The position of Infrared in the electromagnetic spectrum, showing near, medium and far infrared

3 soorten infraroodwarmte

Infrarood is een vorm van energie die na de kleur rood deel uitmaakt van het elektromagnetische spectrum.

Infrarood is een warmtegenererende golflengte van 0,78 micron tot 1000 micron (of 1 millimeter) en heeft een thermisch bereik van enkele duizenden graden Celsius tot het absolute nulpunt.

Elk object met een temperatuur hoger dan 0 ° K straalt infrarood energie uit.

Vanwege het enorme temperatuurbereik dat door infrarood wordt bestreken en de verschillende fysieke kenmerken van de warmte terwijl u door de frequenties gaat, is infrarood zelf onderverdeeld in drie verschillende soorten infrarood:

  • Korte golf (of nabij infrarood of IR-A). 0,78 tot 1,5 micron: beslaat de duizenden tot hoge honderden graden Celsius.
  • Middengolf (of midden- of midden-infrarood of IR-B). 1,5 tot 3 micron: bestrijkt de hoge honderden tot midden honderden graden Celsius.
  • Langegolf-infrarood (of langgolvige-infrarood of IR-C). 3 micron tot 1000 micron (1 mm): beslaat de middelste honderden graden Celsius tot het absolute nulpunt.

Omdat al deze drie typen warmte produceren en verschillende eigenschappen hebben, is het belangrijk om te weten wat voor soort infrarood we kunnen gebruiken voor verwarmingssituaties en hoe we dit kunnen toepassen.

Transmissie versus absorptie

Hoe korter de IR-golflengte, hoe ‘heter’ de IR-verwarming is en hoe meer ‘doorlatend’ de warmte is, wat betekent dat hij grotere afstanden kan afleggen in smallere ‘stralen’.

Voor comfortverwarming kan dit nuttig zijn voor onmiddellijke “boost” of het overwinnen van lange afstanden of een hogere luchtstroom – en dit is het belangrijkste onderscheid bij dit type IR-verwarming. De warmte is zeer “doorlatend” en is het meest geschikt om grote afstanden af ​​te leggen of tocht te overwinnen. Deze verwarmers zenden een lager wattage uit in de golflengten die mensen zo goed absorberen (die 3 micron en lager zijn). Zie de zeer scherpe rode curve in de grafiek in de kortere golflengten en het relatief slechte wattage in de langere golflengten. De meeste energie die door deze kachels wordt gebruikt, zit in de projectie van de warmte (de ‘worp’) en minder wordt gebruikt voor werkelijk menselijk comfort. Infrarood met korte golf onderscheidt zich door zijn zeer heldere licht en zijn sterke hitte.

Als u naar de rechterkant van de grafiek beweegt, veranderen de fysieke kenmerken van de warmte van “meer doorlatend” meer “beter geabsorbeerd” en verandert het sterke licht geleidelijk in een rode gloed.

Characteristics of the different types of infrared as far as they affect comfort heating. Hotter wavelengths are more transmissive (cover greater distance but use a lot of energy up). Longer wavelengths are better absorbed (but have to be placed closer).

Rond het overgangspunt tussen IR-B en IR-C (gemarkeerd door de rode ovale vorm op de grafiek) is het “Draper” -punt. Dit is ongeveer 525 ° C en het is het punt dat de meeste objecten zichtbaar licht uitstralen en het is geen toeval dat het ook de verandering markeert van medium infrarood (dat gloeit) naar ver infrarood (dat helemaal geen licht afgeeft).

Dit gebied, gemarkeerd door de rode ovale vorm, is de golfband waar (voor mensen) objecten hun beste combinatie zijn van doorlaatbaarheid en absorptievermogen en is echt de ‘sweet spot’ – de meest effectieve regio voor het effectief verwarmen van mensen in grote ruimtes.

Denk aan zitten rond een kampvuur – dat precies op deze golflengten uitzendt. Ga een beetje heter (aan de linkerkant van de kaart) en je kunt meer afstand uit de kachel halen of een beetje meer luchtstroom overwinnen, maar de warmte zelf is niet zo comfortabel. Ga een beetje koeler (aan de rechterkant van de kaart), je kunt dichterbij komen en je meer algemeen en grondig opgewarmd voelen. Denk ook in deze termen aan ruimteverwarming.

Naarmate u verder naar rechts gaat, ongeveer 5 – 8 micron, verandert de toepassing van het type infrarood van een ruimteverwarmingsrol naar een zachtere verwarming die meer geschikt is voor besloten ruimtes zoals woonkamers en kantoren en er komt geen licht uit de infraroodstraler. 5-8 micron zijn de piekgolflengten van de ver-infrarood paneelverwarmers geproduceerd door Herschel.

Mensen – met een lichaamstemperatuur van 37 ° C – zijn ook stralende objecten. 37 ° C is 9 micron, dus het spreekt voor zich dat verwarmingstoestellen met een output van 9 micron of 37 ° C helemaal niet “stralen” naar mensen. Ze hebben misschien een gunstig effect van het opwarmen van lucht en het vertragen van ons gevoel van warmteverlies, maar het is onmogelijk dat we hun warmteafgifte als “stralend” kunnen waarnemen als ze koeler zijn dan ons eigen lichaam.

Soorten infraroodverwarming van Herschel

Herschel Infrarood benodigdheden

Langgolvige infraroodpanelen – deze worden meestal gebruikt in residentiële en kantoortoepassingen.

Langgolvige infrarood ruimteverwarmers – voor het verwarmen van grotere besloten ruimtes

Middengolvige infrarood ruimteverwarmers – voor het verwarmen van niet-beschutte ruimtes (bijv. Patio’s).