DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Fabrieksverwarming

Een fabriek verwarmen

Verwarm een fabriek efficiënt met het Herschel infrarood vermogensbereik

Herschel Power infraroodverwarmers geïnstalleerd om een fabriek te verwarmen

Fabrieksverwarming

Achtergrond

Kingspan, in België, was op zoek naar de meest effectieve oplossing om een fabriek te verwarmen. Ze zochten naar een oplossing die de bewoners warm zou houden en tegelijkertijd het energieverbruik en de CO2-uitstoot zou beheersen.

Specificatie
De fabriek heeft de Herschel Power serie geïnstalleerd om spotverwarming te leveren in de belangrijkste werkzones. Het specificatieteam werkte aan de verwarming van 8 x gedefinieerde werkzones. Door gebruik te maken van infrarood om op deze manier uniek te verwarmen en ervoor te zorgen dat comfortverwarming precies wordt geleverd waar en wanneer dat nodig is, biedt infrarood een zeer efficiënte oplossing voor grote ruimtes en wordt voorkomen dat de hele ruimte moet worden verwarmd. Nauwkeurige regeling op deze manier is mogelijk door het gebruik van thermostaten en PIR-sensoren. Dit zorgt ervoor dat de verwarmers alleen worden gebruikt wanneer de gebruikers aanwezig zijn, waardoor het gewenste comfortniveau wordt bereikt en de bedrijfskosten worden verlaagd.

Er zijn 23 Power 4 (3,2 kW) verwarmingselementen geïnstalleerd, wat resulteert in een totaal wattage voor de ruimte van 73,60 kW.

Een gelijkwaardig, alternatief convectorverwarmingssysteem zou minimaal ca. 275kW, en mogelijk meer, nodig hebben om de hele hal te verwarmen. Door gebruik te maken van zonverwarming komt de infrarood specificatie overeen met slechts 26,8% van een vergelijkbare convector wattage, waardoor er bespaard wordt op energieverbruik en kosten.

De totale projectkosten (levering en installatie) van de infraroodoplossing bedragen ongeveer €52.000.

Vergeleken met een warmtepompsysteem
Als we het infraroodsysteem vergelijken met een warmtepomp en rekening houden met de volledige levensduurkosten van het verwarmingssysteem (levering, installatie, bedrijfskosten, jaarlijkse onderhoudskosten, vervangingskosten), is de algemene balans in het voordeel van infrarood, zelfs met een warmtepompcoëfficiënt van 1/4. De elementen in het Power infraroodsysteem hebben een geschatte levensduur van 7.000-10.000 uur.

Power 4 industriële plafondverwarmers

De Herschel Power serie is een krachtige en efficiënte industriële verwarmingsoplossing voor grote ruimtes zoals magazijnen en werkplaatsen. Verkrijgbaar in twee kleuren en drie vermogens (3.2kW, 4.8kW, 6.4kW), biedt de in het VK geproduceerde Power serie de ideale oplossing om een fabriek te verwarmen en kan een centrale rol spelen bij het behalen van de netto nul doelstellingen van bedrijven.

Herschel Power reeks geïnstalleerd om een fabriek in België te verwarmen

Neem hier contact op met ons team voor meer informatie over ons Power-assortiment en onze besturingsoplossingen.

Herschel Power

 

 

 

 

 

 

Meer projecten zoals deze