimen. Een van de nieuwste uitdrukkingen is “Nano Carbon Infrared Heaters” die beweren hoge niveaus van warmte af te geven voor een zeer laag wattage.

Het woord “Nano” verwijst op zichzelf naar een nanometer of 1.000ste van een micron en is bedoeld om de korte golflengte van ver-infraroodwarmte weer te geven (waarnaar tegenwoordig vaker wordt verwezen in microns, niet in nanometers). Dus eigenlijk zou elke infraroodstraler zichzelf een nano-infraroodstraler kunnen noemen. Het woord Carbon geeft het emittermateriaal weer, hoewel dit ook in de vorm van bedrading of geleidende pasta kan zijn. De emitterverschillen op zich hebben weinig verschil in de temperatuur die wordt uitgezonden per watt invoer, aangezien er basiswetten van de fysica zijn die nog moeten worden doorbroken. Herschel zelf gebruikt een koolstofelement in zijn plafondtegelverwarming en draad in zijn andere panelen en de infraroodoutput per watt input bij 100C verschilt niet tussen typen.

De verschillende beweringen dat nanokoolstof-infraroodpanelen zeer grote verwarmde gebieden opleveren voor een laag wattage, zijn niet correct. Grote verwarmde gebieden vereisen een hoge temperatuur of een hoog energieniveau, die beide een hoog wattage vereisen. Evenzo zijn de beweringen van nano-infraroodpanelen die op de helft van het wattage werken van standaard infraroodpanelen van vergelijkbare grootte / vergelijkbare temperatuur ook misleidend. Deze verwarmers hebben de neiging om in het midden van het paneel de juiste temperatuur te hebben (zie eerste afbeelding hieronder), maar de rest van het paneel is relatief koel en de gemiddelde temperatuur is eigenlijk laag. Deze panelen hebben daardoor een laag wattage, maar hebben ook een lage gemiddelde temperatuur en een lage effectiviteit. De sleutel hierbij is dat de oppervlaktetemperatuur van 90-100C gelijkmatig over het gehele oppervlak van de kachel moet worden verdeeld (zie Herschel XLS tweede afbeelding hieronder).

Nano carbon infrarood paneel
Een “nanokoolstof” infraroodpaneel met het hete centrale deel van het paneel en de grotere, veel koelere (76C) rest van de verwarmer.

Herschel Select XLS (draadgebaseerd) paneel
Een Herschel Select XLS-paneel (met draadelement) dat de meer uniforme oppervlaktetemperatuur laat zien en alleen dicht bij de randen van het paneel afneemt.

 

2021-03-04T15:44:53+01:00