DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Verwarming van een moderne aanbouw

Verwarming van een moderne aanbouw

Een nieuwe moderne keukenuitbreiding verwarmen met een reeks Select XLS en Inspire panelen

"De warmte die de panelen afgeven, maakt de nieuwe aanbouw erg gezellig. We kijken uit naar de warme winterdagen."

Achtergrond

Deze klant heeft onlangs een uitbouw laten bouwen die doorloopt in de tuin van hun huis uit 1940. Ze wilden de aanbouw en het aangrenzende kantoor verwarmen en zochten naar oplossingen die niet veel ruimte in beslag zouden nemen.  Ze wilden ook de badkamer in de aanbouw verwarmen, maar hadden weinig ruimte om te installeren.

Oplossing

Om deze aanbouw voldoende te verwarmen werd een selectie van Select XLS White panelen (800W, 300W, 400W) geïnstalleerd in combinatie met een Inspire White 820W paneel. Voor de badkamer werd vervolgens gekozen voor de installatie van een XLS 350W Mirror, een fantastische spiegel met dubbele functie die stoomvrij blijft wanneer hij aanstaat.  De panelen werden aangestuurd door drie MD2 Thermostaten. Dit gaf het pand een hoognodige warmte-uitbarsting wanneer dat nodig was, en gebruikte ook minimale ruimte omdat alle panelen aan het plafond werden gemonteerd, behalve de Select XLS Mirror.

Getuigenis

“We hadden een moderne keuken / bijkeuken / garderobe uitbreiding aan ons huis uit 1940. We keken naar allerlei opties om de aanbouw plus kantoor te verwarmen. We waren op zoek naar een oplossing die geen muurruimte in beslag zou nemen. Onze aannemer raadde Herschel’s kachels aan, omdat ze aan het plafond konden worden bevestigd en hij ze al bij eerdere bouwwerken had gebruikt.

Ze voldeden perfect en we vinden het ook prettig dat we elke kamer via individuele thermostaten met wifi kunnen regelen. De warmte die de panelen ons geven, maakt de nieuwe aanbouw erg gezellig. We kijken uit naar de warme winterdagen als ze er zijn.”

Met dank aan Extraordinary Rooms voor het delen van hun feedback op dit ontwerpproject.

Meer projecten zoals deze