DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Halo Kerkverwarming in St Matthews, UK

Halo Kerkverwarming in St Matthews, UK

Achtergrond

St Matthews Church was op zoek naar een elektrische verwarmingsoplossing om af te stappen van fossiele brandstoffen en haar gasverwarmingssysteem te vervangen, in lijn met de doelstelling van de Church of England om in 2030 netto koolstofvrij te zijn.

Ze wilden graag de Halo kerkverwarmingsoplossing van Herschel uitproberen en de congregatie verwarmen tijdens de dienst in het grote schip. De Halo verwarming werd voor St Matthews Church gespecificeerd door ons gespecialiseerde Heritage Team.

Winter 2022: Bekijk de getuigenis van Andrew Wood over Halo en onze warmtebeelden die het temperatuureffect en de snelheid waarmee de verwarmde zone de gewenste temperatuur bereikt, laten zien.

Oplossing

St Matthews is typisch voor veel kerken met een mooi, ruim interieur en hoge plafonds naast prachtige glas-in-loodramen en historische funderingen die behouden moeten blijven. Er werden vier Halo kachels van 7,8 kW geïnstalleerd, een op maat gemaakte kandelaarverwarming die speciaal is ontworpen om te passen in de esthetiek van het erfgoed en ervoor te zorgen dat het interieur behouden blijft.

Halo - Minder energieverbruik

De kerk heeft zowel lucht- als grondwarmtepompen overwogen, die beide werden afgewezen. De luchtwarmtepomp zou in de koudere wintermaanden extra bijgevuld moeten worden, terwijl de grondwarmtepomp aanzienlijke kosten met zich meebracht en het risico inhield dat deze niet uitvoerbaar zou zijn.

De Halo kerkverwarming werd in september 2022 geïnstalleerd en heeft het hele winterseizoen gedraaid. De installatie werd in één dag uitgevoerd. We hadden een ontmoeting met Andrew Wood, penningmeester, die ons vertelde hoe de Halo’s hebben gewerkt bij de verwarming van de gemeente, zowel wat betreft het comfort als het energieverbruik.

Comfortniveaus

Andrew schetst hoe de gemeente “tijdens de koudste maanden in januari/februari echt warm aanvoelde”. Hij beschrijft hoe de Halo kerkverwarming “in drie standen werkt, dus in het begin in november, toen het nog niet zo koud was, stond de verwarming op de middelste stand en in de koudere maanden januari/februari stond de verwarming op de volledige stand en ook nu weer direct. Als het niet warm genoeg is, zet je hem meteen op een hogere stand, dus de flexibiliteit is fantastisch”.

Energieverbruik

De kerk gebruikt het boilersysteem helemaal niet voor de zondagochtenddienst en gebruikt alleen de stralers voor de warmte.

“Het mooie van de kachels is dat ze direct aan staan, dus we zetten ze vijf of tien minuten voor het begin van de dienst aan.

Met de vorige gasverwarming moest de kerk deze een paar uur laten draaien voordat de zondagse dienst om 10.30 uur begon, zodat de verwarming op temperatuur kon komen. De kerk heeft een “enorme dakruimte, dus die moest allemaal worden verwarmd voordat de warmte op het niveau van de zitplaatsen kwam. Dus gewoon heel anders, direct vergeleken met twee uur van tevoren iets moeten aanzetten”.

£10 (GBP) een zondagse dienst

“De stralers, die we nu volledig gebruiken en de hele winterperiode hebben gebruikt voor onze erediensten op zondagmorgen, kosten slechts ongeveer 10 pond (GBP) voor anderhalf tot twee uur op een zondagmorgen. Het is zo laag dat het een no-brainer is als ik mag zeggen dat we de stralers moeten gebruiken”.

Snelheid van opwarming – warmtebeelden

In maart namen we onze warmtebeeldcamera mee naar St Matthews om de temperaturen te controleren voor en na het inschakelen van de Halo kerkverwarmers in de kerkruimte. De bovenstaande video geeft een timelapse weer die laat zien hoe de verwarmde zone een scherpe en aanzienlijke temperatuurstijging onderging, en de foto’s hieronder illustreren de verbluffende resultaten die met de Halo-verwarmers werden bereikt. In slechts 5 minuten was de temperatuur al gestegen van 11°C naar 18°C, en na slechts 20 minuten bedroeg de verwarmde zone een comfortabele 22°C. Door een luchtbel van straling over de gemeente uit te stralen in plaats van het enorme luchtvolume in de kerk te verwarmen, kan de Halo de gebruikers van de ruimte snel en comfortabel verwarmen en energie besparen.

Halo kerkverwarming straalt een bel van stralingswarmte uit

Thermische beeldvorming toont verwarmde zone vóór het inschakelen van de Halo kerkverwarmers Thermal Imaging toont verwarmde zone na inschakelen Halo kerkverwarming

Neem contact op met ons Erfgoedteam

De installatie in St Matthews is een fantastisch voorbeeld van wat onze innovatieve verwarmingstechnologie kan opleveren op het gebied van comfort, minder energieverbruik en uitstoot en een praktischer alternatief voor warmtepompen met lagere aanloopkosten. De Herschel Infrared Halo heaters bieden een efficiënte, duurzame, niet-intrusieve en comfortabele verwarmingsoplossing voor kerken, gebedshuizen en andere grote historische gebouwen en is nu verkrijgbaar. Neem vandaag nog contact op met het Herschel Heritage Team voor een gratis consult en ervaar zelf de toekomst van kerkverwarming.

Meer projecten zoals deze