100% natuurlijk

Ver infrarood is stralingswarmte die wij zelf als mens van nature uitzenden. Dit is dezelfde warmte die we voelen in een omgeving die wordt verwarmd door de zon. Het is volledig natuurlijk en 100% veilig.

Het comfort van mens en dier is geëvolueerd van stralingswarmte van de zon. Onze huid bruint van nature, reflecteert en stimuleert ons om de heetste golven van de zon te vermijden, nabij (kortegolf) infrarood. De golven die we het meest comfortabel vinden, zijn de golven die door onze omgeving worden geabsorbeerd en naar achteren worden uitgestraald, Far and Medium (of Longwave en Middle) infrarood.

Far Infrared is wat onze huid en gewone materialen in onze omgeving het meest efficiënt en 100% natuurlijk absorberen en afgeven.

Heat we were designed for

Infrarood is…

  • biologisch de belangrijkste (60%) vorm van warmte in ons gevoel van comfort. Convectie (beweging van warme of koude lucht) vertegenwoordigt slechts 15% van ons gevoel van comfort, met verdamping en geleiding van warmte van ons lichaam naar onze kleding of andere objecten die verantwoordelijk zijn voor de resterende 25%.
  • het meest scherp gevoeld vanaf de bovenkant van ons lichaam naar beneden (geen verrassing in evolutionaire termen) en we stralen het ook het gemakkelijkst terug naar de top van ons lichaam.
  • de golflengte die het meest efficiënt wordt opgenomen door het water in onze huid. De 8 – 12 micron golfband van de Far Infrared wordt vaak het “Vital” -bereik genoemd vanwege zijn vitale verwarmende eigenschappen, het menselijk comfort en de biologische betekenis, en wordt elders in babyincubators en in de wellness-industrie gebruikt.

Infrarood is niet …

  • ultraviolet. Ultraviolet is een fotochemisch veranderende golflengte van de zon in de hoge-energiekant van het elektromagnetische spectrum vóór de zichtbare kleur blauw.
  • magnetrons. Microgolven zijn een onderdeel met een langere golflengte en een grotere amplitude van het elektromagnetische spectrum en hebben zeer verschillende fysische eigenschappen dan ver-infrarood.
  • elektrosmog produceren. Op weerstand gebaseerde verwarmingselementen vormen de laagste categorie elektromagnetische stralers van alle elektrische apparaten. Alle Herschel-kachels worden getest door goedgekeurde certificeringslaboratoria en onze EMV-emissies liggen 90% onder de huidige wettelijke toelage.

Stralende omgevingen zijn gezonder

Infrarood gezondheidsvoordelen omvatten ook de implicaties van het verwijderen van vocht uit gebouwen.

Omdat water infrarood bijzonder goed absorbeert (deels waarom we zo van het gevoel genieten), elimineert het ook vocht in gebouwen en keert het de voorwaarden om meer vocht te vormen om.

Het verwarmt muren en het verwarmt de lucht niet.

Convectieverhitters doen het tegenovergestelde: ze verwarmen de lucht en verwarmen de muren niet. Perfecte omstandigheden voor condensvorming.

Een door Infrarood verwarmde omgeving is daarom ook zeer gunstig voor de gezondheid:

  • omdat vocht een broedplaats vormt voor schimmels, schimmels en andere bacteriën die bijdragen aan de oorzaken van een slechte gezondheid.
  • Infrarood is ook niet convectief, wat betekent dat het geen luchtstromen in een huis veroorzaakt die stof, pollen en allergenen vervoeren. Convectieverhitters doen van nature (beweging van warme lucht).

Meer informatie

U kunt meer informatie lezen op onze FAQ-pagina “Is infraroodverwarming veilig?“.