DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

16e eeuws herenhuis

Klantenoverzicht: om een verbouwd appartement te verwarmen met een beperkte elektriciteitsvoorziening

Verwarming van een appartement beperkt door zijn elektrische voeding

Achtergrond

Een huiseigenaar, die een nieuw verbouwd, historisch appartement in een landhuis heeft gekocht, heeft voor hun verwarmingsoplossing gekozen voor infraroodstralers. Door de aard van het 16e-eeuwse pand had het appartement een beperkte elektriciteitsvoorziening.

Alle appartementen in het landhuis waren bezig met het buiten gebruik stellen van hun bestaande gasketels, omdat ze niet voldeden aan de huidige voorschriften, en upgraden naar elektrische ketels. Dit appartement had twee ketels van 22 kW nodig om aan de verwarmingsbehoefte voor het hele appartement te voldoen en dit was niet haalbaar gezien de beperkingen van het binnenkomende aanbod.

Oplossing

Er zijn infraroodstralers geïnstalleerd, met aanzienlijk minder wattage dan de elektrische boilers. De grote loungeruimte, met zijn hoge plafonds die typerend zijn voor een historisch pand, heeft vier Herschel witte Pulsar-kachels rond het kroonluchter pronkstuk.

De tweede te voltooien kamer was de studeerkamer en de huiseigenaren hebben gekozen voor een 1200W Herschel Inspire picturepaneel. Infrarood-fotopanelen zorgen niet alleen voor een warme, gezellige ruimte voor klanten, maar voegen ook een decoratieve functie toe aan kamers. Voor deze studie is een van onze eigen standaardmotieven geselecteerd en ze kunnen ook worden aangepast met persoonlijke ontwerpen. Andere kamers volgen naarmate de herontwikkeling van het project doorgaat.

Casestudy gereproduceerd met vriendelijke toestemming van utility-experts, Utility Trade. Bezoek hun site voor meer informatie over de casestudy.

Meer projecten zoals deze