DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Tendring District Council

Tendring District Council

Een enorme besparing van £ 250 per jaar op de energierekening van de huurder voor het appartement

"In termen van aankoopprijs, een gemakkelijke installatie plus lagere energiekosten won Herschel het contract zonder twijfel"

Samenvatting hoogtepunten

Herschel Select-kachels zijn getest in een appartement met 2 slaapkamers en de energierekening werd gedurende 14 maanden gecontroleerd

Totaal Herschel-vermogen van 3,75 kW in vergelijking met het vorige vermogen van 12 kW. De besparingen op het verbruik van Herschel wegen veel zwaarder dan de voordelen van het Economy 7-tarief
indrukwekkende besparing op energierekening van 30%, een enorme besparing van £ 250 p.a op de energierekening van de huurder voor het appartement, vergeleken met nachtverwarmers
huurder houdt van warmtegevoel, bedieningsgemak, meer ruimte nu beschikbaar
Herschel wordt geïnstalleerd in alle 32 kamers, plus alle gemeenschappelijke ruimtes, in een woonhuis in Tendring

Achtergrond

Er werd een proef uitgevoerd in een appartement over een periode van 14 maanden, waarin 2 volledige winters werden opgenomen, om energiebesparing en comfortniveaus te beoordelen.

Vestigingsadres: Dovercourt, Essex. De huurder is mevrouw Smith.

Onroerend goed details: De locatie van de proef was een appartement met twee slaapkamers, in een blok van 12, eigendom van de gemeente en verhuurd aan lokale bewoners voornamelijk ouder dan 55 jaar. Het huis is begin jaren 70 gebouwd. Ongeveer 3 jaar geleden is er een nieuw dak geplaatst, er zijn geen andere isolatieverbeteringen doorgevoerd.

Waarom Herschel erbij betrekken?

Tendring Council beoordeelde verschillende vervangingsoplossingen, waaronder gas, luchtwarmtepompen en andere opties voor elektrische verwarming. DSA Electrical, een van de favoriete installateurs van de Raad, suggereerde dat Herschel infraroodstralers betrokken waren, gezien hun ervaring met eerdere projecten van het gebruik van Herschel-stralers in de afgelopen 2 jaar.

Herschel infraroodstralers zijn door de Raad geselecteerd op gas- en warmtepompen. Er werd besloten dat de kosten voor het binnenbrengen van de gasvoorziening in het gebouw gewoon veel te hoog waren. Evenzo waren bij warmtepompen de kosten dubbel zo hoog als die van Herschel, zelfs voordat rekening werd gehouden met al het aanvullende leidingwerk en de aanpassing aan elke kamer. De legionairwetgeving en de daaraan verbonden eisen aan wateropslaginstallaties van warmtepompen waren een andere reden waarom werd vastgesteld dat warmtepompen voor deze installatie geen haalbare optie waren.

De Raad heeft besloten de proef uit te voeren met Herschel-infrarood en DSA Electrical namens hen de kachels te installeren.

Bestaande verwarming

De bestaande verwarming in het appartement bestond grotendeels uit 2kW nachtverwarmers met een totaal energieverbruik van 12kW.

Herschel-oplossing

Er werden witte panelen van Herschel Select aangebracht. 6 Select White-panelen werden in het hele appartement aan het plafond gemonteerd, met een totaal vermogen van 3,75 kW.

De kachels werden geregeld door een programmeerbare thermostaat, waarvan mevrouw Smith bevestigde dat deze over het algemeen op 22⁰ was ingesteld.

Energieverbruik en financiële samenvatting

De huurder heeft haar energierekening bij Herschel, DSA Electrical en de gemeente bekeken en de proef heeft een energiebesparing op haar rekening van 30% opgeleverd. Dit omvat een verlaagd maandelijks bedrag plus een aanzienlijke korting. Een enorme besparing van £ 250 p.a op de energierekening van de huurder voor het appartement, vergeleken met de eerdere rekeningen voor de nachtverwarmers.

Getuigenis

De bouwkundige van de Raad bevestigde dat de Raad bij het begin van de proeven ruimdenkend was over welk type verwarmingsoplossing hun voorkeur zou hebben als vervanging voor de oudere elektrische verwarmingssystemen. Opties waren Herschel, gas, warmtepompen en andere elektrische verwarmingsopties zoals geavanceerde elektrische nachtverwarmers. De mening van mevrouw Smith als huurder was ook erg belangrijk voor hen en dat ze de prestaties en het comfort van Herschel leuk vond.

“In termen van aankoopprijs, een gemakkelijke installatie plus lagere energiekosten won Herschel het contract zonder twijfel”. Richard Cuthbert, Building Surveyor, Tendring Council

Feedback van gebruikers

Mevrouw Smith, huurder, die in het appartement woont dat voor de proef is gebruikt, “houdt van onze verwarming en zij zegt dat het heel gemakkelijk te bedienen is”. Een ander groot pluspunt voor mevrouw Smith was dat ze nu met de oude kachels weg is, nu zoveel meer ruimte heeft om meubels te plaatsen.

Meer projecten zoals deze