DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Neptune Werkplaats Verwarming

Neptune Werkplaats Verwarming

Achtergrond

Verwarmingen voor werkplaatsen zijn vaak ineffectief en duur in het gebruik, gezien de grote ruimtes. Met de infraroodtechnologie van Herschel kan de stralingswarmte echter precies daar worden gericht waar deze nodig is, wat een zeer effectieve oplossing biedt. Onze klanten werkten eerder voor een ander bedrijf dat zestig van onze krachtige Herschel Manhattan 3kW verwarmers had als de oplossing voor werkplaatsverwarming. Ze waren zo onder de indruk van de prestaties en kwaliteit van de infraroodverwarmers van Herschel, dat toen ze vertrokken om hun eigen meubelmakerij, Neptune, op te zetten, ze voor de verwarmingsoplossing bij Herschel aanklopten.

Het magazijn in Zuid-Wales was een redelijk goed geïsoleerd gebouw en de eigenaren wilden er zeker van zijn dat het verwarmingssysteem de ruimte het hele jaar door comfortabel kon houden om in te werken. Er was een tussenverdieping in de ruimte, evenals een kantoor en een pauzeruimte, wat betekende dat er meerdere ruimtes waren die allemaal verschillende verwarmingseisen hadden. Omdat de ruimte zo groot was, zou elk luchtblaassysteem ineffectief en inefficiënt zijn vanwege de hoge plafonds en het gebrek aan regelbaarheid. Ze wisten dat Herschel-systemen werken met zeer regelbare thermostaten om de ultieme flexibiliteit in het beheren van de verwarmingsbehoeften te garanderen, evenals verwarmingssystemen met zones die de warmte kunnen concentreren op de specifieke ruimte waar mensen aan het werk zijn.

Oplossing

De oplossing varieerde op basis van de vereisten van elke ruimte die verwarmd moest worden. De slanke 800W White Select XLS panelen werden gemonteerd in de 1200mm plafondroosters boven de begane grond en de kantine, waardoor een discrete en ruimtebesparende oplossing werd geboden om wand- en vloerruimte te maximaliseren. Select XLS White infraroodpanelen werden ook aan het plafond van het kantoor gemonteerd, waarbij alle XLS-panelen werden aangestuurd door de compacte MD2 WiFi-thermostaat met touchscreen, voor een nauwkeurige regeling en de mogelijkheid om het hele systeem vanaf een mobiel apparaat te beheren.

Op de eerste verdieping van het magazijn hingen discrete Summit White 2600 verwarmingspanelen aan het plafond en er werd ook overeengekomen om enkele Advantage IR2 verwarmingspanelen te installeren om individuele arbeiders te voorzien van spotverwarming op plaatsen waar mensen gedurende lange perioden werkten en zaten, geregeld door drukknop-timers om verspilde warmte-output te minimaliseren.

Getuigenis

“Nadat we in een vorig bedrijf al ervaring hadden opgedaan met kachels van Herschel en onder de indruk waren van de warmteafgifte, was dit voor ons het eenvoudige antwoord toen we ons eigen bedrijf begonnen en verwarming nodig hadden voor ons nieuwe pand. Herschel hielp ons met de vraag welke kachels we voor elke ruimte nodig hadden, aangezien we voor verschillende ruimtes verschillende eisen hadden. Het was vooral belangrijk om de machinisten warm te houden omdat ze lang moeten zitten, dus hebben we spotverwarming geïnstalleerd die ze handmatig kunnen bedienen. Het hele proces verliep probleemloos en we zouden niet aarzelen om Herschel Infrared aan anderen aan te bevelen”.

Gerwyn Hopkins, Neptune.

 

Meer projecten zoals deze