DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Herschel Infrared Gevalstudies Cottage vervangt nachtopslag

Cottage vervangt nachtopslag

Onafhankelijke beoordeling van Herschel infraroodpanelen: geïnstalleerd als vervanging voor nachtverwarmers voor het verwarmen van vakantiehuizen. Gereproduceerd met toestemming van Susan McNaughton.

'revolutionair type verwarming'

Vakantiehuis verwarming

Een gesprek met onze Visit Scotland Quality Advisor bracht ons ertoe om een ​​revolutionair type verwarming te installeren in Craigwell Cottage in Edinburgh: Far Infrared. In juli 2016 hadden we ons reguliere beoordelingsbezoek – een ontmoeting met onze kwaliteits- en toerismeadviseur, Angie. We zijn lid van de Visit Scotland Grading Scheme sinds 1995 toen we lid werden van Sandcastle Cottage in Crail. Toen we begin 2007 Craigwell Cottage kochten, wilden we een 4-sterrenbeoordeling behalen die we sindsdien hebben gehouden. Dit verzekert onze bezoekers dat we de normen van Visit Scotland hebben bereikt en regelmatige inspecties zorgen ervoor dat de normen worden gehandhaafd.

Het beoordelingsbezoek is een gelegenheid om van onze adviseur te vernemen wat er gebeurt en welke ontwikkelingen worden gemaakt met de toeristische plannen van Schotland.

Toen we elkaar in juli 2016 ontmoetten, veranderde het gesprek in een herziening van ons beleid voor groene energie en we vermeldden dat we overwogen om de nachtopslagverwarming te vervangen die in het pand aanwezig was toen we het kochten. Onze gedachte was op dit punt om ‘like met like’ te vervangen en de verwarming bij te werken met een nieuwe vorm van nachtverwarming. Angie beloofde informatie over de Green Tourism Scheme door te geven en ons in contact te brengen met Resource Efficient Scotland.

Energiebeoordeling met hulpbronnenefficiënt Schotland

Na een drukke zomer waarbij gasten werden verwelkomd om te genieten van de festivals van Edinburgh, zijn we eind september 2016 begonnen met onze planning voor de vervanging van ons verwarmingssysteem. Een eerste contact met Resource Efficient Scotland leidde eind oktober tot een afspraak om een ​​telefonische audit uit te voeren, voordat die we nodig hadden om details te geven over de afmetingen van onze kamers in het huisje en een beschrijving van het bestaande verwarmingssysteem. Dit werd geholpen door het hebben van een plattegrond van Craigwell Cottage met geschatte afmetingen, hoewel we hoogtes moesten schatten (die we later controleerden). In het huisje hadden we destijds een mengsel van nachtverwarmers, enkele convectoren en andere gecombineerde convectoren / nachtopslag.

Tijdens de bespreking met de Resource Efficient Scotland Consultant vertelde ze dat ze een nieuw type verwarming had geïnstalleerd in sommige huurwoningen die ze bezat en waar ze erg blij mee was. Dit was de allereerste keer dat we hoorden van ver-infraroodverwarming en het stuurde ons weg om wat onderzoek te doen. We lazen de informatie op de Herschel Infrarood-site en keken naar video’s over de installatie van de verwarmingspanelen.

Binnen een paar weken hadden we ons gratis rapport van de Energy Consultant ontvangen. Hierin ontvingen we details over de aanbevelingen voor de grootte en het aantal Far Infrared-panelen die we nodig zouden hebben, samen met een indicatie van de terugverdientijd van de investering en de jaarlijkse energiebesparing. We hadden geschat dat de bestaande rekeningen voor verwarming en verlichting ongeveer £ 1.300 per jaar bedroegen, verdeeld over ongeveer £ 1.100 voor verwarming en ongeveer £ 200 voor verlichting en koken. Het rapport bevatte 4 aanbevelingen voor manieren om energie-efficiënter te worden:

Installeer infrarood verwarmingspanelen door het hele pand
Installeer LED-verlichting door het hele pand
Isoleer de woning tot de minimaal aanbevolen richtlijn van 270 mm
Installeer dubbele beglazing ramen / deuren of secundaire beglazing

Het rapport gaf een brede indicatie van de waarschijnlijke kosten van de apparatuur die nodig is om onze verwarming te vervangen, maar dit was puur een schatting van de kosten van de panelen. Wat niet werd geschat, waren de kosten van de arbeid om het systeem te installeren, het oude systeem te verwijderen, noch enige indicatie van de kosten voor het controleren van het systeem. We hadden echter een uitgangspunt om schattingen van handelaars te krijgen voor het vereiste werk.

Aannemers en ver-infrarood verwarmingspanelen selecteren

Met een rapport op basisniveau besloten we contact op te nemen met elektrische installateurs om schattingen te krijgen voor het betrokken werk. De website van Herschel had 4 aanbevolen installateurs in de omgeving van Edinburgh en we hebben contact opgenomen met twee van hen, samen met een andere elektricien waarmee we onlangs hadden samengewerkt. We hebben ervoor gekozen om samen te werken met Allan Scott van Scott Electrical (1 Prospect Bank Grove, Edinburgh EH6 7NR – Tel: 0131 555 5258). Allan stond vermeld als een van de aannemers op de Herschel-website en we hadden ongeveer 3 vergaderingen met hem ter plaatse om de klus te bespreken en de exacte vereisten voor de verwarmingspanelen te specificeren. Hij zorgde ervoor dat hij begreep wat we nodig hadden, deed suggesties over wat er moest worden veranderd en bracht een panel mee om het pand te bekijken en uit te proberen voordat we de beslissingen afrondden. Hij nodigde ook een vertegenwoordiger van Herschel en een vertegenwoordiger van Ross Electrical uit om ter plaatse te ontmoeten als onderdeel van de voorbereiding.

Hij had ook voorgesteld om de informatie over de afmetingen en afmetingen van de kamers bij Herschel in te dienen zodat hun personeel een schatting kon maken van het type en het aantal benodigde panelen.

Als onderdeel van ons onderzoek waren we naar Scott Coppola, elektrische distributeurs, in Leith gegaan om de panelen ‘in actie’ te zien. We waren verrast t

holiday cottage heating with Herschel mirror

Installatietiming en herinrichting vereist

Nadat onze beslissingen waren genomen, kozen we ervoor om het werk medio januari 2017 in Craigwell Cottage te laten doen, omdat het vaak een rustige tijd is voor ons bedrijf en we de tijd voor het werk konden blokkeren. De elektrische werkzaamheden zijn in 3 dagen voltooid. De eerste dag was het uit het oude systeem halen. Vervolgens herbedrading en montage van de nieuwe panelen. Deze worden eenvoudig aan de muur bevestigd met de meegeleverde montagebeugel, 4 schroeven en 4 pluggen.

Verwijdering van de oude nachtverwarmers betekende dat we wat oppervlakteschade hadden aan muren die opnieuw moesten worden geverfd. We hadden een aantal gebieden waar de vloerbedekking was gesneden in plaats van onder de panelen te zijn aangebracht, wat betekende dat we patches in laminaatvloeren moesten repareren. We ontdekten ook dat er op sommige plaatsen het tapijt was doorgesneden om beugels voor de oude panelen op te nemen, dus we zullen van plan zijn om tapijten te zijner tijd te vervangen, maar het is niet iets dat onmiddellijk moet worden gedaan. Het is gewoon iets waar u op moet letten als u dit type vervanging overweegt.

De enige kleine keerzijde voor ons was in een gebied waar we een foto hadden opgehangen die we moesten vervangen door een paneelverwarming. Dit betekende dat de ‘balans’ van de inrichting van de kamer er nog niet helemaal goed uitziet, dus we gaan nieuwe foto’s kopen. Er moet worden vermeld dat het mogelijk is om op maat gemaakte panelen te laten maken met uw eigen kunstwerk erop gedrukt, maar we hebben ervoor gekozen om dit niet de eerste keer te doen, omdat we wilden dat het werk binnen een strak tijdsbestek zou worden voltooid en niet wilden gaan ten koste van het in bedrijf stellen van op maat gemaakte panelen voordat we wisten hoe de verwarming zou presteren.

Onze ervaring met ver-infrarood elektrische verwarming

Met de Herschel IQ-thermostaten heb je 4 verwarmingsintervallen om in te stellen gedurende elke dag, en de dagen zijn gegroepeerd van maandag – vrijdag (1-5), zaterdag (6) en zondag (7). In grote lijnen kun je daarom ‘s morgens’ klaar ‘worden, overdag,’ s avonds vroeg waar je normaal gesproken zit en ‘s nachts. In eerste instantie hebben we ervoor gekozen om de temperaturen ‘s nachts in te stellen op 20 ° C, 18 ° C, 20 ° C en 16 ° C. We vragen onze gasten om dit te beoordelen en ons te laten weten hoe dit voor hen voelt, en natuurlijk kunnen we dit gemakkelijk veranderen als ze te warm / te koud zijn. Onze eerste gasten vonden de nachttemperatuur nogal warm, dus we kunnen hem verlagen tot 14 ° C om ervoor te zorgen dat hij ‘s nachts niet te vaak aangaat, afhankelijk van de buitentemperaturen in de komende weken. Als gasten de temperatuur tijdens hun verblijf willen wijzigen, kunt u met de Herschel IQ-thermostaten vrij eenvoudig ‘omhoog of omlaag’ selecteren op het bedieningspaneel en wordt de temperatuur gewijzigd tot de volgende ingestelde tijd op de thermostaat.

We zullen dit bericht bijwerken wanneer we meer ervaring hebben met hoe de nieuwe verwarming presteert, en inderdaad wanneer we onze verwarmingskosten beginnen te zien dalen. De ruwe schatting was dat we ongeveer £ 900 per jaar zouden besparen door Far Infrared-panelen te gebruiken in plaats van nachtverwarming, wat inderdaad een aanzienlijk voordeel zou zijn. Het zou een terugverdientijd van iets meer dan 5 jaar betekenen voor alle gemaakte kosten van onderdelen en arbeid.

We ontdekten dat we meer Far Infrared-panelen nodig hadden (in plaats van 5 in eerste instantie), omdat we ervoor kozen om er twee in de gang te hebben om de bovenste en onderste hallen afzonderlijk te verwarmen, en we kozen voor een in de badkamer die niet was gespecificeerd door Resource Efficient Schotland. De suggestie van Herschel was voor 9 ver-infraroodpanelen, die we hebben teruggebracht tot 7. Dit was gedeeltelijk te wijten aan een waarschijnlijk verkeerd begrip van de indeling van onze open woon / eetkamer / keuken. Herschel had 4 panelen op dit gebied voorgesteld en we kozen er slechts twee, hoewel als we vinden dat de keuken niet warm genoeg is, we er altijd voor kunnen kiezen om hier vrij gemakkelijk een ander paneel toe te voegen. We hadden panelen voor plafondmontage overwogen in de kamer op de bovenverdieping, maar de hoogte van de kamer zorgde ervoor dat we van gedachten veranderden daar de plafonds vrij hoog zijn op ongeveer 3 m.

We hopen dat u deze beschrijving van onze ervaring nuttig zult vinden. Als u meer wilt weten over FAR Infraroodverwarming, neem dan gerust contact met ons op. We hopen ook dat u, als u tijdens de wintermaanden een vakantieaccommodatie in Edinburgh overweegt, ons huisje een gezellige en handige plek zult vinden. Misschien vindt u ons zelfs de Deense kunst van hygge omarmen!

We heten u van harte welkom in Craigwell Cottage.

Gereproduceerd met vriendelijke toestemming Susan McNaughton.

Meer projecten zoals deze