DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Herschel schenkt verwarmingen aan DIY SOS

Herschel schenkt verwarmingen aan DIY SOS

Herschel doneert kachels aan doe-het-zelf-SOS en levert meer dan Eu7k aan verwarming aan de liefdadigheidsinstelling Nightsafe, die onderdak en ondersteuning biedt aan de jonge daklozen of kwetsbaar gezetenen van Blackburn.

“Bedankt voor het leveren van zo'n geweldig product. Zo doordacht ontworpen door uw team en perfect voor dit project op elke manier. ❤️❤️❤️”. Gabrielle Blackman

Het team van Herschel was verheugd betrokken te zijn bij het BBC One-programma, DIY SOS, voor hun jaarlijkse Big Build Children in Need Special ter ondersteuning van het fantastische goede doel, Nightsafe. Het Big Build DIY SOS-team wilde een kerkzaal in de St Silas-kerk omvormen tot accommodatie en ook een broodnodig ondersteuningscentrum voor jongeren van 16 tot 24 jaar, die dakloos zijn of kwetsbaar zijn ondergebracht in de Blackburn-gemeenschap.

Nightsafe is in 1990 opgericht door een groep lokale mensen en hun huidige centrum is helaas niet meer voldoende om de toenemende vraag naar hun diensten te ondersteunen. Sinds de start heeft Nightsafe meer dan 14.5k jongeren die in moeilijke tijden zijn gevallen ondersteund en hen onderdak of begeleiding geboden. Het doel van het transformatieproject was de renovatie van de vervallen kerkzaal, die werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw, en om te vormen tot accommodatie voor korte termijn. De nieuw verbouwde accommodatie zou slaapkamers en woonruimtes bevatten voor jongeren die noodopvang nodig hebben en hen in staat stellen de essentiële ondersteuning te krijgen die ze nodig hebben.

Herschel-verwarmers verwarmen veilige accommodatie voor daklozen op DIYSOS-projectHerschel Summit kachels zoals te zien op DIY SOS

Het Herschel-team kon geen waardevoller doel bedenken en schonk in totaal 13 panelen, plus 2 Summit-verwarmers; meer dan £ 6k aan app-enabled verwarming voor het doe-het-zelf SOS-renovatieproject. Het DIY SOS-team had in totaal negen dagen om de transformatie van deze verwaarloosde kerk naar accommodatie te voltooien – evenveel tijd dat deze kwetsbare jongeren in de huidige accommodatie van Nightsafe kunnen verblijven terwijl ze begeleiding en ondersteuning krijgen van de Nightsafe-vrijwilligers.

Infraroodpanelen van Herschel werden aan het plafond gemonteerd in de slaapkamers, gangen en gemeenschappelijke keuken en de Summit-verwarmers werden aan het plafond gemonteerd in de gemeenschappelijke woonkamer en zorgden voor effectieve en comfortabele verwarming voor degenen die in het centrum verblijven.

Het Big Build-project was een gigantische onderneming voor het hardwerkende DIY SOS-team en het was een waar genoegen om op 17 september de DIY SOS Big Reveal bij te wonen en zowel het Nightsafe-team als het DIY SOS-team te ontmoeten, inclusief presentator Nick Knowles en vaste interieurontwerper Gabrielle Blackman (onder).

Zoals te zien op tv met Pudsey Zoals te zien op TV Herschel bij diy sos

Er was een ongelooflijke sfeer en het was fantastisch om de enorme samenwerking van vakmensen en leveranciers te zien, die allemaal dit geweldige goede doel steunden. De Big Build-aflevering van DIY SOS, hun grootste jaarlijkse project, werd op 13 november 2019 uitgezonden voor een BBC One-publiek van meer dan 6 miljoen kijkers. We waren verheugd om het programma met het Nightsafe-team in Blackburn te bekijken en ook om te horen van Jan Larkin, de CEO van Nightsafe (hieronder te zien met Herschel), die gepassioneerd sprak over het werk van het goede doel.

Herschel ontmoet Nightsafe CEO Jan Larkinherschel heaters functie op DIY SOS

Het was een voorrecht voor Herschel Infrared om hierbij betrokken te zijn en om uit de eerste hand te zien en te horen welke enorme impact de Nightsafe liefdadigheidsinstelling kan hebben bij het ondersteunen van de jonge daklozen in Blackburn. We zijn verheugd dat het Children in Need-project een succes was en zijn verheugd dat de feedback van zowel Nightsafe als het DIY SOS-team over onze kachels zo positief is.

Nightsafe: “Enorm bedankt voor je komst en nogmaals voor alles wat je voor onze jongeren hebt gedaan?

#NightsafeHeroes.

Gabrielle Blackman: “Thank you for providing such an amazing product. So thoughtfully designed by your team and perfect for this project on every way. ❤️❤️❤️”.

 

Meer projecten zoals deze