DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Gehele huis Herschel installeren

Gehele huis Herschel installeren

Selecteer XL-kachels geïnstalleerd en gecombineerd met zonnepanelen voor een comfortabel en duurzaam huis

"Ik raad iedereen die een nieuwbouw- of renovatieproject uitvoert aan om contact op te nemen met Herschel en voor infrarood te gaan"!

Achtergrond

Bestaande woning wordt uitgebreid en opgeknapt, inclusief beglazing en isolatie upgrade, 4kWp zonne-PV + dompelverwarming. De woning heeft massieve stenen muren en er is 100 mm vloer- en muurisolatie + 150 mm in het plafond.

Oplossing

Infraroodstralers ter vervanging van de bestaande oliegestookte ketel, ontworpen met een warmtefactor van slechts 25W / m3 (Vs 45W / m3 voor convectie gebaseerd verwarmingssysteem):

Slaapkamer # 1 (nieuw) XL-HS850-W Herschel Select XL 850W, plafondmontage
Slaapkamer # 2 (bestaand) XL-HS850-W Herschel Select XL 850W, plafondmontage
Badkamer HS500-M Herschel Select XL spiegel
Landing XL-HS600-W Herschel Select XL 600W plafondmontage
Keuken XL-HS600-W
Eetkamer XL-HS600-W Herschel Select XL 600W plafondmontage
Woonkamer XL-HS600-W Herschel Select XL 600W plafondmontage
Slaapkamer begane grond XL-HS850-W Herschel Select XL 850W, plafondmontage
Natte ruimte HS500-M Herschel Select XL spiegel
De verwarmingstoestellen worden bestuurd met behulp van een WH1-controller die is gekoppeld aan 6 zones via wandgemonteerde R1-ontvangers. De controller is volledig programmeerbaar en is standaard ingesteld als:

Doordeweekse dagen:

0500 20°C

0900 16°C

1600 20°C

2300 16°C

Zat & zo:

0600 20°C

1000 19°C

1600 20°C

2300 16°C

 

De totale warmtebelasting voor de woning is 5,95kW. Infrarood heeft een verwarmingsseizoen van 5 uur / dag x 180 dagen / jaar, dus de bedrijfskosten van de verwarming bedragen ongeveer. £ 750 per jaar met het 4kWp zonne-PV-systeem dat bijdraagt ​​aan de lopende kosten. Ondanks een relatief lage luchttemperatuur zorgt de thermische massa van infrarood ervoor dat de kamers gezellig en warm aanvoelen.

Getuigenis

“Ik ben begonnen met het plannen van mijn huisrenovatie in de zomer van 2016. Mijn prioriteiten waren comfort en duurzaamheid. Het project omvatte het isoleren van een oud, solide stenen huis, het upgraden van de beglazing, elektriciteit en verwarming, plus een uitbreiding. Ik bezocht Andy en was in staat om om infrarood verwarmingspanelen en zonne-energie te zien samenwerken, dus besloten om voor beide te gaan.

Hoewel het nog vroeg is, lijkt de verwarming erg zuinig in gebruik. De zonne-energie draagt ​​bij aan besparingen op bedrijfskosten en we gebruiken de reserve-zonne-energie ook om water te verwarmen, zodat mijn huis toekomstbestendig is. Het hele huis is gezoneerd en geregeld met Herschel iQ-thermostaten, dus ik heb de warmte die ik leuk vind wanneer en waar nodig. Het huis is uiterst comfortabel en door de isolatie en infraroodpanelen bedienen we het systeem met een luchttemperatuur van slechts 16-18 graden Celsius, maar voelen nog steeds warm aan.

We hebben tijdens het project verschillende uitdagingen ervaren, maar het infrarood was het eenvoudigste systeem om met het programma te integreren en de ondersteuning van het Herschel-team was altijd voorbeeldig. De Select XL-spiegeleenheden en plafondpanelen zien er geweldig uit en maken veel wandruimte vrij, wat in sommige kamers echt helpt. Ik hou ook van het geen onderhoud van infrarood, het is zowel hightech als zeer eenvoudig om mee te leven. Ik raad iedereen die een nieuwbouw- of renovatieproject uitvoert aan om contact op te nemen met Herschel en voor infrarood te gaan “!

Meer projecten zoals deze