DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Verwarming met infrarood en zonne-energie

Verwarming met infrarood en zonne-energie

Klantenoverzicht: om hernieuwbare verwarming met infrarood te installeren om gebruik te maken van de uitgebreide on-site hernieuwbare energie

"De afgelopen winter zijn we meer dan drie keer zo efficiënt geweest terwijl we warmer en comfortabeler waren"

Overzicht
Mark Crocker creëerde hernieuwbare verwarming met infrarood toen hij Herschel-panelen in zijn huis combineerde met zonne-energie op zijn dak, toen hij zijn prachtige gezinswoning in 2017 renoveerde. Hij was zo onder de indruk van de resultaten dat hij ons uitnodigde om ons te helpen het woord aan anderen te verspreiden . Zijn doel was om een ​​koolstofarm huis te creëren met jarenlang lage bedrijfskosten. De renovatie combineerde zonne-PV met overal een hoog isolatieniveau, een MHRV-systeem, passieve zonnewinst en Herschel-infraroodverwarming.

De verwarming werd begin 2017 geïnstalleerd, de renovatie werd in april 2018 voltooid. Eerder had het huis de gebruikelijke problemen die typisch zijn voor een ouder pand, koud aanvoelend met verschillende vochtige problemen die de astma van zijn kinderen niet hielpen.

Het huis heeft geen vocht meer en Mark weet zeker dat de astma-problemen van zijn kinderen sinds de renovatie aanzienlijk zijn verminderd. Het resultaat is een zeer comfortabel en duurzaam eco-landhuis dat kostenneutraal is in het gebruik en een gezonde omgeving voor het gezin om in te wonen. Hoewel op een veel grotere schaal voor een gemiddeld huis dezelfde principes kunnen worden toegepast op elk huis.

Achtergrond

Toen Mark de boerderij in november 2016 kocht, was het hoofdgebouw slecht geïsoleerd en zeer tochtig met een oud gestookte ketel en convectie radiatoren. Er waren ook vier kleine huisjes die gebruik maakten van oude nachtverwarmers. Het had een bestaande 50kW PV Solar Array op een schuur die niet aan het huis was aangesloten.

renewable heating with infrared heating

Mark had als prioriteit “elektrische verwarming willen gebruiken met de uitgebreide on-site hernieuwbare energiebronnen, onze focus op het creëren van een zeer goed geïsoleerde luchtdichte woning. Om een ​​luchtdicht huis comfortabel te maken, is een mechanisch ventilatiesysteem essentieel; dit vermindert de behoefte aan een groot en duur verwarmingssysteem. Elke kamer afzonderlijk kunnen bedienen, is essentieel om comfortabel te zijn en de benodigde energie te verminderen ”.

Mark wilde ook dat de esthetiek opging in het interieur en de familie wilde een oplossing die het ongemak van koude vloeren in stenen en betegelde ruimtes vermeed.

Verwarmingsopties overwogen

nachtelijke opslag was uitgesloten; “Ik hield niet van nachtopslagverwarming om de voor de hand liggende redenen dat ze niet zo controleerbaar zijn en ze zijn erg lelijk”
grondverwarming, met bedrijfskosten van de zonnepomp, werd overwogen omdat de site voldoende land heeft, maar kapitaalkosten van £ 100.000 waren onbetaalbaar
een prioriteit voor Mark en zijn gezin was om geen koude vloeren te hebben, dus vloerverwarming was aanvankelijk aantrekkelijk. Dit was uitgesloten omdat Mark “een zeer dure nieuwe vloer installeerde waarvan ik hoop dat deze langer meegaat dan de levensduur van het vloersysteem. Het reageert ook erg traag op temperatuurveranderingen en met deze eigenschap die zoveel zonnewinst oplevert, zou dit een probleem zijn geweest ”.

Oplossing

Mark zegt: ‘Hoe meer ik te weten kwam over infraroodverwarming, hoe aantrekkelijker het was. Bijna te mooi om waar te zijn en ik wist niet zeker of het echt deed wat er stond. Toen ik de geruststelling van Herschel kreeg, gingen we ervoor ”.

Een Aga en houtkachel zorgen voor stralingswarmte in de open keuken, eetkamer, woonkamer en Herschel verwarming wordt gebruikt in alle andere ruimtes / ruimtes waaronder de begane grond hal, kantoor, zitkamer en bijkeuken. Witte en spiegelverwarmingspanelen van Herschel Inspire werden gezoneerd met de Lightwave-thermostaat.

Resultaten

De plafonds waren qua kleur afgestemd op het verwarmingspaneel, een zeer discrete, aan het plafond gemonteerde oplossing die gemakkelijk is om mee te leven en de Herschel-spiegelverwarmers bieden een dubbele functie, de natuurlijke keuze voor het verwarmen van badkamers die zowel een warmtebron als een spiegel nodig hebben.

Mark schetst “Wat ik leuk vind aan de infrarood verwarmingspanelen van Herschel”

 • Er is geen verspilde energie
 • zodra je ze aanzet beginnen ze de kamer te verwarmen en zodra de gewenste temperatuur is bereikt, gaan ze uit
 • er zijn geen ketel / pompen die continu draaien, waardoor warmte verloren gaat in leidingen met langzame reactietijden
 • elke kamer heeft altijd de gewenste temperatuur op het juiste moment
 • de groenste kilowatt wordt niet gebruikt
 • Comfort en verbeterde luchtkwaliteit
 • we hebben het de hele winter niet koud gehad, zelfs niet bij temperaturen onder de -5˚C
 • zonder convectieverwarming die constant warme en koude lucht circuleert, is er merkbaar minder stof
 • er is geen condensatie of vochtig gevoel in het hele huis, inclusief de kelder
 • stil, het systeem maakt geen geluid

ceiling mounted Herschel panelsCeiling heaters

De begane grond wordt te allen tijde op 21 ˚C gehouden en biedt comfort in de ruimte waar de meeste tijd wordt doorgebracht. De slaapkamers en badkamers worden ‘s avonds en’ s ochtends verwarmd en een tijdsboost van 1 uur zorgt op verzoek voor warmte op andere momenten. “We houden van onze slaapkamers ‘s nachts relatief koud maar’ s avonds en ‘s ochtends warm”.

Hoewel moeilijk te kwalificeren, gelooft Mark dat de verbeterde astma-conditie van zijn zoon het gevolg is van de verbeterde luchtkwaliteit door infraroodverwarming in combinatie met het MVHR-systeem in het ouderlijk huis.

‘Mijn kinderen leden aan milde astma en moesten elke winter erg hoesten. Nu deze winter hebben ze hoest gehad, maar niets zoals voorheen. Er is zeker minder stof in huis. Het is merkbaar en het voelt comfortabeler aan. We hadden geen condensatie in de kelder die vochtig en koud was voordat we de renovatie uitvoerden “.

Voordelig en zeer eenvoudig te installeren

 • het complete systeem, met 18 zones, was 8 keer minder in aanschaf en installatie dan een nieuwe vloerverwarming op de grond
 • er zijn geen lopende onderhouds- of servicekosten

Mark installeerde nog 8 panelen in 1 dag in de verhuurde huisjes ter vervanging van de oude 3,4kW nachtverwarmers. Mark heeft al een vermindering van 30% in het energieverbruik in de huisjes opgemerkt, ondanks dat maart een van de koudste is die ooit is geregistreerd.

Het voordeel van plafondmontage

 • radiatoren zijn vaak geblokkeerd; energie verspillen … gordijnen of meubels verwarmen of warmte rechtstreeks uit een raam boven een radiator.
 • het ontbreken van radiatoren biedt meer ruimte in een kamer en maakt meer indelingsopties mogelijk
 • panelen kunnen eenvoudig precies daar worden geplaatst waar de warmte nodig is.

Mark wijst op één overweging, voor iedereen die naar infrarood kijkt, hoewel zijn project aanzienlijk groter is dan het gemiddelde huis. “Omdat het zo controleerbaar is, kost het wat moeite om het correct in te stellen en vervolgens aan de eisen van elke kamer aan te passen tijdens de seizoenswisselingen. Voor mij heb ik gemerkt dat het niet alleen het inschakelen en vergeten is. Ik heb bijvoorbeeld extra slaapkamers die zijn ingesteld op 15 ° C (dus ze gaan nooit door), maar ik moet onthouden dat ik het systeem online moet updaten wanneer gasten arriveren (duurt ongeveer 1 minuut). Er is zoveel informatie beschikbaar met rapporten en grafieken over elke zone dat het een beetje verslavend kan zijn, aangezien het zelden zo is dat de panelen binnen een periode van 24 uur daadwerkelijk aanstaan met een constante temperatuur van 21 ° C ”.

Mirror heater for bathrooms Inspire white panel

Lopende kosten

“Elektriciteit is momenteel driemaal de prijs van olie en gas, maar ik heb gemerkt dat we de afgelopen winter meer dan driemaal zo efficiënt zijn geweest terwijl we warmer en comfortabeler waren dan zelfs mijn vrouw had verwacht.

De elektriciteit die in de loop van vorig jaar werd opgewekt, was voldoende om zijn volledige elektriciteitskosten voor de hele site te compenseren en een klein rendement op te leveren van de verhuurde huisjes van + £ 400 *.

Herschel-verwarming heeft Mark en zijn gezin voorzien van hernieuwbare verwarming met infrarood: een goedkope, eenvoudig te installeren oplossing, met behulp van gemakkelijk verkrijgbare vakmensen, die desgewenst stijlvol en discreet in zijn hele pand past, zowel stijlvol als discreet. Bekijk hier onze video.

Mark kan elke kamer op de gewenste temperatuur regelen met een energiezuinige oplossing en heeft naast zijn zonnepanelen een CO2-neutraal verwarmingssysteem. Mark was “verbaasd over hoe goedkoop het was vergeleken met alle andere systemen” gezien de kenmerken en voordelen van Herschel verwarming “en hoe gemakkelijk het te installeren was. De Herschel-oplossing heeft alle vakjes aangevinkt en was in veel gevallen aanzienlijk concurrerend met alternatieve verwarmingsopties ”.

Gedetailleerde informatie

 • Stenen, twee verdiepingen tellende woning met aangrenzende verhuur huisjes, stallen en manege
 • Hoge prioriteit bij het isoleren en ventileren van gebouwen
 • Begane grond – Nieuwe 150 mm isolatie, 60 mm betonnen dekvloer en 20 mm kalkstenen vloertegels
 • Muren – 150 mm interne isolatie toegevoegd aan de bestaande 100 mm
 • Dak – 50 mm isolatie met sproeischuim met gesloten cellen aan de onderkant van het dak toegevoegd aan de bestaande 100 mm glasvezel
 • Nieuwe ramen en deuren met dubbel glas overal (U-waarde 1,1 W / m²K)
 • Passieve zonnewinst gemaximaliseerd op zuidelijke hoogte
 • WTW-systeem – Renovent Excellent 450 zeer efficiënte warmteterugwinningseenheid, tot 450 m3 / uur, (11 inlaten, 9 extracten)
 • Aga en houtkachel in open keuken / eetkamer / woonkamer
 • Herschel Inspire premium verwarmingspanelen – ontwerp van het hele huis
 • Zones met Lightwave-thermostaatregelaars

Netto voordeel

De hele site in cijfers van april 2017 tot april 2018 (100% elektrisch)

Totaal gebruikte elektriciteit 70,000kW(inclusief verwarming plus andere elektrische items **)
Geïmporteerd uit het raster 50,000kW (-£6,000)
PV Solar Generated FIT 45,000kW (+£5,400)
Zelfgebruik PV Solar 20,000kW (£0)
Geëxporteerde PV Solar 25,000kW (+£1,000)
Net +£400

** Elektriciteitskosten omvatten ook:

 • Main House – grote elektrische Aga, 300l warmwatertank, WTW-systeem en andere gebruikelijke apparaten
 • 4 Cottages – 8 x 3,4 kW nachtverwarmers (vervangen door infraroodpanelen maart 2018 *) 4 x elektrische oven, 4 x 90 l warmwatertank en andere gebruikelijke apparaten
 • Boerderij – Waterboorpomp, stapmolen en trimsalon

Meer projecten zoals deze