DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Binnenlands eigendom

Select XL warming a bathroom

Kort overzicht van de klant: Om infraroodverwarming te installeren in aanvullende accommodatie die is gemaakt op basis van een conversie van een stal / garageblok.

Achtergrond

De heer Richards besloot na veel onderzoek infraroodverwarming te installeren.

“De beslissing om infrarood te installeren werd niet lichtvaardig genomen, maar de onafhankelijke tests en rapporten die we lazen waren positief genoeg om ervoor te kiezen om te investeren in de technologie waarvan we hoopten dat deze goed zou werken naast de geplande installatie van fotovoltaïsche panelen van 4 kW”.

Oplossing

Herschel Select XL-panelen werden in vier kamers geïnstalleerd samen met het Herschel iQ afstandsbediening en thermostaatsysteem.
Panelen waren aan het plafond gemonteerd. De verbouwing van het pand had tegelijkertijd met de paneelmontage nieuwe plafonds, zodat de panelen op de meest effectieve locatie konden worden geplaatst en passend bij de opstelling van de downlights.
Panelen werden geverfd om te passen bij de plafondtoon.

Klantengetuigenis

We hebben veel bedrijven en hun producten vergeleken en een goedkoop (ish) 400W-paneel gekocht om te testen. Hoewel we tevreden waren met de warmteafgifte, waren we teleurgesteld over de esthetiek van het paneel en de thermostaat was moeilijk aan te sluiten vanwege onnauwkeurige instructies. Als resultaat van deze ervaring hebben we het Herschel-assortiment in detail bekeken en een bezoek gebracht aan hun kantoor in Bristol, waar ze een aantal panelen te zien hebben. Het was de reis van twee uur zeker waard om uit eerste hand de kwaliteit van de panelen te zien, de warmteafgifte te ervaren en gedetailleerde antwoorden te horen op vragen die we hadden. De installatie was in eerste instantie bedoeld voor vijf panelen om drie kamers te verwarmen en Herschel gaf vervolgens een systeemspecificatie na het vaststellen van de afmetingen van de kamers en de isolatiekwaliteiten. Ze gaven onze elektricien ook een online gids voor installatie van het systeem en in dit stadium waren we ervan overtuigd dat we genoeg vertrouwen hadden om een ​​bestelling te plaatsen voor de aanbevolen Herschel Select XL-panelen en thermostaten. De panelen werden later op tijd geleverd door een koerier en werden beschermd in een uitstekende verpakking.

We hadden vanaf het begin gepland om de panelen aan het plafond te installeren, omdat alle informatie die we hadden gelezen suggereerde dat dit verreweg de beste warmteverdeling door de kamer zou opleveren. Omdat het pand een verbouwing was en nieuwe plafonds had, konden we de opstelling van de downlights en de verwarmingspanelen als aanvulling op elkaar ontwerpen en legde de elektricien de draad naar de panelen en de isolatieschakelaars als onderdeel van de eerste fix. Na gipsplaten en afwerken waren we klaar om te schilderen. We namen een van de Select XL-panelen mee naar onze lokale bouwbenodigdheden en ze scanden het en mengden vervolgens een partij verf om de toon aan te passen – heel eenvoudig en uiterst effectief. Na het schilderen hebben we de panelen geïnstalleerd, een heel eenvoudige klus gezien de prachtig ontworpen montagebeugel en sjabloon die wordt meegeleverd. We hebben de beugel waar mogelijk op de balken geschroefd of gewoon een kort stuk hout achter de gipsplaat toegevoegd als de bevestigingslocatie niet op een bestaande balk lag. Vervolgens moest een gat worden geboord om de kabel van de panelen door te voeren om de bedrading in de loft (of tussen balken bij installatie op de begane grond) te ontmoeten. Daarna was het eenvoudig om de nokken aan de achterkant van het paneel in de corresponderende sleuven op de beugel te plaatsen en de installatie van de panelen was klaar – 30 minuten per paneel!

Binnen een paar uur heeft de elektricien de bedrading, de isolatieschakelaar aangesloten, de thermostaten geprogrammeerd en hadden we verwarming door het hele huis!

We zijn nu twee maanden actief, door periodes waarin de buitentemperatuur ‘s nachts tot -4 graden is gedaald en we zijn verheugd! De informatie, assistentie, ondersteuning en communicatie van Herschel was vanaf het begin uitstekend. Het installatieproces was uiterst eenvoudig en efficiënt. De panelen zijn zo onopvallend dat bezoekers verbaasd zijn als ze erop worden gewezen, de inspecteur van de gebouwcontrole had deze units niet eerder gezien en merkte hun efficiëntie op – de elektricien heeft gezegd dat hij er een of meer in zijn huis zal installeren! Het energieverbruik van de panelen kan eenvoudig worden gecontroleerd met de app die ons zonnestelsel bewaakt.

De flexibiliteit van het gebruik van de panelen is uitstekend – alle drie de kamers hebben zeer verschillende verwarmingsvereisten en de individuele thermostaten maken dit mogelijk. De kamers worden snel warm van hun “stand-by” -temperatuur (we hebben dit ingesteld tussen 16-18 graden) tot de “lopende” temperatuur (tussen 18 en 20 graden afhankelijk van de kamer). Op de koudste dagen gebruiken we ongeveer 35 kW aan elektriciteit voor al onze behoeften op het gebied van verwarming, koken en verlichting en genereren we 6 kW + uit de zonnepanelen, dus we zijn van mening dat het netto-verbruik positief is, aangezien dit geen zeer efficiënte nieuwbouw is.

Samenvattend zijn we verheugd met het Herschel Select-systeem en bevelen we Herschel ten zeerste aan als een bedrijf waarop u kunt vertrouwen om uw infraroodverwarmingsbehoeften te adviseren, te leveren en te ondersteunen “.

Hugh Rich

Meer projecten zoals deze