Charlie Luxton, architectonisch ontwerper & tv-presentator, geeft feedback “de panelen overtreffen de verwachtingen”.

Charlie Luxton is zeer geïnteresseerd in zelfbouwprojecten en duurzame architectuur. We waren dan ook enthousiast toen hij koos voor de installatie van Herschel infrarood panelen voor zijn nieuwste eco zelfbouwproject in het Verenigd Koninkrijk.

charlieluxton installs Herschel infraredheating self build projects

Herschel Inspire Wit 1200W infrarood paneel getoond (rechtsboven).

Het North Cornwall project werd ontworpen met het doel een zeer efficiënte, goed geïsoleerde woning te bouwen die het gebruik van opgeslagen energie verlaagt. Charlie was op zoek naar een energiezuinige elektrische oplossing die kon samenwerken met, en de mogelijkheden kon maximaliseren van, zijn PV-installatie.

De specificaties van het pand betekenden dat infraroodverwarming de perfecte oplossing zou zijn, waardoor thermische massa kon worden opgebouwd met een laag energieverbruik van slechts 15wm3. Het totale wattage van alle verwarming is minder dan de capaciteit van de zon-PV, wat betekent dat de opgewekte elektriciteit kan worden gebruikt om het pand te verwarmen en een achtergrondniveau van warmte te behouden, zelfs als het pand niet bewoond is.

Verwarming was nodig voor alle kamers in het pand, waaronder de woonkamer, hal, 2 slaapkamers, badkamer en bijkeuken. Herschel’s ultra slanke en discrete witte Inspire panelen van hoge kwaliteit werden geïnstalleerd in de woonkamers. Het stijlvolle Select XL witte handdoekenrek werd gekozen als aanvulling op de moderne badkamer.

Charlie combineerde Herschel verwarmers met Herschel’s IQ controle systeem waarmee de verwarming op afstand bediend kan worden via WI-FI en volledige controle per kamer.

Het hele systeem inclusief installatie en bediening kostte minder dan 5.000 pond en heeft het voordeel van 10 jaar garantie en geen doorlopend onderhoud.

Getuigenis

“Ik wilde een efficiënte, kosteneffectieve en eenvoudig te installeren elektrische verwarmingsoplossing als aanvulling op een zon-PV installatie voor mijn recente eco zelfbouw in Cornwall en de Herschel infrarood panelen voldeden perfect aan de eisen”.

“We zijn halverwege onze eerste winter en de panelen overtreffen de verwachtingen, het huis is warm en comfortabel zonder te weten waar of hoe het verwarmd wordt. De internetcontrole en monitoring is fantastisch, waardoor we het huis kunnen voorverwarmen voordat iemand arriveert en we kunnen de temperaturen van kamers controleren als er niemand is, wat ons gemoedsrust geeft”. Charlie Luxton, december 2016.

Paul Morey, Herschel Infrared, merkt op: “Dit was een spannend en baanbrekend project voor Herschel. Charlie Luxton heeft een schat aan expertise in milieuvriendelijk ontwerp en duurzame architectuur en daarom waren we verheugd dat hij de voordelen van Herschel infraroodpanelen zag voor zijn nieuwste zelfbouwproject. Door de Herschel panelen te koppelen aan de zonne-energie en ons volledig gezoneerd controle systeem is Charlie’s project een uitstekend voorbeeld van de toekomst van duurzame, kosteneffectieve en energiezuinige verwarming voor de zelfbouw en nieuwbouw markt”.

Kijk voor meer details en foto’s van Charlie Luxton’s eco-bouw, bezoek onze site.

Geplaatst op