DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Galway Bar Restaurant

Klantenoverzicht: ter vervanging van nachtverwarming in een gewelfde plafondbalk

De bedrijfskosten zijn drastisch gedaald

Achtergrond

Busker Brownes Bar is een bar, restaurant en café in Galway, aan de westkust van de Republiek Ierland.

Het bestaande verwarmingssysteem van de bar was nachtopslag, die niet effectief bleek te zijn, duur in gebruik was en waardevolle muurruimte gebruikte. De bar heeft een gewelfd plafond, stenen muren en grote open trappen die allemaal warmteverliezen vergroten.

De bar had eind 2018 een renovatie gepland waarvoor een alternatief verwarmingssysteem nodig was. De belangrijkste prioriteit was een oplossing die het oude stenen gebouw effectief zou verwarmen, maar ook het comfort voor de klanten van de bar zou verbeteren en de kosten voor het beheer zou verlagen.

Herschel-oplossing

Aan het management werd een verwarmingsoplossing van 8 Aspect XL3-verwarmingselementen voorgesteld. Deze oplossing viel binnen het renovatiebudget en de kachels werden vervolgens klaargemaakt voor de opening van de bar.

Getuigenis

De eerste feedback van het barmanagement is dat de kachels slechts 2 – 4 uur per dag nodig zijn (versus 8 – 10 uur per dag van het vorige nachtopslagsysteem).

Zodra de ruimte is verwarmd, blijft de warmte enkele uren hangen en hoeft daarom zelden te worden bijgevuld. De infraroodspecificatie is vergelijkbaar met het oude verwarmingssysteem, maar de bedrijfskosten zijn dramatisch gedaald terwijl het vereiste comfort is bereikt.

Ook heeft de installerende elektricien gezegd dat de kachels uiterst eenvoudig te installeren waren.

Herschel Aspect XL infrared heatingAspect XL heating a bar

Meer projecten zoals deze