DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Unite, Studentenhuisvesting

Unite, Studentenhuisvesting

Op zoek naar een efficiëntere en ruimtebesparende verwarmingsoplossing voor studentenkamers

Lager verbruik dan elektrische convectieverwarmingstoestellen

Achtergrond

Unite, een van de grootste ontwikkelaars van studentenhuisvestingen in het Verenigd Koninkrijk, was op zoek naar een alternatief voor elektrische convectoren in hun studentenwoningen. Een site in Huddersfield werd gekozen om Herschel te testen.
Het doel was om heaters te vinden die efficiënter zijn, een slanker profiel hebben en aan de wand of aan het plafond kunnen worden gemonteerd. Dit biedt opties om ruimte in de kamers te besparen en het brandgevaar van studenten die kleren aan de heaters drogen, te vermijden.

Oplossing

Herschel Select White 540 W en Select XL White 600 W infraroodpanelen werden geïnstalleerd ter vervanging van convectoren van 1,2 kW. Er is gekozen voor een combinatie van wand- en plafondmontage.
Unite gebruikte hun eigen monitoringapparatuur om het verbruik te vergelijken.
Een bestaand programmeerbaar thermostatisch systeem werd ingezet om beide verwarmingstypes te regelen.

Resultaten

  • Het verbruik van de Herschel panelen is over het geheel genomen lager dan die van de convectoren, tot 40% in de testopstelling.
  • Feedback van gebruikers is zeer positief. “Na 5-10 minuten voel je de warmte en het duurt niet lang om de hele kamer te verwarmen”. “Het is een aangename temperatuur en de kamer blijft ‘s nachts warm.” “Vorig jaar moest ik de verwarming in de ochtend weer aanzetten. Ik kan niet zeggen dat ik dit dit jaar moest doen.”
  • Personeel en studenten waren onder de indruk van het lagere verbruik en het gevoel van warmte. Ze overwegen nu om deze test uit te breiden en Herschel op een aantal andere sites te gebruiken.

Bijkomende voordelen geïdentificeerd door Unite:

  • Herschel panelen hebben geen (ventilatie)openingen, waardoor het risico dat stof enz. zich opstapelt en in contact komt met de verwarmingselementen, verkleind wordt.
    Minder beweging van lucht betekent dat stof en allergieën niet in de kamer circuleren.
  • Infraroodwarmte wordt geabsorbeerd door het lichaam en stimuleert de bloedsomloop met bijkomende gezondheidsvoordelen zoals het verminderen van stijfheid, het versterken van het immuunsysteem en het ontgiften van zware metalen.

Meer projecten zoals deze