DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies De Eco zelfbouw van Charlie Luxton

De Eco zelfbouw van Charlie Luxton

Herschel infraroodpanelen geïnstalleerd als de favoriete verwarmingsoplossing voor deze energiezuinige constructie met efficiënte elektrische kachels

'De panelen overtreffen de verwachting'

Project: Zelfbouw

Het zelfbouwproject van Charlie Luxton en het gebruik van “state of the art” elektrische kachels van Herschel staan ​​in The Sunday Times.

Locatie: Noord-Cornwall, VK

Charlie Luxton is een architectonisch ontwerper en tv-presentator die schrijft en spreekt over de omgeving en duurzame architectuur. Met een grote interesse in zelfbouwprojecten, zijn bij zijn laatste project in Cornwall Herschel infraroodpanelen geïnstalleerd als de voorkeursverwarmingsoplossing voor deze energiezuinige bouw.

Zelfbouwspecificatie

Gelegen op slechts 700 meter van de ruige, wilde kust van Noord-Cornwall, werd de 78 m2 grote woning met twee slaapkamers ontworpen met het doel een zeer efficiënte, goed geïsoleerde woning te bouwen die het gebruik van belichaamde energie verminderde.

De constructie heeft gebruik gemaakt van voorgesneden houten I-balken, houtvezelisolatie, restanten van Engels eikenhout voor bekleding, teruggewonnen steen voor de ondermuren en teruggewonnen lokale Cornish leisteen voor het dak.

Het dak is ontworpen om de perfecte hoek voor de 4KW-zonnepanelen te bieden, terwijl het wordt gecamoufleerd in het omliggende gebied van natuurlijke schoonheid.

Waarom Herschel erbij betrekken?

Charlie was op zoek naar een energiezuinige elektrische oplossing die kon werken met en de mogelijkheden van zijn zonne-PV-installatie kon maximaliseren. In combinatie met zonne-energie kunnen Herschel-kachels 100% CO2-vrij zijn en de hernieuwbare energie gebruiken om gratis verwarming op te wekken. Het constructietype en de goed geïsoleerde specificatie van het pand betekenden dat infraroodverwarming de perfecte oplossing zou zijn, waardoor thermische massa kon worden opgebouwd vanaf een laag energieverbruik, slechts 15wm3. Het totale wattage van alle verwarming is minder dan de capaciteit van de zonne-PV, wat betekent dat de opgewekte elektriciteit kan worden gebruikt om het pand te verwarmen en een achtergrondniveau van warmte te behouden, zelfs als het pand niet bezet is.

De installatie van Herschel-kachels is zeer eenvoudig en onopvallend en de bedrading kan van tevoren worden gepland, waardoor minimale rompslomp en snelheid van de installatie worden gegarandeerd zonder lopend onderhoud, lekken of geluid. Het systeem maakt volledige kamer-voor-kamerzonering en temperatuurregeling mogelijk zonder de complexiteit die gepaard gaat met het installeren van vloerverwarming of centrale verwarmingssystemen.

Herschel infrared panel in Charlie Luxton selfbuildHerschel towel rail in self build

Herschel Inspire Wit 1200W                             Herschel Select XLS Wit Glas Handdoekwarmer 600W

Oplossing

Verwarming was vereist voor alle kamers binnen het pand inclusief de woonkamer, hal, 2 slaapkamers, badkamer en bijkeuken.

Herschels ultradunne en discrete witte Inspire-panelen van hoge kwaliteit werden in de woonruimtes geïnstalleerd met de stijlvolle Select XL witte glazen handdoekhouder die werd gekozen als aanvulling op de moderne badkamer.

Charlie combineerde Herschel-kachels met het IQ-regelsysteem van Herschel, waarmee de verwarming op afstand kan worden geregeld via wifi en volledige kamer-voor-kamerregeling.

Het hele systeem inclusief installatie en bediening kost minder dan £ 5.000 en heeft het voordeel van 10 jaar garantie en geen doorlopend onderhoud.

Getuigenis

“Ik wilde een efficiënte, kostenbesparende en eenvoudig te installeren elektrische verwarmingsoplossing als aanvulling op een zonne-PV-installatie voor mijn recente eco-zelfbouw in Cornwall en de Herschel-infraroodpanelen pasten perfect in de briefing”.

“We zijn halverwege onze eerste winter en de panelen overtreffen de verwachting, het huis is warm en comfortabel zonder te weten waar of hoe het wordt verwarmd. De internetcontrole en -bewaking is fantastisch, waardoor we het huis kunnen voorverwarmen voordat iemand arriveert en we de temperatuur van kamers kunnen controleren wanneer er niemand is, wat ons gemoedsrust geeft ”. Charlie Luxton, december 2016.

Paul Morey van Herschel Infrared zei: “Dit was een spannend en grensverleggend project voor Herschel. Charlie Luxton heeft een schat aan expertise op het gebied van milieuvriendelijk ontwerp en duurzame architectuur en daarom waren we verheugd dat hij de voordelen van Herschel-infraroodpanelen zag voor zijn nieuwste zelfbouwproject. Omdat het pand zo goed geïsoleerd is, is de energiebehoefte voor verwarming minder dan de helft van die van de meeste oudere huizen en als gevolg daarvan stapelde de terugverdientijd op alternatieve verwarmingssystemen zoals grond- en luchtwarmtepompen gewoon niet op, vooral niet wanneer rekening wordt gehouden met lopende onderhoudskosten ”.

“Onze panelen hebben een laag wattage en verwarmen direct de thermische massa van het gebouw. Dit is veel efficiënter dan op convectie gebaseerde systemen die de lucht verwarmen, omdat het gebouw, eenmaal opgewarmd, zelf de warmte opslaat en onze verwarmingstoestellen dan gewoon bijvullen indien nodig. Door de Herschel-panelen aan de zonne-energie en ons volledig gezoneerde regelsysteem te koppelen, is Charlie’s project een uitstekend voorbeeld van de toekomst van duurzame, kosteneffectieve en energiezuinige verwarming voor de zelfbouw- en nieuwbouwmarkt “.

Efficient electric heaters with Herschel Inspire panel

Meer projecten zoals deze