Verwarm alleen de ruimte waar je bent met infraroodstralers van Herschel

De trend op de woningverwarmingsmarkt om alleen de ruimte te verwarmen waar men zich bevindt, neemt snel toe. Alleen de woonruimte verwarmen of bijvoorbeeld alleen de studeerkamer thuis (zoals we hebben gezien met de aanzienlijke markt die nu vanuit huis werkt) is een trend die aan momentum wint. Aangezien huiseigenaren reageren op de voortdurende stijging van de energieprijzen en de zeer reële behoefte om de efficiëntie te verhogen en de koolstofvoetafdruk te verbeteren, blijkt het verwarmen van slechts één kamer een aantrekkelijke optie te zijn – waardoor huiseigenaren besparingen kunnen realiseren en tegelijkertijd het comfort in de meest bezette kamer kunnen maximaliseren.  

De energieprijzen zijn de hoogte ingeschoten als gevolg van het wereldwijde tekort aan gas, dat samenviel met de stijging van de vraag tijdens de koudere maanden, en verdere stijgingen worden verwacht. De mensen zoeken bijgevolg naar efficiënte oplossingen en willen ook maatregelen nemen om het hoofd te bieden aan de klimaatnoodsituatie.

Deze andere, zeer minimale en gerichte manier om woningen efficiënt te verwarmen is samengevat in het dagblad The Independent “About to switch the heating on? Lees dit eerst”, waarin werd benadrukt dat de methode eigenlijk niet zo nieuw is als we misschien denken. In 1982 werd op ‘s werelds eerste klimaattop de Rio Earth Pledge geïntroduceerd, waarbij mensen beloofden alleen de kamers te verwarmen en te verlichten waarin ze zich bevonden. 

Infraroodverwarming leent zich uitstekend als oplossing voor dit concept.  Energiezuinige infraroodverwarmingen bieden de ultieme flexibiliteit op het gebied van controle, comfort en budget. Met een reeks snel te installeren oplossingen, waaronder draagbare verwarmers en doe-het-zelf opties, hebben mensen nu nog meer keuze in hoe ze hun elektrische verwarming willen laten werken – of ze nu alleen de kamer verwarmen waarin ze zich bevinden, een aantal belangrijke leefruimtes of het hele huis – ze kunnen hun verwarming laten werken volgens hun levensstijl en budget.  Infraroodverwarming biedt de nodige flexibiliteit, zodat mensen hun verwarming, hun energieverbruik en hun kosten efficiënt kunnen beheren. Bovendien verlagen ze hun ecologische voetafdruk, terwijl ze toch warm blijven in de kamers die ze bewonen.

De klimaatnoodsituatie is reëel en er moet nu dringend actie worden ondernomen als het Verenigd Koninkrijk zijn doelstellingen voor het verminderen van de koolstofuitstoot, zoals vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs van 2015, wil halen. Fossiele brandstoffen moeten onmiddellijk worden vervangen door hernieuwbare technologieën en de regering onderzoekt welke de beste beschikbare technologieën zijn om de emissies in verband met de verwarming van gebouwen te verminderen. In het Verenigd Koninkrijk is woningverwarming verantwoordelijk voor bijna een derde van alle koolstofemissies, dus de mogelijkheden zijn enorm.

COP26 evalueerde de vooruitgang ten opzichte van de netto nul doelstellingen voor zowel het VK als bijna elk land ter wereld, terwijl de wereldleiders samenkwamen om actie af te spreken. Voor bestaande woningen heeft het VK zich in de eerste plaats geconcentreerd op de invoering van warmtepompen, maar het is duidelijk dat er niet één oplossing is die voor iedereen geschikt is. Er zijn ook andere technologieën beschikbaar en er zijn grote mogelijkheden om woningen efficiënter te maken – door isolatie, door de toevoeging van koolstofarme technologieën met een lager energieverbruik en door zorgvuldig na te denken over de meest efficiënte manier waarop een huiseigenaar zijn verwarmingssysteem kan laten werken, afhankelijk van zijn eigen levensstijl.

Bekijk het assortiment infrarood paneelverwarmers van Herschel of neem contact op met het team om meer te weten te komen over hoe infraroodverwarming in uw huis kan werken.

 

 

Geplaatst op Geef een reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *