DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Woningrenovatie met PV

Woningrenovatie met PV

Klantenoverzicht: Op zoek naar een elektrische verwarmingsoplossing voor een hoogwaardig renovatieproject

Hele huisinstallatie met PV-panelen

Achtergrond

Ontwerper Steve Whitham was op zoek naar een verwarmingsoplossing die goed zou werken voor zijn nieuwe renovatieproject voor een gezinswoning, waarbij hij een bestaande bungalow uit de jaren 50 transformeerde in een modern, eigentijds en energiezuinig huis. In het dorp was geen hoofdgas aanwezig en Steve wilde geen oliegestookte ketel installeren. Er werden fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd, zodat een elektrische verwarmingsoplossing werd onderzocht.

House before Herschel Renovated house with Herschel infrared

September 2016 (bestaand pand)                         Juni 2017 (renovatie met Herschel infraroodpanelen en PV)

Oplossing

Herschel Inspire infrarood witte panelen zijn overal in het pand geïnstalleerd, zowel aan de muur als aan het plafond, met een Select XLS infrarood handdoekverwarmer in de badkamer. Waterverwarming is via elektrische emersie, aangesloten op de PV-panelen.

Ceiling mounted Herschel InspireInspire white panel and Select XL mirrorHerschel Inspire panel for hallways

Herschel Infrared renovation project

 

Getuigenis

“We waren meteen onder de indruk van de kwaliteit en het uiterlijk van de Herschel-panelen en kregen geweldige feedback van bezoekers over hoe goed de panelen eruit zien. Met de PV-installatie, geïsoleerde spouw, sterk geïsoleerd dak en nieuwe dubbele beglazing overal, twijfelen we er niet aan dat het systeem echt goed zal presteren ”.

“De verwarming is afgesneden nu de herfst er is en de warmte voelt heel natuurlijk aan – voelt geweldig”! September 2017

Bijgewerkt maart 2018 “Het gebruik van PV + infrarood was een voor de hand liggende combinatie voor ons. We hebben een slimme meter en het is bevredigend om op een zonnige winterdag de verwarmingspanelen te voelen werken met weinig of geen kosten geregistreerd op de slimme meter. We zijn erg blij met de PV + IR-verwarmingscombinatie ”.

Steve Whitham (medewerkers van Stephen J Whitham), Dorset.

 

Meer projecten zoals deze