DE BENELUX-LEIDER IN INFRAROODVERWARMING

Flatblokconversie

Herschel-panelen zijn geïnstalleerd in een commercieel herontwikkelingsproject dat is omgebouwd tot hoogwaardige woonappartementen

"De afwerking in de flats is high-end en eigentijds en de Herschel-panelen zijn zeer geschikt voor dit type plat ontwerp"

Achtergrond

Latchmore Court, Hitchin, was een residentiële conversiemogelijkheid in Hertfordshire die bouwvergunning bood voor de ontwikkeling van 38 appartementen (36 conversie plus 2 nieuwbouw dak- / penthouse-appartementen).

Het pand omvatte twee commerciële kantoorgebouwen gelegen binnen een binnenplaats ontwikkeling; een pand is een speciaal gebouwd kantoorgebouw uit 1980 met zes verdiepingen. Het tweede blok is het voormalige stadhuis, een monumentaal pand, met een jaren 80 uitbreiding aan de achterzijde, over kelder, begane grond en twee bovenverdiepingen, en met hoge plafonds en historische kenmerken. De totale ontwikkeling is circa 23.935 vierkante voet.

apartment block conversion

Het projectbeheer, het herontwerp, de conversie en de nieuwbouwwerken werden uitgevoerd door Probuild Ltd, specialisten in energiezuinigheid in de bouw. De verantwoordelijkheden van Probuild omvatten het berekenen, selecteren en installeren van de beste oplossingen voor het upgraden van de thermische efficiëntie van de gebouwschil, samen met het selecteren en installeren van de meest geschikte energie-efficiëntieoplossingen voor SAP- en EPC-classificaties. Niet alleen was naleving van de energieprestaties noodzakelijk, maar ook aandacht voor het welzijn en de lopende kosten voor de eigenaar. Aangezien de stroom naar beide gebouwen uitsluitend door elektriciteit werd geleverd, was dit een uitdaging.

Het conversieproject zocht naar een effectieve, efficiënte, ruimtebesparende elektrische verwarmingsoplossing die ook de afwerking opleverde die nodig is voor een hoogwaardige ontwikkeling. Na gedetailleerd onderzoek van alle elektrische verwarmingsoplossingen op de markt, werden Herschel infraroodstralers geselecteerd.

Oplossing

Er werden stijlvolle Herschel-panelen met een laag wattage geïnstalleerd in de appartementen met één of twee slaapkamers. Er is gekozen voor een mix van Inspire- en Select XLS-panelen in een reeks eigentijdse afwerkingen, waaronder spiegel, wit glas en wit aluminium, afhankelijk van het type kamer en de gewenste stijl.

Herschel infrared bedroom wall mounted Herschel panels

 

Een showflat met één bed kan hier worden bekeken met Herschel Infrarood slimline panelen aan de muur.

Stylish heating for bathroomsherschel bathroom mirror heating

Alle panelen worden bestuurd door de Herschel iQ, Eco Design (Lot 20) -compatibele thermostaatregelaars voor eenvoudige, efficiënte bediening.

Herschel infraroodpanelen bieden een eenvoudig te installeren, onderhoudsvriendelijke, kosteneffectieve en stijlvolle verwarmingsoplossing die perfect is voor ontwikkelingsprojecten van elke schaal.

De directeur van Probuild Ltd, Brad Kelly, is ook een huishoudelijk en commercieel energiebeoordelaar en was zo onder de indruk van de panelen, bedieningselementen, kwaliteit, prestaties en ondersteuning van Herschel, dat hij samen met Design Engineer en zus Ashley Kelly Thermoception heeft gevormd Ltd – het leveren van een turnkey-service (consultancy, berekeningen, ontwerp, levering, installatie en nazorg aan SAP- of EPC-compliance) gericht op ontwikkelaars, ontwerpers en architecten.

Getuigenis

“De afwerking in de flats is high-end en eigentijds en de Herschel-panelen zijn zeer geschikt voor dit type plat ontwerp. Bovendien is de comfortabele warmte die door de panelen wordt gegenereerd duidelijk zodra iemand de flat binnenloopt vanuit de onverwarmde gemeenschappelijke gebieden “. Brad Kelly, Probuild.

 

Meer projecten zoals deze